Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Aluehallintovirasto on laatinut video-ohjeita ympäristöasioiden lupapalvelussa asiointiin

Jaa
Videoissa käytetyt esimerkit painottuvat vesitaloushankkeisiin. Ympäristöasioiden lupapalvelun käyttöön liittyviä ohjeita voi kuitenkin hyödyntää myös ympäristölupaa hakiessa.

Aluehallintoviraston YouTube-kanavalla on julkaistu uudet ohjevideot, joiden tarkoituksena on ohjata hakijaa ympäristöasioiden lupapalvelun käytössä. Videoissa käytetyt esimerkit painottuvat vesitaloushankkeisiin. Ympäristöasioiden lupapalvelun käyttöön liittyviä ohjeita voi kuitenkin hyödyntää myös ympäristölupaa hakiessa. Videot on tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

Video-ohjeet on laadittu osana Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristöluvat-vastuualueella suunniteltua vesilain mukaisten pienten kaapeli ja vesijohto -hankkeiden hakijoille tarkoitettua koulutusta.

Ohjevideot löytyvät aluehallintoviraston YouTube-kanavalta.

Aluehallinnon asiointipalvelussa sijaitsevassa ympäristöasioiden lupapalvelussa ympäristö- ja vesitalouslupaa voi hakea sähköisesti. Palvelun käyttämiseksi tulee järjestelmään ensin tunnistautua. Yrityksen puolesta asioidessa tulee olla voimassa oleva suomi.fi-asiointivaltuus. Palvelussa täytettävä hakemuslomake mukautuu hankkeen mukaisesti ja hakemuksen täyttämistä helpottavat ohjetekstit. Palvelussa asian aloittanut henkilö voi myös lisätä useampia asioijia asialle avustamaan hakemuksen laadinnassa.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Käsinhionta kärkisorvilla toi sakkoja työnjohtajalle ja yhteisösakon työnantajalle1.6.2023 11:15:07 EEST | Tiedote

Satakunnan käräjäoikeus on 30.5.2023 tuominnut satakuntalaisen metallialan yrityksen työnjohtajan 16 päiväsakkoon ja yhtiön 3000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta. Käsiteltävänä oli kesäkuussa 2021 tapahtunut työtapaturma, jossa käsinhiontaa kärkisorvilla tehneen työntekijän hanska oli tarttunut hiottavana olleeseen akseliin. Työntekijä oli siis hionut sorvissa pyörivää kappaletta siten, että hän oli pitänyt hiomanauhaa molemmista päistä käsin samalla, kun akseli oli pyörinyt sorvissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme