Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Aluevaltuustossa valmistauduttiin järjestämisvastuuseen

Jaa

Aluevaltuustossa valmistauduttiin Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen järjestämisvastuuseen ottamalla vastaan selvitykset hyvinvointialueelle siirtyvistä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämiseen liittyvistä sopimuksista, henkilöstöstä, lomapalkkavelasta, toimitiloista ja irtaimesta omaisuudesta.

Aluevaltuusto merkitsi tiedoksi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen päätöksen hyvinvointialueen vuoden 2022 muutosvaiheen talousarvion täsmennyksistä.

Vuoden 2022 talousarvioon on koottu järjestämisvastuun siirron edellyttämän valmistelutyön käyttö- ja investointitalouden määrärahat sekä valtion myöntämä valmistelurahoitus.

Alueella valmistaudutaan järjestämisvastuuseen

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueille 1.1.2023.

Kunnat ja kuntayhtymät ovat kartoittaneet Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen järjestämisvastuun piiriin kuuluvia, siirrettäviksi ja jaettaviksi esitettäviä sopimuksia sekä muita kokouksessa esillä olevia selvityksiä.

Aluevaltuusto kuuli selvitykset hyvinvointialueelle siirtyvistä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämiseen liittyvistä sopimuksista, henkilöstöstä, lomapalkkavelasta, toimitiloista ja irtaimesta omaisuudesta.

Siirtyviksi ja jaettaviksi ehdotettuja sopimuksia on noin 5 000 kappaletta.

Noin 8 900 henkilön arvioidaan siirtyvän Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarno LimnéllLänsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtaja / Ordförande för Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktige

Puh:040 527 6173jarno.limnell@luvn.fi

Tietoja julkaisijasta

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 202
02070 Espoon kaupunki

https://www.luvn.fi

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut 1.1.2023 alkaen Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

Verkkosivut: 
www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme