Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Aluehallitus valitsi jäsenet hyvinvointialueen vanhus- ja vammaisneuvostoihin

Jaa

Hyvinvointialueiden tulee turvata asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet palveluiden kehittämisessä ja valmistelussa muun muassa vaikuttamistoimielinten kautta. Näitä toimielimiä ovat sekä vanhus- että vammaisneuvosto ja nuorisovaltuusto.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus valitsi kokouksessaan 26.4. jäsenet hyvinvointialueen vanhus- ja vammaisneuvostoihin. Jäsenet valittiin Keski-Uudenmaan alueen kunnissa toimivien vanhus- ja vammaisneuvostojen ehdotuksesta siten, että vastaavasta kunnassa toimivasta vaikuttamistoimielimestä valitaan vähintään yksi edustaja. Vaikuttamistoimielinten toimintakausi on 2022–2025.

Hyvinvointialueen vanhusneuvoston jäseniksi valittiin Riitta Puupponen (Hyvinkää), Leena Räisänen (Hyvinkää), Liisa Majanen (Järvenpää), Lars-Erik Wilskman (Järvenpää), Erkki Pertanen (Nurmijärvi), Jorma Niinistö (Nurmijärvi), Anja Matikainen (Tuusula), Leena Mäkelä (Tuusula), Aija Lavikainen (Mäntsälä) ja Liljan-Kukka Runolinna (Pornainen).

Hyvinvointialueen vammaisneuvoston jäseniksi valittiin Sanna-Kaisa Patjas (Hyvinkää), Titta Laine (Hyvinkää), Jonna Kiviniemi (Järvenpää), Taina Kölhi (Järvenpää), Esa Lahtela (Nurmijärvi), Liisa Jenkins (Nurmijärvi), Jukka Keränen (Tuusula), Merja Heikkonen (Tuusula), Tiina Roikonen (Mäntsälä), Malla Parkkonen (Mäntsälä), Päivi Liu (Pornainen) ja Katja Pohjolainen (Pornainen).

Vaikuttamistoimielimille tulee antaa mahdollisuus vaikuttaa hyvinvointialueen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan asioissa, joilla on tai joilla vaikuttamistoimielin arvioi olevan merkitystä lasten ja nuorten, ikääntyneen väestön tai vammaisten henkilöiden ja heidän tarvitsemiensa palveluiden kannalta, ja vaikuttamistoimielimet tulee ottaa mukaan osallistumisen ja kuulemisen kehittämiseen hyvinvointialueella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helinä Perttualuehallituksen puheenjohtajaKeski-Uudenmaan hyvinvointialue

Puh:040 315 2490

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme