Pirkanmaan hyvinvointialue

Aluevaltuusto hyväksyi hyvinvointialueen hankintaohjelman

Jaa
Pirkanmaan aluevaltuusto hyväksyi maanantaina hankintaohjelman kuluvalle valtuustokaudelle. Hyvinvointialueen hankintojen määrä on mittava - hankintojen osuus on noin puolet eli 1,3 miljardia euroa talousarvion toimintakuluista vuonna 2023. Merkittävimmät hankinnat tehdään ikäihmisten ja vammaisten palveluissa sekä sairaalapalveluissa.

Hyvinvointialueen vastuulle on siirtynyt noin 5600 sopimusta, jotka sitovat hyvinvointialuetta nykyisine ehtoineen. Siksi samaa palvelua voidaan joutua järjestämään alkuvaiheessa eri sisällöin. Yhdenmukaisiin ehtoihin päästään asteittain sopimusten uudelleenkilpailuttamisten ja tarvittavien neuvottelujen avulla. Osana strategian toimeenpanoa Pirkanmaalla määritetään palvelukokonaisuudet, joista laaditaan tuotantotapa-analyysi.

Strategiansa mukaisesti hyvinvointialue toimii monituottajamallissa. Palveluja kehitetään yhdessä kumppaneiden kanssa. Yritysten ja yhteisöjen panos palvelujen tuottamiseen on merkityksellinen ja keskeinen voimavara. Hankintaohjelman mukaisesti hyvinvointialueen kumppaneina on erilaisia ja eri kokoisia toimijoita. Hankintoja voidaan myös osittaa, jotta eri kokoiset tuottajat voivat osallistua tarjouskilpailuihin.

Asiakkaiden palveluhankinnoissa tähdätään sujuviin palvelukokonaisuuksiin ja -ketjuihin. Myös asiakkaan palvelu- ja hoitosuhteen jatkuvuus sekä hyvä asiakas- ja potilaskokemus ovat keskeisiä periaatteita. Asiakkaan osallisuutta hankinnan suunnittelussa tuetaan erityisesti viestinnällä ja palvelun laatutekijöiden huolellisella selvittämisellä.

Aluevaltuusto hyväksyi myös muut esityslistalla olleet asiat esityksen mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lauri LylyAluevaltuuston puheenjohtaja

Puh:050 68293

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Henkilökohtaisen avun käyttäjien kannattaa varautua ensi viikon lakkoon2.6.2023 07:55:00 EEST | Tiedote

JHL on antanut henkilökohtaisten avustajien lakkovaroituksen ajalle 6.-12.6.2023. Lakko koskee niitä henkilökohtaisen avun käyttäjiä, jotka kuuluvat työnantajina Heta-liittoon ja joiden henkilökohtaisen avustajan tehtävät ovat palkkaryhmässä A. Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa neuvontaa ja ohjausta, jos työtaistelu uhkaa henkilökohtaisen avun käyttäjän henkeä tai terveyttä.

Kokemusasiantuntijat pitivät uutta psykiatrista sairaalaa toimivana26.5.2023 15:48:48 EEST | Tiedote

Taysin uuden psykiatrisen sairaalan rakennustyöt ovat loppusuoralla. Omaiskokemusasiantuntijat tutustuivat ensi vuoden alussa käyttöön otettaviin tiloihin. Vaikutelmat olivat positiivisia. Sekä rakennuksen valoisa arkkitehtuuri että toiminnan kannalta tarkasti harkitut tilat saivat kiitosta. Kokemusasiantuntijoiden mukaan rakennus luo toiminnalle puitteet, vaikka henkilökunta onkin tärkein.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme