Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Aluehallintovirastot varautuvat asiakas- ja potilasturvallisuuslain tuomiin uusiin tehtäviin

Jaa

Hallitus on antanut esityksen laiksi välttämättömän asiakas- ja potilasturvallisuuden turvaamiseksi työtaistelun aikana. Lain tavoitteena on varmistaa terveydenhuollon potilaiden ja kotihoidon asiakkaiden turvallisuus hoitoalan työtaistelutoimien aikana. Voimaantullessaan laki toisi merkittäviä lisätehtäviä aluehallintovirastoille.

Aluehallintovirastot toivovat, että työriidan osapuolet pääsevät neuvotteluratkaisuun mahdollisimman pian.Tilanne sosiaali- ja terveydenhuollossa on yleisesti vaikea, mikä näkyy myös aluehallintovirastojen valvontatoiminnassa sekä vireille tulleiden asioiden lukumäärässä. Samalla työtaistelujen kohdistuminen sosiaali- ja terveydenhuollon kriittisimpiin toimintoihin, kuten teho-osastoille ja kotihoitoon, aiheuttaa vakavan huolen siitä, pystytäänkö ihmisten henki ja terveys riittävällä tavalla turvaamaan.

Aluehallintovirastot seuraavat asian etenemistä ja varautuvat lain mahdolliseen voimaantuloon.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

(Jos et tavoita asiantuntijaa, laita soittopyyntö tekstiviestitse.)
viestintäpäällikkö Anne Leinonen, 0295 016 313, Etelä-Suomen aluehallintovirasto
ylitarkastaja Oona Mölsä, 0295 016 592, Etelä-Suomen aluehallintovirasto
aluehallintoylilääkäri Hanna-Mari Jauhonen, 0295 016 949, Itä-Suomen aluehallintovirasto
aluehallintoylilääkäri Sari Kemppainen, 0295 017 0350, Lapin aluehallintovirasto
johtaja Heikki Mäki, 0295 018 094, Lounais-Suomen aluehallintovirasto
aluehallintoylilääkäri Miia Kaartinen, 0295 018 091, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
aluehallintoylilääkäri Pasi Hirvikoski, 0295 017 598, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto
etunimi.sukunimi@avi.fi

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme