Alko Oy

Alkon uudeksi toimitusjohtajaksi Leena Laitinen

Jaa

Uudella toimitusjohtajalla on vahva tausta päivittäistavarakaupasta ja elintarviketeollisuudesta.

Alko Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Leena Laitisen. Laitinen aloittaa tehtävässään syksyllä 2017. Alkon edellinen toimitusjohtaja Hille Korhonen siirtyi kesäkuun alussa Nokian Renkaiden toimitusjohtajaksi. Talousjohtaja Anton Westermarck toimii vt. toimitusjohtajana siihen saakka, kun yhtiölle valittu toimitusjohtaja ottaa tehtävänsä vastaan.

Leena Laitisella, 46, on pitkä ja monipuolinen kokemus päivittäistavarakaupasta ja elintarviketeollisuudesta. Laitinen työskentelee tällä hetkellä Snellman Groupin konsernijohtajana. Ennen tätä hän teki pitkän uran S-ryhmässä viimeisimpänä tehtävänään SOK:n käyttötavarakaupan johtaja.

”Alko saa erinomaisen toimitusjohtajan, jolla on vahva vähittäiskaupan ja liiketoiminnan kehittämisen osaaminen. Laitinen on oikea henkilö jatkamaan yhtiön kehittämistä monikanavaisesti palvelevaksi erikoisliikkeeksi, joka on laajalti suomalaisten hyväksymä”, kertoo Alkon hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas.

”Alkon merkitys suomalaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa on suuri. Yhtiö hoitaa toimintaansa vastuullisesti ja palvelee asiakkaitaan esimerkillisesti. Mielelläni olen mukana vahvistamassa ja monipuolistamassa yhtiön erinomaista asiakaspalvelua entisestään, sillä asiakastyytyväisyys yhdessä innostuneen henkilöstön kanssa ovat Alkon ehdottomia vahvuuksia”, Laitinen toteaa.

”Juoma ja hyvä ruoka ovat minulle rakkaita teemoja ja Alkossa nämä yhdistyvät hienolla tavalla. Pääsen työskentelemään yrityksessä erittäin mielenkiintoiseen aikaan. Yhtiö on kehittynyt edeltäjäni aikana paljon ja on ottanut aimo loikkauksen monikanavaisuudessa. Myös koko toimiala elää muutoksen aikaa mahdollisten lakimuutosten kanssa ja aion tulevan syksyn aikana tutustua yritykseen ja toimialaan entistä tarkemmin”, Laitinen jatkaa.

Toimitusjohtajan palkitsemisessa noudatetaan valtio-omistajan ohjeita. Uudella toimitusjohtajalla on 28 500 euron kuukausipalkka ja hänen eläke-etuutensa sekä -ikänsä määräytyvät työntekijän eläkelain mukaan.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas
toimitusjohtaja Leena Laitinen
yhteydenotot Alkon viestinnän kautta: viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho, Alko Oy, puh. 020 711 5443, maritta.iso-aho@alko.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme