Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Alle 12-vuotiaat koronatestiin vain poikkeustapauksissa

Jaa

Koronaviruksen näytteenottokriteerit muuttuvat Pohjois-Pohjanmaalla

Alle 12-vuotias lapsi täytyy Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin uusien ohjeiden mukaan viedä koronatestiin vain, jos lapsella on tiedossa oleva altistus edellisen kahden viikon ajalta tai jos lapsen perheessä on yli 16-vuotiaita, joilla ei ole kahden rokotteen tai yhden rokotteen ja sairastetun koronavirustaudin antamaa suojaa.

Rokottamattomien tai vain yhden rokoteannoksen saaneiden aikuisten ja yli 12-vuotiaiden lasten ja nuorten tulee hakeutua koronatestiin, jos heillä on koronavirustautiin sopivia oireita. Testiin ei tarvitse poikkeustapauksia lukuun ottamatta tulla, jos on saanut kaksi rokoteannosta ja toisen rokoteannoksen saamisesta on aikaa vähintään viikko tai jos on sairastanut koronavirustaudin ja saanut sen lisäksi yhden rokotuksen.

Poikkeuksena ovat koronavirukselle altistuneet henkilöt sekä sosiaali- ja terveysalan työntekijät, joiden tulee hakeutua testeihin myös täysin rokotettuina, jos heillä ilmenee koronavirustautiin sopivia oireita. Lisäksi koronatestejä otetaan kaikilta oireisilta henkilöiltä, joilla on jokin rokotesuojan tehoa heikentävä perussairaus tai jotka saavat hoitoa, jonka vuoksi rokotesuojan epäillään olevan heikko. Tällaisia ovat esimerkiksi aktiivisessa syöpähoidossa olevat potilaat.

Koronatestejä otetaan edelleen kaikilta voinnin huononemisen takia hoidontarpeen arviointiin hakeutuvilta henkilöiltä iästä riippumatta.

Sairaanhoitopiirin näytteenottokriteerit pohjautuvat sosiaali- ja terveysministeriön 14.9.2021 päivitettyyn testausstrategiaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, vs. johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 352 7​257, terhi.nevala@ppshp.fi

Teija Puhto, infektiolääkäri, osastonylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 509 6326, teija.puhto@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Hyvinvointialueen tuleva organisaatio, talous ja palvelurakenne suppean poliittisen ryhmän käsittelyssä13.10.2021 16:26:19 EEST | Tiedote

Suppea poliittinen ohjaus- ja seurantaryhmä kokoontui keskiviikkona 13.10. etäkokoukseen. Antti Ollikainen toimi kokouksen puheenjohtajana. Hyvinvointialueen poliittinen rakenne Osana hyvinvointialueen valmistelua on suunniteltu myös tulevan organisaation poliittista rakennetta. Kokouksessa oli asian käsittelyn aikana mukana myös poliittisten piirijärjestöjen edustajat. Hyvinvointialueen ylin päättävä toimielin on vaaleilla valittava aluevaltuusto. Valtuusto päättää tarkemman organisaatiorakenteen. Muut lakisääteiset toimielimet ovat aluehallitus ja tarkastuslautakunta. Aluevaltuustoon tulee Pohjois-Pohjanmaalla 79 jäsentä. Aluehallitukseen tulisi pohjaehdotuksen mukaan 13 jäsentä. Muita toimielimiä olisivat tarkastuslautakunta, yksilöasiainjaosto, aluevaalilautakunta, tulevaisuus-, turvallisuus- ja yhdyspintalautakunnat, ​alueelliset neuvottelukunnat sekä vaikuttamistoimielimet, kuten nuorisovaltuusto ja vanhus- ja vammaisneuvosto. Kokouksessa käytiin keskustelua toimielinrakenteesta,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme