Vihreät Euroopan parlamentissa

Alviina Alametsä iloitsee komission esityksestä sukupuolittuneen väkivallan torjumiseksi: “Uuden, suostumukseen perustuvan ajan alku Euroopassa”

Jaa

Euroopan komissio teki esityksen naisiin kohdistuvaa ja lähisuhdeväkivaltaa torjuvasta direktiivistä, jonka myötä esimerkiksi suostumukseen perustuva raiskauslainsäädäntö tulisi voimaan koko EU:n alueelle. Seuraavaksi uuden EU-lain käsittely jatkuu Euroopan parlamentissa.

Sukupuolittunutta väkivaltaa torjuva direktiivi puuttuu lähisuhdeväkivaltaan, seksuaaliseen väkivaltaan ja verkkoväkivaltaan ja lisää uhreille tarjottavaa tukea ja suojelua. Verkossa tapahtuva seksuaalinen väkivalta, kuten ilman suostumusta lähetetyt intiimit kuvat, verkkoahdistelu ja verkossa tapahtuva yllyttäminen väkivaltaan tai vihaan, tulisivat myös jatkossa olemaan rikoksia. Myös naisten sukuelinten silpomista ehdotetaan direktiivillä kriminalisoitavaksi.

“Tämä on historiallinen askel kohti yhdenvertaisempaa Eurooppaa. Sukupuolittunut väkivalta on yleistä koko Euroopassa ja onkin korkea aika, että asiaan puututaan koko EU:ssa. Tässä laissa näkyvät MeToo:n vaikutukset ja feministien ponnistelut vuosikausien ajalta. Laki on ollut myös Vihreiden keskeinen tavoite Euroopan parlamentissa, ja sen eteen on tehty  paljon töitä”, Alametsä kertoo.

“Komission esitys direktiiviksi ei ole kuitenkaan täydellinen. Se ei tunnista riittävästi erityisesti transihmisiin tai muun- ja intersukupuolisiin henkilöihin kohdistuvaa väkivaltaa sukupuolen, sukupuoli-identiteetin ja sukupuolen ilmaisun perusteella. Jatkamme siis työtä tämän puolesta parlamentissa”, Alametsä toteaa.

“Toivon, että direktiivi saadaan hyväksyttyä ripeästi, ja että jäsenmaat kehittävät kansallista lainsäädäntöään sen mukaisesti viipymättä. Koskemattomuus kuuluu jokaiselle, ja sen tulee näkyä mahdollisimman pian lainsäädännössä koko EU:n laajuisesti. Vain kyllä on kyllä”, Alametsä päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät Euroopan parlamentissa
Vihreät Euroopan parlamentissaTilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät Euroopan parlamentissa

Pääneuvottelija Ville Niinistö tyytyväisenä: Europarlamentti äänesti hiilinielujen kasvattamisen ja luontoarvojen puolesta LULUCF-asetuksessa8.6.2022 20:32:33 EEST | Tiedote

Vihreiden europarlamentaarikko ja europarlamentin LULUCF-pääneuvottelija Ville Niinistö on pääosin tyytyväinen europarlamentin hyväksymiin kantoihin maankäytön hiilinieluja koskevaan LULUCF-raporttiin. Niinistön johdolla valmistellusta ympäristövaliokunnan esityksestä äänestettiin europarlamentin täysistunnonnossa Strasbourgissa 8. kesäkuuta.

Europarlamentin ympäristövaliokunta tukee vahvoja ilmastotavoitteita hiilinieluasetuksessa17.5.2022 15:13:19 EEST | Tiedote

Europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr) on LULUCF-asetuksen pääneuvottelijana tyytyväinen, että europarlamentin ympäristövaliokunta tuki vahvasti hiilinieluasetukseen neuvoteltuja ryhmien välisiä kompromisseja. Ne lisäävät asetuksen ilmasto- ja luontomyönteisyyttä kautta linjan. Ympäristövaliokunta äänesti Niinistön raportista 16.-17. toukokuuta. Kaikki keskeiset kompromissiesitykset saivat äänestyksessä valiokunnan enemmistön tuen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme