Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Alle 27-vuotiaiden Nuorten Kokkien suomenmestaruudesta kilpaillaan Oulussa lauantaina 21. tammikuuta

Jaa
Kilpailussa on mukana kahdeksan finalistia, jotka ovat selvittäneet paikkansa finaaliin alueellisten karsintojen perusteella eri puolilta Suomea. Kilpailun voittaja edustaa Suomea Nuorten Kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa, jotka järjesteteään syksyllä Australiassa.
Suomen nuorten kokkien voittaja lähtee kilpailemaan maailmanmestaruudesta Australiaan
Suomen nuorten kokkien voittaja lähtee kilpailemaan maailmanmestaruudesta Australiaan

Kilpailijat valmistavat kolmen ruokalajin menun neljälle hengelle ruokakorista, jonka sisältö julkaistaan 30 minuuttia ennen kilpailusuorituksen alkua. Ruokakoriin on nimetty pakolliset raaka-aineet jokaiselle ruokalajille ja niitä tulee käyttää kilpailin itsensä laatiman menun mukaisesti.

Kilpailun kesto on yhteensä 3 tuntia 30 minuuttia. Ensimmäinen, eli alkuruoka, tulee tarjota tuomareille 3 tunnin kuluessa kilpailun alkamisesta. Voittaja ratkaistaan menukokonaiseeden makupisteiden sekä teknisen suorituksen perusteella.

Kilpailun tarkoituksena on antaa nuorille ammattilaisille mahdollisuus kehittää taitojaan. Lisäksi kilpailu pyrkii ylläpitämään ja vaalimaan kansallisen keittiön perinteitä. Kisa on maailman merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen Chaîne des Rôtisseurs -järjestön järjestämä.

Kansainvälisissä kilpailuissa Suomalaiset ovat voittaneet mestaruuden kahdesti. Arto Rastas voitti vuonna 2005 ja Lasse Koistinen neljä vuotta myöhemmin, vuonna 2009. Laura Virolainen sijoittui hopeasijalle vuonna 2015. Nuorten Kokkien maailmanmestaruudesta on kisattu vuodesta 1977 lähtien.

Vuoden Nuori Kokki-finalistit vuonna 2017:
Tero Österman, Ravintola Kappeli, Helsinki
Essi Jokela, Tallink SIlja, Turku
Samuli Nikka, Ravintola Hullu-Poro, Levi
Teemu Ovaska, Hotelli Ilves, Tampere
Jussi Piiroinen, Dining 26, Tampere
Otso Hellevuo, Ravintola Musta, Lammas Kuopio
Sanna Rahkonen, Lapland Hotels, Oulu
Oona Lyly, Uusi Seurahuone, Oulu

Nuorten kokkien SM-kilpailut järjestetään Oulussa 21.1.2017 Oulun seudun ammattiopistossa (Myllytulin Pikisaaren yksikkö, Isokatu 1).

Voittajan julkistus ja palkintojenjako järjestetään kilpailupäivän iltana kello 19.00 Hotelli Lasaretissa (Kasarmintie 13). Palkintojenjaon yhteydessä tarjoillaan juhlaillallinen. Lehdistö on tervetullut seuraamaan kilpailua. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Martti Lehtinen
Conseiller culinare
puh. 040-5040863
chef.martti.lehtinen@gmail.com

Kuvat

Suomen nuorten kokkien voittaja lähtee kilpailemaan maailmanmestaruudesta Australiaan
Suomen nuorten kokkien voittaja lähtee kilpailemaan maailmanmestaruudesta Australiaan
Lataa
Kilpailussa arvioidaan yhteispisteet mausta, menukokonaisuudesta sekä keittiösuorituksesta.
Kilpailussa arvioidaan yhteispisteet mausta, menukokonaisuudesta sekä keittiösuorituksesta.
Lataa
Kilpailijat valmistavat kolmen ruokalajin menukokonaisuuden.
Kilpailijat valmistavat kolmen ruokalajin menukokonaisuuden.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Chaîne des Rôtisseurs Finlande



http://www.rotisseurs.fi

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ryon Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on noin 1 900, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote

Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.

Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote

Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye