Aluehallintovirasto

Alueellinen valmiustoimikunta muistuttaa, että koronavirustilanne on koko maassa huolestuttava (Länsi- ja Sisä-Suomi)

Jaa

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta kokoontui 2.12.2020 puheenjohtajan, aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla yhteensovittaakseen ja koordinoidakseen koronatilannetta alueella. Kaikki alueen sairaanhoitopiirit Vaasaa lukuun ottamatta ovat pahenevassa trendissä. Pandemiasta vapaita seutuja ei tällä hetkellä ole. Länsi- ja Sisä-Suomen kaikki sairaanhoitopiirit ovat kiihtymisvaiheessa, josta ne pyritään nyt painamaan takaisin alas vähintään pandemian perustasolle.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiukensi yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksia tiistaina 1.12.2020 kieltämällä alueesta riippuen joko kaikki, yli 10 tai yli 20 hengen kokoontumiset. Etätyötä tulee tehdä mahdollisimman paljon. Jokaisen on huolehdittava, että tekee välttämättömät asioinnit ja ostosmatkat kauppakeskuksiin vastuullisesti ja käyttää kasvomaskia ohjeiden mukaisesti.

”Kaikki isommat yleisötapahtumat on kielletty. Tarve on, että ihan kaikkia kontakteja tulisi välttää,” ylijohtaja Marko Pukkinen totesi puheenvuorossaan.

Kirkko on siirtynyt toiminnassaan etätyöskentelyyn ja striimauksiin myös jumalanpalvelusten osalta. Perinteisiä jouluaterioita ei järjestetä vähävaraisille, mutta tämä korvataan jakamalla ruokapusseja. Jouluun liittyviä tapahtumia ei järjestetä.

Joulurauhaa tavoitellaan nyt tiukentamalla määräyksiä ja antamalla uusia rajoituksia. Tällä pyritään estämään ennakolta viruksen leviäminen niille alueille, jossa tautia ei vielä ole. Toistuvia rajoitustoimia tarvitaan epidemiatilanteen mukaisesti todennäköisesti koko talven ja kevään ajan.
”Nyt on todella syytä välttää liikkumista ja tapaamisia. Kaikki turhat kontaktit pois,” tähdentää ylijohtaja Marko Pukkinen.

Hyviä käytäntöjä Pirkanmaalta

Valmiustoimikunta kuuli Pirkanmaan liiton edustajan Jaakko Herralan raportin Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän, eli koronanyrkin toiminnasta. Herrala on erikoislääkäri ja toimii Pirkanmaan sote-uudistuksen sote-muutosjohtajana.

Koronanyrkin lisäksi maakunnallista toimintaa koordinoi Pirkanmaan alueellinen pandemiatyöryhmä, jota Tays koordinoi yhteistyössä Tampereen perusterveydenhuollon ylilääkärin kanssa. Mukana yli 100 henkilöä eri tehtävistä, kuten sotejohtajia, terveyden asiantuntijoita, sivistysjohtoa ja kuntien eri toimialojen ihmisiä. Keskustelemalla jaetaan hyviä käytäntöjä, kysellään, jaetaan tietoa, tukitaan ja analysoidaan tilannetta yhdessä.

Pirkanmaan koronanyrkin vahvuus on ketteryys, kun infektiolääkärit, aluehallintovirasto, Ely-keskus, Thl:n edustaja, pienten ja keskisuurten kuntien ja eri toimialojen edustajat päättävät yhdessä suosituksista pormestarin johdolla.

Viestintä on koettu erittäin tärkeäksi tehtäväksi kriisin alusta alkaen. Kansalaiset ja media ovat erittäin tiedonjanoisia koronapandemian tilanteesta. Kattava tieto on saatavilla Tayskorona-sivuilta ja kunnat, aluehallintovirasto ja Thl tiedottavat tehokkaasti omista toimistaan.

Pahoinvointi väreilee pinnan alla

Kriisi on jatkunut pitkään ja pahoinvointi näkyy poliisin työssä. Kotihälytykset näkyvät ja tuntuvat päivittäin, mutta pikkujoulujen jättäminen pitämättä helpottaa viranomaistyötä.

Länsi- ja Sisä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta toteaa, että viranomaistoiminnan toimintakyky ei ole vaarantunut, vaikkakaan tartunnoilta ja henkilöstöresursseihin vaikuttavilta altistumiskaranteeneilta ei ole vältytty.

Lisätietoja

ylijohtaja Marko Pukkinen p.0295 018 582 etunimi.sukunimi@avi.fi

johtaja Tarja Wiikinkoski , p. 0 295 018 800, etunimi.sukunimi@avi.fi

Tapahtumajärjestäjien neuvonta

Puh. 0295 016 666 (ma-pe kello 8-11.30 ja 12.30-16)

Sähköposti: koronainfo@avi.fi

Länsi- ja Sisä-Suomi
Alkoholi ja anniskelu
Eläimet ja koe-eläintoiminta
Opetus ja kulttuuri
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Työsuojelu 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Nya kontaktuppgifter för Regionförvaltningsverket i Södra Finland 18.1.202118.1.2021 10:00:00 EETTiedote

Brevhanteringen koncentreras till Regionförvaltningsverket i Södra Finlands huvudkontor i Tavastehus. Samtidigt ändras regionförvaltningsverkets post- och besöksadress. Våra nya adresser Från och med den 18 januari 2021 är Regionförvaltningsverket i Södra Finlands nya postadress PB 1, 13035 AVI. huvudkontorets nya besöksadress är Wähäjärvenkatu 6, Tavastehus. Ansvarsområdet för arbetarskyddet använder postadressen PB 110, 00521 Helsingfors till slutet av februari. Från och med den 1 mars 2021 har ansvarsområdet för arbetarskyddet en ny postadress som är PB 7, 13035 AVI. Besöksadresserna för kontoren i Kouvola och Helsingfors ändras inte. Behandlingen av ärendet försnabbas om du beaktar följande då handlingarna skickas: Adressera brevet bara till regionförvaltningsverket (post som kommer på en tjänstemans namn fördröjer ärendehanteringen). Skicka brevet till regionförvaltningsverkets PB-adress (inte till besöksadresserna). Ange i början av dokumentet regionförvaltningsverkets diarienumm

Etelä-Suomen aluehallintoviraston uudet yhteystiedot 18.1.202118.1.2021 10:00:00 EETTiedote

Kirjepostin käsittely keskittyy Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätoimipaikkaan Hämeenlinnaan. Samalla muuttuvat aluehallintoviraston posti- ja käyntiosoite. Uudet osoitteemme 18.1.2021 alkaen Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusi postiosoite on PL 1, 13035 AVI päätoimipaikan uusi käyntiosoite on Wähäjärvenkatu 6, Hämeenlinna Työsuojelun vastuualueen postiosoite PL 110, 00521 Helsinki on käytössä helmikuun loppuun saakka. 1.3.2021 alkaen työsuojelun vastuualueen uusi postiosoite on PL 7, 13035 AVI. Kouvolan sekä Helsingin toimipaikkojen käyntiosoitteet eivät muutu. Asian käsittely sujuu nopeammin, kun asiakirjoja lähettäessäsi huomioit seuraavat seikat: Osoita kirje vain aluehallintovirastolle (virkamiehen nimellä tuleva posti aiheuttaa viivettä asian käsittelyyn). Lähetä kirje aluehallintoviraston PL-osoitteeseen (ei käyntiosoitteisiin). Mainitse asiakirjan alussa aluehallintoviraston diaarinumero, joka on selvitys-, lausunto- yms. pyynnössä. Kun olet lähettämässä kirjepostia alue

Året 2021 inleds i väntan på vaccinet (Västra och Inre Finland)15.1.2021 14:58:49 EETTiedote

I årets första beredskapskommitté sammanställde myndigheterna en gemensam helhetsuppfattning om corona-störningssituationen. Smittläget varierar i landskapen och varje vecka. Därför kan olika tjänster, till exempel idrottsanläggningar eller bibliotek, hålla öppet på olika sätt i kommunerna. Regionförvaltningverkets nya sammankomstbegränsningsbeslut publicerades 14.1.2021 och den träder ikraft måndagen 18.1.2021.

Vuoden 2021 alku sujuu rokotetta odottavissa tunnelmissa (Länsi- ja Sisä-Suomi)15.1.2021 14:43:32 EETTiedote

Viranomaiset kokosivat vuoden ensimmäisessä valmiustoimikunnassa yhteistä kokonaiskäsitystä korona-häiriötilanteesta. Tautitilanne vaihtelee maakunnittain ja viikoittain, joten myös eri palvelut, kuten liikuntapaikat tai kirjastot voivat olla kunnissa eri tavoin avoinna tai suljettuina. Aluehallintoviraston uusi kokoontumisrajoituspäätös julkaistiin 14.1.2021 ja sen voimassaolo alkaa maanantaina 18.1.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme