Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Aluehallintovirasto on päättänyt lopettaa Jyväskylän kaupungin kotihoidon pitkään jatkuneen valvonnan

Jaa

Jyväskylän kaupungin kotihoito on ollut aluehallintoviraston valvonnassa syksystä 2019 alkaen. Valvontaprosessin aikana kotihoidossa on toteutettu merkittäviä parannuksia sekä asiakas- että työntekijänäkökulmasta. Kotihoidossa on edelleen haasteita henkilöstön saatavuudessa, mutta toiminnan perusrakenteet ovat kunnossa. Ohjaus- ja valvontavastuu siirtyy Jyväskylän kaupungin valvontatiimille.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on arvioinut, että Jyväskylän kaupunki on valvontaprosessin aikana toteuttanut useita toimenpiteitä siten, että toiminnan perusrakenteet ovat lähtökohtaisesti kunnossa. Lisäksi kehittämistyötä jatketaan edelleen monilta osin.

Valvontaprosessin aikana on muun muassa kehitetty rekrytointia ja yhteistyötä terveydenhuollon kanssa. Myös kotihoidon tiimien esihenkilöiden saamaa tukea on lisätty. Kotihoidossa on otettu käyttöön uusia palvelumuotoja, kuten etähoivaa ja lääkeautomaatteja. Henkilöstörakennetta on monipuolistettu siten, että osasta asiakaskäynneistä vastaavat nyt hoiva-avustajat tai yksityiset tukipalvelutuottajat. Kaikissa tiimeissä työskentelee lähi- ja sairaanhoitajien lisäksi myös ohjaajia ja toimintaterapeutteja.

Kotihoidon käyntien suunnittelun tukemiseksi toiminnanohjaus ja palveluohjaus on siirretty takaisin kotihoidon tiimeihin. Näin pyritään vastaamaan myös siitä, että asiakkaat saavat oikea-aikaiset sekä riittävät palvelut.

Aluehallintovirasto pitää kotihoidon suurimpana haasteena koulutetun henkilöstön heikkoa saatavuutta, mikä näkyy päivittäin myös Jyväskylän kaupungin kotihoidossa ja voi aiheuttaa asiakasturvallisuuden vaarantumista.

Jyväskylän kaupungin oma valvontatiimi seuraa kuukausittain muun muassa raporttien kautta kotihoidon tilannetta, ja valvontakoordinaattorit toteuttavat ohjauskäyntejä tiimeihin tarpeen mukaan. Valvontatiimissä on vahvaa osaamista toiminnan tukemiseen. Mikäli tiimi havaitsee epäkohtia, velvoittaa se Jyväskylän kaupungin korjaamaan havaitut epäkohdat. Tarvittaessa valvontatiimi on yhteydessä aluehallintovirastoon.

Aluehallintovirasto katsoo, että koska toiminnan perusrakenteet, kaupungin oma valvonta sekä kotihoidon omavalvonnalliset prosessit ovat kunnossa, voidaan valvonta aluehallintoviraston osalta päättää.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Jaana Aarnio, p.0295 018 576
etunimi.sukunimi@avi.fi
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket övervakade effektiviserat indrivningsbyråerna, utredde behandlingen av överbetalningar och deltog i lagberedningen 202129.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde i sitt tillsynsprojekt indrivningsbyråernas förfaringssätt i sådana fall där gäldenären har använt fel referensnummer i betalningen eller av misstag betalat för mycket. Vi effektiviserade övervakningen, deltog i lagberedningen och genomförde ett projekt för utveckling av det elektroniska indrivningsregistret.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme