Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Alueellinen maanpuolustuskurssi perehdyttää kokonaisturvallisuuteen ja alueen yhteistoimintaan varautumisasioissa

Jaa

Lounais-Suomen alueellinen maanpuolustuskurssi LSAVI 17/2023 järjestetään 23.-27.1.2023 Raumalla. Kurssille osallistuu lähes 60 avainhenkilöä alueen julkishallinnosta, järjestöistä ja kunnista sekä elinkeinoelämän piiristä. Tavoitteena on antaa kurssilaisille ajantasaiset tiedot maanpuolustuksen valmiudesta ja kehitysnäkymistä sekä laajemmin Suomen kokonaisturvallisuudesta.

Kurssilla annetaan yleiskatsaus Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan sekä tarkastellaan eri toimijoiden ja toimialojen varautumista häiriötilanteisiin ja poikkeusoloihin. Kurssin luennoitsijat ovat asiantuntijoita muun muassa Lounais-Suomen aluehallintovirastosta, Porin prikaatista, eri turvallisuusviranomaisten organisaatioista, Turvallisuuskomitean sihteeristöstä, Kuntaliitosta, Huoltovarmuuskeskuksesta ja järjestöistä.

Media on tervetullut tutustumaan kurssiin maanantaina Rauman kaupungintalolla 23.1. klo 8.30-10.

Ohjelmassa ryhmätöitä, tutustumiskäyntejä ja verkostojen luomista

Koulutusviikon aikana kurssilaiset työstävät ryhmätöitä, joissa arvioidaan yhteiskunnan toimivuutta kuvitteellisessa häiriötilanteessa. Ratkaisuja ja käytännön toimintaa mietitään poikkihallinnollisesti ja moniammatillisesti eri toimialojen ja niiden toimijoiden näkökulmasta. Luentojen ja ryhmätöiden ohella kurssin ohjelmaan kuuluu myös vapaamuotoisempia keskusteluita sekä tutustuminen Olkiluodon ydinvoimalaan ja Porin prikaatin toimintaan Säkylässä.

Kurssin avaavat Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Leena Räsänen, Porin prikaatin apulaiskomentaja eversti Marko Kivelä ja Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela. Kurssin koordinaattorina toimii pelastusylitarkastaja Unto Usvasalo.

-Kurssilaiset perehdytetään maanpuolustusta koskevaan tietoon ja kokonaisturvallisuuden kannalta keskeisten alojen toimijoihin alueellamme. Yksi kurssin tavoitteista onkin edistää alueen viranomaisten ja muiden tahojen yhteistoimintaa tositilanteissa, myös konkreettisesti henkilösuhteiden luomisen ja vahvistamisen kautta, muistuttaa ylijohtaja Räsänen.

Lisätiedot

  • Pirjo Tuominen, Lounais-Suomen aluehallintoviraston pelastustarkastaja, p. 0295 018 063
  • Petteri Iitti, Porin prikaati Lounais-Suomen aluetoimiston päällikkö, p. 0299 800 (vaihde)
Muokattu 17.1. klo 9.05: Muutettu kurssin avaaja Porin prikaatista

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston johto kaksipäiväisellä maakuntamatkalla Kainuussa27.1.2023 17:37:03 EET | Tiedote

Tapaamiset Kainuun hyvinvointialueen, Kainuun maakunnan sidosryhmien ja alueen yritysten ja median kanssa olivat ohjelmassa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston johdon vierailulla 26.-27.1.2023. Koronan vuoksi läsnäolotapaamisia ei ole kolmeen vuoteen järjestetty. Esillä olivat maakunnan hyvinvoinnin, sivistystoimen, elinvoiman, kriiseihin varautumisen, saavutettavuuden ja työsuojelun kysymykset.

Vi förändrar världen tillsammans - utvecklingsprojekten ökar de ungas delaktighet och samhörighetskänsla24.1.2023 10:00:00 EET | Tiedote

För att utveckla ungdomssektorn delade regionförvaltningsverken under 2022 ut nästan tre miljoner euro i understöd till sammanlagt 91 projekt. Inom utvecklingsprojekten kan man snabbt reagera på fenomen och på konsekvenserna av världsläget i de ungas liv. I målen för de projekt som understödes 2022 nämndes de ungas delaktighet, jämlikhet och stärkande av samhörigheten.

Maailmaa muutetaan yhdessä - kehittämishankkeilla lisätään nuorten osallisuutta ja yhteisöllisyyden tunnetta24.1.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Aluehallintovirastot jakoivat avustusta nuorisoalan kehittämiseen vuoden 2022 aikana lähes kolme miljoonaa euroa yhteensä 91 hankkeelle. Kehittämishankkeissa pystytään nopeasti reagoimaan ilmiöihin ja vaikkapa maailmantilanteen heijastamiin vaikutuksiin nuorten elämässä. Vuonna 2022 avustettujen hankkeiden tavoitteissa näkyivät nuorten osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistaminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme