Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Aluehallituksen päätökset: Tuotannon järjestämisen periaatteet valmistelussa

Jaa
Aluehallitus käsitteli tiistain kokouksessaan 25.4.23 Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen periaatteita palvelutuotannon järjestämisestä. Järjestämisen periaatteet tulevat olemaan ylemmän tason linjaava dokumentti palvelutuotannon järjestämiselle.

Hyvinvointialuelain mukaisesti alueen palveluiden järjestämisvastuu on hyvinvointialueella. Ydinsääntönä palvelutuotannon toteutuksen osalta on vastuu palveluiden yhdenvertaisesta saatavuudesta, tuottamistavan valinnasta, tuottamisen ohjauksesta ja valvonnasta. Hyvinvointialue voi tuottaa palvelut itse, yhteistoiminnassa muiden hyvinvointialueiden kanssa tai hankkimalla ne sopimukseen perusten muilta palveluiden tuottajilta.

Järjestämisen periaatteet ohjaavat järjestäjän vastuulla olevaa palvelutuotannon järjestämistä yhteisten periaatteiden ja toimintamallien avulla. Periaatteet linjaavat, milloin strategiset palvelukokonaisuudet tuotetaan itse tai ostetaan palveluna. Lisäksi periaatteet yhtenäistävät palvelutuotantoon liittyviä käytäntöjä ja ohjaavat kattavasti tuotantotapojen suunnittelua ja arviointia.

Kokonaisuus koostuu neljästä (4) osa-alueesta; viitekehys, linjaukset ja periaatteet, strategisten palvelukokonaisuuksien hallinta ja tuotantotapa-analytiikka. Tavoitteena on, että kaksi ensimmäistä osa-aluetta valmistellaan maalis-huhtikuun aikana ja loput kaksi touko-kesäkuun aikana. Kokonaisuus tuodaan päätöksentekoon alkusyksystä 2023.

Muut asiat aluehallitus päätti esityslistan mukaisesti. Kokouksen päätökset on julkaistu Keusoten nettisivuilla aluehallituksen pöytäkirjassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:040 315 2490

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtajaksi Irma Pahlman26.5.2023 18:02:25 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto päätti kokouksessaan 25.5.23 myöntää aluevaltuuston puheenjohtajalle Eemeli Peltoselle eron puheenjohtajan luottamustoimesta. Eemeli Peltonen jätti eronpyynnön aluevaltuuston puheenjohtajan tehtävästä tultuaan valituksi eduskuntaan huhtikuun vaaleissa. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Keusoten valtuutettuna pitkään toiminut Irma Pahlman (sd.).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme