Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Aluehallintovirasto yhdistetty virheellisesti rokotevastaiseen viestiin

Jaa

Aluehallintoviraston asiakkailleen jakamaa tietoa on yhdistetty virheellisesti rokotevastaiseen kampanjaan eri puolilla Suomea viimeisen kahden viikon aikana.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston virkamiehen yksittäiseen sähköpostivastaukseen maskin käyttöä kouluissa koskevaan tiedusteluun on yhdistetty osuus, jossa vastustetaan lasten ja nuorten koronarokotetta.

Asiayhteydestään irrotettu virkamiehemme sähköposti liitettynä väärään tietoon hämmentää kyseisen viestin vastaanottajia. Korostamme sitä, että keskustelupalstoilla, joillakin kouluilla ja muissa paikoissa jaettu tekstikokonaisuus ei ole aluehallintoviraston virkamiehen kirjoittama, eikä julkaisema.

Aluehallintovirastot vastaavat jatkossakin toimintaansa liittyviin kysymyksiin kaikissa käytössämme olevissa virallisissa viestintäkanavissa. Epävirallisissa kanavissa luotettavan tiedon erottaminen epäluotettavasta voi olla vaikeaa. THL on laatinut listan keinoista, joilla väärän tiedon voi tunnistaa verkossa. https://thl.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet-ja-uutiset/naista-merkeista-tunnistat-vaaran-tiedon-verkossa.

Kasvomaskien käytön osalta lisätietoja löytyy esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta osoitteesta https://minedu.fi/koronavirus-ja-varautuminen kohdassa perusopetus ja kysymys ”käytetäänkö oppilaitoksissa, kouluissa tai varhaiskasvatuksessa kasvomaskeja?”

Lisätietoja

Ylijohtaja Terttu Savolainen

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

Puh. 0295 017 551

Koko Suomi
Opetus ja kulttuuri

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kauppakeskuksissa rokotuksista myönteistä palautetta – asioinnissa maskin käyttöä hyvä jatkaa24.9.2021 10:44:09 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen päivittäistavarahuollon yhteistoimintaverkosto kokoontui 24.9.2021 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 8. kokoukseen korona-aikana. Savolainen totesi, että rokotukset ovat helpottaneet epidemian tilannetta ja asiointi on helpottunut. Ilman ajanvarausta tarjotut rokotukset kauppakeskuksissa ovat olleet erittäin onnistuneita. Pop up -rokotuspisteitä on myös esimerkiksi oppilaitoksissa ja kuntien rokotuspisteissä.

Sammankomstbegränsningarna i Nyland fortsätts inte i oktober - de sista sammankomstbegränsningarna i Finland upphör i slutet av september24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Enligt den senaste lägesbedömningen förlänger Regionförvaltningsverket i Södra Finland inte sammankomstbegränsningarna i Nyland i oktober. Det nuvarande beslutet är i kraft till och med den 30 september och efter det finns det inte längre något område i Finland där regionförvaltningsverkets sammankomstbegränsningar är i kraft. De allmänna hygienkraven i lagen om smittsamma sjukdomar förpliktar emellertid fortsättningsvis en stor del av aktörerna som svarar för användningen av olika utrymmen att säkerställa kundernas och deltagarnas hälsosäkerhet. Dessutom begränsas restaurangverksamhet regionalt genom statsrådets förordning.

Uudenmaan kokoontumisrajoituksia ei olla jatkamassa lokakuussa - Suomen viimeiset kokoontumisrajoitukset päättymässä syyskuun lopussa24.9.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei uusimman tilannearvion perusteella jatka Uudenmaan kokoontumisrajoituksia lokakuussa. Nykyinen päätös on voimassa 30.9. asti, minkä jälkeen millään alueella Suomessa ei ole enää voimassa aluehallintoviraston määräämiä kokoontumisrajoituksia. Tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset velvoittavat kuitenkin edelleen suurta osaa erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita varmistamaan asiakkaiden ja osallistujien terveysturvallisuuden. Lisäksi ravintolatoimintaa rajoitetaan alueellisesti valtioneuvoston asetuksella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme