Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Aluehallitus perusti virkoja, valitsi pelastusjohtajan ja hyväksyi hyvinvointialuejohtajan johtajasopimuksen

Jaa

Aluehallitus tarkisti hyvinvointialueen hallintosääntöä, perusti virkoja ja pyytää kuntia nimeämään vaikuttamistoimielinten ehdokkaat. Aluehallitus päätti myös hyvinvointialuejohtajan johtajasopimuksesta.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosäännön valmistelu onvaiheistettu kolmeen vaiheeseen. Aluehallitus tarkensi hallintosääntöätoisessa vaiheessa muun muassa aluehallituksen, lautakuntien ja hyvinvointialuejohtajan tehtävien osalta sekä määritteli vastuualueet palvelut ja resurssit -lautakunnalle, tulevaisuus- ja kehittämislautakunnalle sekä valmius- ja turvallisuuslautakunnalle.  

Pelastusjohtajan virka ja palveluyksikköjen virat 

Aluehallitus perusti pelastusjohtajan viran sekä 29 palveluyksikkötasoista johtajan virkaa. Virat täytetään sisäisen ja tarvittaessa ulkoisen haun kautta. Pelastusjohtajan virkaan määrättiin Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen nykyinen pelastusjohtaja Veli-Pekka Ihamäki (määräaikaisesti 1.7.-31.12.2022 ja liikkeenluovutuksen kautta, vakinaisesti 1.1.2023 alkaen). 

Kuntia pyydetään nimeämään vaikuttamistoimielimiin ehdokkaat 

Vaikuttamistoimielinten jäsenet valitaan hyvinvointialueen kunnissa toimivien vastaavien vaikuttamistoimielinten jäsenistä. Aluehallitus pyytää Espoota, Hankoa Inkoota, Karkkilaa, Kauniaista, Kirkkonummea, Lohjaa, Raaseporia, Siuntiota ja Vihtiä nimeämään ehdokkaansa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueenvaikuttamistoimielimiin 31.8.2022 mennessä. Aluehallitus asettaa vaikuttamistoimielimet, eli nuorisovaltuuston, vammaisneuvoston ja vanhusneuvoston syyskuussa 2022. Näiden toimielinten ensimmäinen toimikausi alkaa marraskuussa. 

Hyvinvointialuejohtajan johtajasopimus 

Aluehallitus päätti hyväksyä aluehallituksen puheenjohtajan neuvotteleman hyvinvointialueen johtajasopimuksen. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuejohtajan kokonaispalkka on 17 000 euroa kuukaudessa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mia LaihoLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja / Ordföranden för Västra Nylands välfärdsområdesstyrelse

Puh:050 433 6461mia.laiho@eduskunta.fi

Tietoja julkaisijasta

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 202
02070 Espoon kaupunki

https://www.luvn.fi

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut 1.1.2023 alkaen Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: 
www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme