Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Aluevaltuusto hyväksyi Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen organisaatiorakenteen

Jaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto jatkoi hyvinvointialueen hallinnon rakentamista kokouksessaan 31.3.2022 Hyvinkää-salissa. Kokouksessa käsiteltiin kuntien, kaupunkien ja kuntayhtymien selvitykset hyvinvointialueelle sekä päätettiin hyvinvointialueen organisaatiorakenteesta.

Aluevaltuuston toisen kokouksen keskeisin päätös oli Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen organisaatiorakenteesta päättäminen. Päätös koski niin sanottua henkilöstöorganisaation ylätasoa, jossa päätetään muun muassa hyvinvointialueen palvelualueista.

Hyväksytty organisaatiokaavio mukailee pitkälti nykyisen Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän organisaatiorakennetta, johon on sisällytetty muut hyvinvointialueelle siirtyvät palvelut.

Päätöstä organisaatiorakenteesta ei tehty yksimielisesti. Perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti, että asia palautettaisiin uuteen valmisteluun. Esitys palautuksesta hylättiin äänin 51-18. Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti asiasta eriävän mielipiteen.

Muutoin organisaatiorakenne hyväksyttiin yhdellä tarkennuksella: Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä esitti, että organisaatiorakenteeseen kirjataan näkyviin mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut. Muutosehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

– Aluehallitus esitti aluevaltuustolle pitkälti nykyisen Keusote-kuntayhtymän mukaista organisaatiorakennetta, jotta siirtymä hyvinvointialueelle olisi henkilöstölle mahdollisimman sujuva. Päätöksessä painotettiin myös tulevan hyvinvointialueen budjetin valmistelua, johon myös organisaatiorakenne merkittävästi vaikuttaa. Aluevaltuusto kävi asiasta hyvän ja perusteellisen keskustelun, summaa aluevaltuuston puheenjohtaja Eemeli Peltonen kokouksen jälkeen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Aluevaltuusto käyttää hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa. Aluevaltuuston toimikausi on 1.3.2022–31.5.2025

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme