Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Aluehallintovirasto otti Tays Päivystys Acutan toiminnan valvontaan potilasturvallisuusilmoitusten perusteella

Jaa
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastossa on vireillä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Tays Päivystys Acutan päivystystoimintaa koskeva valvonta-asia toiminnan ruuhkautumisen vuoksi. Aluehallintovirasto voi tiedottaa valvonta-asian ratkaisusta erikseen päätöksen valmistuttua.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon on tullut huhtikuusta 2022 lähtien yli 160 päivystystoimintaa koskevaa hoitohenkilökunnan tekemää ilmoitusta potilasturvallisuuden vaarantumisesta. Näistä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Tays Päivystys Acutan toimintaa koskevia ilmoituksia on noin 120. Pääosa ilmoituksista koskee työvuoroista puuttuvia työntekijöitä.

Aluehallintovirasto on ottanut ilmoitusten perusteella oma-aloitteisesti selvitettäväksi valvonta-asiana Tays Päivystys Acutan toiminnan. Aluehallintovirasto selvittää valvonnoissa hoitohenkilöstön riittävyyttä sekä laadukkaan hoidon ja potilasturvallisuuden toteutumista päivystysyksikössä tarpeelliseksi katsomillaan toimenpiteillä. Aluehallintovirasto on pyytänyt asiassa Pirkanmaan sairaanhoitopiiriltä selvityksiä ja suorittanut tarkastuskäynnin Tays Päivystys Acutaan 12.10.2022. Aluehallintovirasto ei tiedota tarkemmin vireillä olevista valvonta-asioista.

Valvonta pyrkii ohjaamaan ratkaisuihin, joiden avulla palvelut voidaan järjestää

Aluehallintoviraston valvonnalla pyritään ohjaamaan valvonnan kohteena olevaa organisaatiota löytämään ratkaisuja, joiden avulla palvelut voidaan järjestää lain edellyttämällä tavalla. Potilasturvallisuuden varmistaminen on terveydenhuollon palvelujen järjestämisessä ensisijalla.

Aluehallintovirasto näkee päivystystoiminnan kannalta tärkeäksi, että erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon välisellä yhteistyöllä varmistetaan asiakkaiden ja potilaiden sujuvat ja tarkoituksenmukaiset hoito- ja palveluketjut.

Tays Päivystys Acutan valvonta on kesken ja tulee jatkumaan hyvinvointialueiden käynnistäessä toimintansa vuoden 2023 alussa. Aluehallintovirasto voi tiedottaa valvontaratkaisuista erikseen päätösten valmistuttua.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Toni Honkakorpi, p. 0295 018 517

yksikön päällikkö Niina Siirilä, p. 0295 018 563

etunimi.sukunimi@avi.fi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Käsinhionta kärkisorvilla toi sakkoja työnjohtajalle ja yhteisösakon työnantajalle1.6.2023 11:15:07 EEST | Tiedote

Satakunnan käräjäoikeus on 30.5.2023 tuominnut satakuntalaisen metallialan yrityksen työnjohtajan 16 päiväsakkoon ja yhtiön 3000 euron yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta. Käsiteltävänä oli kesäkuussa 2021 tapahtunut työtapaturma, jossa käsinhiontaa kärkisorvilla tehneen työntekijän hanska oli tarttunut hiottavana olleeseen akseliin. Työntekijä oli siis hionut sorvissa pyörivää kappaletta siten, että hän oli pitänyt hiomanauhaa molemmista päistä käsin samalla, kun akseli oli pyörinyt sorvissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme