Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Alueellinen koordinaatioryhmä: sairaalakuormitus säilynyt Pohjois-Pohjanmaalla maltillisena

Jaa

Ulkotiloissa tapahtuvia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskeviin rajoituksiin valmistellaan muutoksia.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen koronaepidemiatilannetta tiistaina 18. tammikuuta. Vaikka tartuntoja todetaan Pohjois-Pohjanmaalla edelleen paljon, on koronapotilaiden määrä alueen sairaaloissa säilynyt maltillisena. Esimerkiksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli tiistaina hoidossa 12 koronapotilasta.

Omikron-virusvarianttia on myös Pohjois-Pohjanmaalla jo laajalti liikkeellä. Helposti tarttuvan virusmuunnoksen myötä tartuntamäärien ja sitä myötä myös vakavien tautitapausten määrän ennakoidaan nousevan, vaikka pääasiassa tauti sairastetaankin nyt hyvin lieväoireisena, tavallisen flunssan tapaan.

”Näyttää siltä, että alueella voimassa olleet rajoitukset ja suositukset ovat purreet toivotulla tavalla, ja olemme saaneet ostettua aikaa rokotusten etenemiselle. Nyt kun kolmaskin rokotuskierros alueella etenee hyvin, yhä harvempi koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunut vaatii sairaalahoitoa. Toisaalta meillä on myös aiempaa parempi valmius hoitaa enemmän koronapotilaita”, Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala kertoo.

Koordinaatioryhmä totesi, että sairaalakuormituksen säilyessä maltillisena voidaan alueella voimassa olevia rajoituksia hallitusti purkaa. Ryhmä suositteleekin Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle, että se tarkastelisi uudelleen alueella voimassa olevaa rajoitusta yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamääristä ulkotiloissa tapahtuvien tilaisuuksien osalta. Tällä hetkellä ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujarajoitus on viisi henkilöä. Rajoitus on voimassa 31.1. saakka.

”Alueella voimassa olevat rajoitukset ja suositukset perustuvat siihen, mikä on välttämätöntä epidemian hillitsemiseksi. Kun sairaalahoidon tarve on maltillista, on myös rajoituksia perusteltua tarkastella uudelleen. Tilannetta kuitenkin seurataan aktiivisesti ja uusia rajoituksia tai suosituksia voidaan asettaa, mikäli tilanne niin vaatii,” Nevala kommentoi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Nevala, vs. johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 352 7​257, terhi.nevala@ppshp.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme