Aluehallitus päätti käynnistää Hyvinvointialueohjelman – ohjelmalla haetaan ratkaisuja talouden alijäämään
– Tulevien vuosien aikana joudumme ratkaisemaan, miten uudistamme ja rakennamme hyvinvointialueesta elinvoimaisen siten, että hyvinvointialueen talous on kestävällä pohjalla tulevina vuosina,toteaa aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu.
Nyt käynnistetty Hyvinvointialueohjelma etsii ratkaisuja kehittää hyvinvointialuettamme elinvoimaiseksi ja toimii kokoavana asiakirjana kaikille toiminnan tehostamiseen tähtääville ohjelmakokonaisuuksille. Hyvinvointialueohjelmaan sisältyy myös jo aiemmin aloitettu ja nyt päivitettävä Talouden ja toiminnan kestävän kehityksen -ohjelma (TTKK-ohjelma) sekä kevään aikana valmisteltava henkilöstöohjelma ja palveluiden verkostosuunnitelma.
– Tavoitteena on, että Hyvinvointialueohjelma tuodaan aluevaltuustolle päätöksentekoon kesäkuussa, toteaa hyvinvointialuejohtaja Mikko Komulainen.
Sote-uudistuksen myötä hyvinvointialueiden rahoitus on muuttunut
Hyvinvointialueiden rahoitus perustuu karkeasti neljään eri tekijään. THL:n luomaan sosiaali- ja terveydenhuollon sote-palvelutarvekertoimeen (80 %), joka Keski-Uudenmaan alueella on merkittävästi alhaisempi kuin Suomessa keskimäärin. Lisäksi 14,6 % rahoituksesta perustuu asukasmäärään, HYTE -kokonaisuuden osuus on 1 % -rahoituksesta ja olosuhteiden (kielisyys jne.) osuus on 4 %:ia. Rahoituksen suuruuttaa säätelee merkittävästi arvio alueen hyvinvoinnista suhteessa muihin hyvinvointialueisiin.
THL arvioi 31.1.2023 julkaisemassaan raportissa ”Tiedosta arviointiin” Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen olevan yksi hyvinvoivimmista hyvinvointialueista. Väestötiheys on alueella maan suurimpia. Ikävakioimattoman sairastavuusindeksin sairastavuus on Keski-Uudellamaalla keskimääräistä vähäisempää. Myös menetetyt elinvuodet ovat maan keskitasoa alhaisemmat. Palvelutarpeen arvioidaan olevan 12 % alhaisempi kuin muualla Suomessa ja palvelutarpeeseen suhteutetut sotemenot ovat yli maan keskiarvon.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue
Puh:040 315 2490Linkit
Tietoja julkaisijasta
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Kutsu medialle: Ensimmäiset etulinjan terapeutit valmistuivat Keusotessa17.3.2023 08:07:09 EET | Kutsu
Elämme Keusoten mielenterveyspalveluissa historiallista aikaa: todistamme ensimmäisten niin kutsuttujen etulinjan terapeuttiemme valmistumista.
Asumisen Botti kokoaa asumiseen liittyvän tiedon helposti saataville17.3.2023 07:30:00 EET | Tiedote
Asumisen Botti on helppokäyttöinen sähköinen 24/7 itseasiointipalvelu kuntalaiselle ja ammattilaiselle, jonka tarkoituksena on vastata yleisimpiin asumiseen liittyviin kysymyksiin tai pulmatilanteisiin. Se on kehitetty palvelemaan kuntalaisia, ja soveltuu hyvin myös ammattilaisten työvälineeksi.
Aluehallitus hyväksyi hyvinvointialueen strategian toimeenpanon suuntaviivat15.3.2023 09:08:53 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus on hyväksynyt strategian toimeenpanon suuntaviivat kuluvalle strategiakaudelle. Aluehallitus käsitteli toimeenpanon viitekehystä ja suuntaviivoja kokouksessaan tiistaina 14.3.23.
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen onnistuu yhteistyöllä14.3.2023 14:17:32 EET | Tiedote
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) tehdään kunnianhimoista yhteistyötä kuntien ja kolmannen sektorin kanssa alueen asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Yhdessä tuotetut asukaspolut ovat tästä erinomainen esimerkki.
Hammaslääkäriin vai ei? Nyt voit ottaa Omaolossa yhteyttä myös suun terveydenhuoltoon8.3.2023 09:00:41 EET | Tiedote
Vaivaako hammassärky? Vihlooko hampaitasi tai ovatko ikenesi tulehtuneet? Aiheutuuko ruuan pureskelusta kipua? Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) asukkaat voivat nyt tehdä Omaolo-palvelussa myös hampaiden tai suun alueen terveyteen liittyvän oirearvion ja jättää yhteydenottopyynnön suun terveydenhuoltoon.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme