Alvar Aalto -säätiö

Alvar Aalto -viikon ohjelmisto vuodelle 2020 on julkistettu

Jaa

Alvar Aalto -viikko on kaikille avoin ja elävä kaupunkitapahtuma, joka kutsuu tutustumaan arjen ympäristöihin arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen keinoin. Järjestyksessään neljäs Alvar Aalto -viikko järjestetään tänä vuonna kahdessa Alvar Aalto -kaupungissa, Porissa ja Eurassa 22.-30.8.2020. Tapahtuman teemaksi on valittu ”Aalto arjessa”.

Aino ja Alvar Aallon suunnitteleman Villa Mairean (1938-39) viherhuone, Noormarkku. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.
Aino ja Alvar Aallon suunnitteleman Villa Mairean (1938-39) viherhuone, Noormarkku. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.

Tapahtumaviikon ohjelmisto sisältää isompia ja pienempiä kulttuurielämyksiä laidasta laitaan. Viikon aikana tullaan näkemään ja kuulemaan niin konsertteja, näyttelyjä, koko perheen tapahtumia kuin omaleimaisia kiertoajelujakin. Tänä vuonna ohjelmaviikon aikana huomion keskipisteinä loistavat lisäksi itseoikeutetusti Alvar Aalto -kohteet Villa Mairea Porin Noormarkussa sekä useat rakennukset Eurassa, joista tunnetuimpana Kauttuan Terassitalo. Molempiin kohteisiin järjestetään viikon aikana opastettuja vierailuja.

Porissa runsaasta tapahtumatarjonnasta voi nauttia vaikkapa Pori Sinfonietan illalliskonsertissa Noormarkun klubilla tai vierailulla Maire Gullichsen, Alvar Aalto ja Galerie Artek -näyttelyssä Porin taidemuseossa. Viikon aikana on luvassa ohjelmaa kaikenikäisille ja erilaisista aiheista kiinnostuneille, kun myös vauvoille järjestetään Aaltoileva muoto -työpajoja ja liikunnan iloa kokevat voivat heittäytyä tanssillisen Aalto zumban pyörteisiin. ”Poikkeuksellisen kevään jälkeen ihmiset varmasti kaipaavat jo kulttuuria ja tapahtumia. Olemme pyrkineet kokoamaan tapahtumaviikon ohjelmaan paitsi tiukasti Alvar Aaltoon ja arkkitehtuuriin liittyviä kokonaisuuksia, niin myös viikon teeman mukaisesti, arkisia, koko perhettä kiinnostavia ohjelmanumeroita, kertoo Porin kaupungin kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin.
                  
Euran KauttuallaAlvar Aallon suunnittelemat talot ja tilat ovat edelleen pääosin alkuperäisessä käytössään.”Tapahtumaviikolla moniin Aalto-kohteisiin ja muihinkin Ruukinpuiston yksityiskäytössä oleviin tiloihin pääsee kurkistamaan sisälle, kun ohjelmassa on mm. avoimet ovet Kauttuan yli-insinöörin talolla ja Jokisaunalla. Eurassa on erityisen paljon kiinnostavaa koettavaa Aallon asumisen ja sisustamisen ratkaisuista kiinnostuneille”, kertoo Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti. Luvassa on myös elämyksellinen,koko perheelle sopiva Ruukinpuisto-kierros sekä sunnuntai-illan laulukierros samoissa maisemissa. Pääkirjastossa nähtävässä Arkielämän kuvia ja esineitä Aallon suunnittelemista taloista Kauttualla -näyttelyssä voi puolestaan matkata ajassa taaksepäin alueen menneitä vuosikymmeniä muistellen.

Alvar Aallon merkitys Satakunnassa linkittyy vahvasti A. Ahlström Oy:n historiaan. Aino ja Alvar Aallon hyvät henkilökohtaiset suhteet yhtiön johtajaan Harry Gullichseniin ja hänen vaimoonsa, taidemesenaattina tunnettuun Maireen loivat puolestaan mahdollisuuden luoda poikkeuksellisen modernin, mutta humanistisella otteella suunnitellun arkkitehtuurin helmen, Villa Mairean Porin Noormarkkuun. Euran Kauttualla Aallon laaja tuotanto liittyy alueen teollisuuden kehitykseen ja arkiseen elämään teollisuusyhteisössä. Sekä Porissa että Eurassa järjestetään Alvar Aalto -viikon aikana yleisöseminaari, jossa syvennytään kullekin paikkakunnalle ominaisiin arkkitehtuuri- ja kulttuurihistorian piirteisiin ja ajankohtaisiin aiheisiin.

Alvar Aalto -viikolla on siis tänäkin vuonna luvassa runsas tapahtumakimara, jonka ohjelmistoon voi kokonaisuudessaan tutustua osoitteessa: www.alvaraalto.fi/alvaraaltoviikko

Alvar Aalto -viikko kiertää vuorollaan Alvar Aalto -kaupungeissa ympäri Suomen. Tapahtumaviikon järjestelyistä vastaavat tänä vuonna Euran kunta ja Porin kaupunki yhdessä Alvar Aalto -säätiön sekä lukuisten yhteistyökumppanien kesken.


Seuraamme covid-19 -tilannetta ja viranomaisten suosituksia tapahtumien järjestämisen suhteen ja reagoimme mahdollisiin muutoksiin niiden vaatimalla tavalla.
 

Yhteyshenkilöt

Alvar Aalto -säätiö
Ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen
puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi

Porin kaupunki
Kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin
puh. 044 701 1251
jyri.traskelin@pori.fi

Euran kunta
Kulttuuripäällikkö Sirpa Wahlqvist
puh. 044 422 4825
sirpa.wahlqvist@eura.fi

Kuvat

Aino ja Alvar Aallon suunnitteleman Villa Mairean (1938-39) viherhuone, Noormarkku. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.
Aino ja Alvar Aallon suunnitteleman Villa Mairean (1938-39) viherhuone, Noormarkku. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alvar Aalto -säätiö
Alvar Aalto -säätiö

JYVÄSKYLÄ ja HELSINKI

040 135 6210https://www.alvaraalto.fi

Alvar Aalto -säätiö toimii paremman arkiympäristön ja muotoilukulttuurin hyväksi lähtökohtanaan Alvar Aallon ja hänen elämäntyönsä humanistiset ja ekologiset arvot. Alvar Aalto -museo, säätiön osana, pitää yllä ja kartuttaa kokoelmiaan ja arkistojaan sekä tuottaa monipuolisia yleisön- ja asiantuntijapalveluita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alvar Aalto -säätiö

Alvar Aalto -matkailureitti tukee kotimaisia matkailualan pienyrittäjiä ja suomalaisen kulttuuriperinnön säilymistä2.6.2020 17:38:07 EESTTiedote

Viime vuosina Alvar Aalto -säätiössä on panostettu vahvasti Aallon kohteisiin matkaavan yleisön palveluun. Verkkosivusto Visit Alvar Aalto kokoaa ensimmäistä kertaa yhden osoitteen alle kaikki matkailijoille avoinna olevat Aalto-kohteet ja saatavilla olevat palvelut. Matkailureitti on suunniteltu yhdessä yli kahdenkymmenen Alvar Aalto -kaupungin matkailuasiantuntijan kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme