Aloita bloggaus - Juhan ja Karoliinan vinkit videolla

Blogin kirjoittamiseen innostavilla videoilla nähdään blogistit Juha Vainio ja Karoliina Olkkonen, jotka kertovat omia kokemuksiaan bloggaamisesta. Lisäksi he antavat myös bloggaamiseen liittyviä vinkkejä muille. Videot löytyvät Vernerin selkosivuilta.
Diakonissalaitos on Kehitysvammaliittoon kuuluvan Verneri.netin jäsen ja mukana kumppanina kehittämässä sivuostoja. Vernerin selkosivut on suunnattu kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille.
Kehitysvammaliitolla työskentelevä Jenni Sipilä kertoo, että Vernerin selkosivut on paikka kehitysvammaisille ihmisille saada oma ääni kuuluviin. Samalla ne ovat myös paikka vertaistuelle.
“Vernerin selkosivuilla saa kertoa ja jakaa itselle tärkeitä asioita. Vernerin käyttäjät saavat toisiltaan myös apua ja tukea. Blogit ovat loistava keino kokemusten jakamiseen”, Sipilä kertoo.
Kehittämistyötä tehdään yhdessä
Diakonissalaitoksella Kehittämispäällikkönä työskentelevä Nadja Delcos sanoo pitäneensä alusta asti tärkeänä, että bloggaamiseen innostavat ohjeet tulevat kehitysvammaisilta henkilöiltä itseltään. Jo ihan alkuvaiheessa pyydettiin mukaan kaksi blogistia, joiden kanssa yhdessä suunniteltiin, millaiset videot halutaan tehdä. Videoiden sisällöt kumpuavatkin nimenomaan heidän kokemuksistaan ja ajatuksistaan.
“On tärkeää, että kehitysvammaisille on tarjolla yhdenvertaiset mahdollisuudet jakaa ajatuksiaan ja olla vaikuttamassa“, Delcos toteaa. Hän pitää tärkeänä myös sitä, että he kehitysvammaiset henkilöt saavat tietoa muun muassa somemaailman lainalaisuuksista sekä vinkkejä, miten toimia siellä turvallisesti ja siksi näiden videoiden teko on ollut tärkeää.
"Tuntuu erityisen hyvältä, että kaksi huippuihanaa nuorta jakaa omia bloggauskokemuksiaan, antaa konkreettisia vinkkejä sekä innostaa muita mukaan", iloitsee Delcos.
Blogi-videoiden päähenkilöt ovat innokkaita kirjoittajia
Juha Vainio kirjoittaa Marttis-verkkolehteen blogia, jonka aiheena ovat viihde ja kulttuuri. Juhaa inspiroi blogin kirjoittamiseen esimerkiksi taidenäyttelyt ja mielenkiintoiset elokuvat. Hän toivoo, että voi innostaa blogillaan myös muita kulttuurin pariin.
Karoliina Olkkonen kirjoittaa blogiaan verneri.netin selkosivuille ja hänen bloginsa on aiheeltaan myös yhteiskunnallisesti kantaaottava Työtä ja tasa-arvoa. Karoliina toivoo, että hänen blogikirjoituksensa voisi antaa myös muille kehitysvammaisille rohkeutta ymmärtää, että heillä on samanlaiset oikeudet kuin muillakin.
Bloggaamiseen innostavat videot löydät täältä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Taina Rönnqvist
viestintäpäällikkö
taina.ronnqvist@rinnekoti.fi
044 762 1992
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta

Alppikatu 2
00530 HELSINKI
09-77501 / vaihde, avoinna ma-pe 8.00-16.00http://www.rinnekodit.fi
Rinnekodit on kaupungistuvan Suomen erityispalvelujen tuottaja. Rinnekodit tarjoavat vaikuttavia sote-palveluja ikääntyneille, kehitysvammaisille, eri tavoin vammautuneille, riippuvuushäiriöisille ja asunnottomille henkilöille, lapsille ja nuorille sekä muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Rinnekodit on myös merkityksellinen työpaikka noin 2 600:lle sote-alan ammattilaiselle, jotka tekevät työtä ammattitaidolla ja sydän mukana. Rinnekodit on osa Diakonissalaitoksen yhteiskunnallista säätiökonsernia. Rinnekodit – Elämän poluilla. Lue lisää: www.rinnekodit.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Rinnekodit
Kutsu medialle: Tervetuloa tutustumaan asunnottomille kodin tarjoavaan Rinnekodit Siltaan Helsinkiin28.4.2023 09:00:00 EEST | Kutsu
Rinnekodit Silta avattiin vuoden vaihteessa Helsingin Kurkimäessä. Tähän mennessä Sillasta on saanut kodin noin 50 asunnotonta helsinkiläistä. Kutsumme median edustajat tutustumaan Sillan toimintaan perjantaina 5. toukokuuta klo 12.30-13.30.
Polkumme yhdistyivät – olemme nyt Rinnekodit1.2.2023 08:59:55 EET | Tiedote
Diakonissalaitoksen sote-palvelut, säätiöön kuuluva Rinnekoti, Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy, alkavat käyttää 1.2. alkaen valtakunnallisesti yhteistä markkinointinimeä Rinnekodit. Nimeen Rinnekodit päädyttiin huolellisen brändiselvityksen jälkeen. Rinnekodit tarjoavat kattavia sote-palveluja ikääntyneille, kehitysvammaisille, eri tavoin vammautuneille, riippuvuushäiriöisille ja asunnottomille henkilöille, lapsille ja nuorille sekä muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Myös Diakonissalaitoksen lasten ja nuorten palvelut tuotetaan jatkossa Rinnekodit markkinointinimen alla. Rinnekotien toimipisteitä on tällä hetkellä 20 paikkakunnalla, 13 hyvinvointialueella ja palvelujen piirissä on noin 4 500 asiakasta.
Uusi tilapäishoito avautuu Turun alueen erityislapsiperheiden jaksamisen tueksi13.1.2022 12:59:31 EET | Tiedote
Diakonissalaitokseen kuuluvan Rinnekodin lapsi- ja perhepalvelujen uudet pienryhmäkodit Turussa ovat valmistumassa ja toiminta käynnistyy alkuvuodesta 2022. Rinnekoti avaa kolme uutta yksikköä, jotka tarjoavat uudenlaista palvelua Turun alueen kehitysvammaisille ja autismikirjon lapsille ja nuorille. Pienryhmäkoti Nanna ja Knut tarjoavat ympärivuorokautista, pitkäaikaista asumispalvelua. Juniori-Frida puolestaan tarjoaa tilapäishoitoa erityislapsiperheiden tarpeiden mukaisesti. Tilapäishoito on tärkeä palvelu erityislapsiperheille esimerkiksi omaishoidon vapaiden aikana.
Anna olla viimeinen kerta -kappale syntyi kehitysvammaisten oikeuksien viikolla kiusaamista vastaan31.12.2021 10:00:05 EET | Tiedote
Kehitysvammaisten ihmisten oikeuksien viikkoa vietettiin 1.-7. joulukuuta 2021. Viikon teemana oli “oikeus elää ilman kiusaamista”. Rinnekodilla järjestettiin teemaviikon aikana biisipajoja, joissa asiakkaat pääsivät tekemään kiusaamisen vastaista biisiä artisti Mercedes apunaan. Uuden vuoden kunniaksi biisi musiikkivideoineen on nyt julkaistu ja biisin tekijöiden sanoma on selvä: kaikki kiusaaminen on väärin ja sen on loputtava!
RAI todentaa ja vahvistaa ammattilaisten havaintoja18.11.2021 13:43:21 EET | Tiedote
Rinnekoti on edelläkävijä RAI-arviointien, tarkemmin kehitysvammapuolelle räätälöidyn RAI-ID (aikuisille) ja RAI ChYMH-DD Symppis (lapsille) arviointimenetelmän käytössä. Tällä hetkellä Rinnekodissa on tehty RAI-arviointi reilulle 700 kehitysvammaiselle aikuiselle ja 70 kehitysvammaiselle lapselle, kun valtakunnallisesti kehitysvammapuolen arviointeja on tehty yhteensä noin pari tuhatta. RAI-arviointien käyttöönotto Rinnekodissa on onnistunut mm henkilökunnan koulutukseen ja käyttöönoton suunnittelun ansiosta. Hanna Lamroth ja Eveliina Nyholm ovat käyneet kaksivuotisen Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen RAI-erityisasiantuntijakoulutuksen, luoneet Rinnekodille omat koulutusmateriaalit ja selkeät prosessit. Lamroth ja Nyholm näkevät RAI-arvioinneissa hyötyjä niin asiakkaan elämän tukemiseen kuin yksikön työn johtamiseen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme