Alle 27-vuotiaiden Nuorten Kokkien suomenmestaruudesta kilpaillaan Oulussa lauantaina 21. tammikuuta
Kilpailijat valmistavat kolmen ruokalajin menun neljälle hengelle ruokakorista, jonka sisältö julkaistaan 30 minuuttia ennen kilpailusuorituksen alkua. Ruokakoriin on nimetty pakolliset raaka-aineet jokaiselle ruokalajille ja niitä tulee käyttää kilpailin itsensä laatiman menun mukaisesti.
Kilpailun kesto on yhteensä 3 tuntia 30 minuuttia. Ensimmäinen, eli alkuruoka, tulee tarjota tuomareille 3 tunnin kuluessa kilpailun alkamisesta. Voittaja ratkaistaan menukokonaiseeden makupisteiden sekä teknisen suorituksen perusteella.
Kilpailun tarkoituksena on antaa nuorille ammattilaisille mahdollisuus kehittää taitojaan. Lisäksi kilpailu pyrkii ylläpitämään ja vaalimaan kansallisen keittiön perinteitä. Kisa on maailman merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen Chaîne des Rôtisseurs -järjestön järjestämä.
Kansainvälisissä kilpailuissa Suomalaiset ovat voittaneet mestaruuden kahdesti. Arto Rastas voitti vuonna 2005 ja Lasse Koistinen neljä vuotta myöhemmin, vuonna 2009. Laura Virolainen sijoittui hopeasijalle vuonna 2015. Nuorten Kokkien maailmanmestaruudesta on kisattu vuodesta 1977 lähtien.
Vuoden Nuori Kokki-finalistit vuonna 2017:
Tero Österman, Ravintola Kappeli, Helsinki
Essi Jokela, Tallink SIlja, Turku
Samuli Nikka, Ravintola Hullu-Poro, Levi
Teemu Ovaska, Hotelli Ilves, Tampere
Jussi Piiroinen, Dining 26, Tampere
Otso Hellevuo, Ravintola Musta, Lammas Kuopio
Sanna Rahkonen, Lapland Hotels, Oulu
Oona Lyly, Uusi Seurahuone, Oulu
Nuorten kokkien SM-kilpailut järjestetään Oulussa 21.1.2017 Oulun seudun ammattiopistossa (Myllytulin Pikisaaren yksikkö, Isokatu 1).
Voittajan julkistus ja palkintojenjako järjestetään kilpailupäivän iltana kello 19.00 Hotelli Lasaretissa (Kasarmintie 13). Palkintojenjaon yhteydessä tarjoillaan juhlaillallinen. Lehdistö on tervetullut seuraamaan kilpailua.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Martti Lehtinen
Conseiller culinare
puh. 040-5040863
chef.martti.lehtinen@gmail.com
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ry, on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on noin 1 900, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.