Schneider Electric

Älykäs kiinteistönhallintajärjestelmä auttaa Foodinia varmistamaan vihreiden arvojen toteutumisen tuotannossa

Jaa
Foodinin tehdas Vaajakoskella. Kuva: Foodin Oy
Foodinin tehdas Vaajakoskella. Kuva: Foodin Oy
  • Suomalainen perheyritys Foodin rakennutti Vaajakoskelle uuden tuotantorakennuksen, jonka olosuhteita ja energiankulutusta seurataan ja säädetään älykkään kiinteistönhallintajärjestelmän avulla.
  • Schneider Electricin toimittama järjestelmä tarjoaa näkymän tuotantolaitoksen tapahtumiin.
  • Mittarointi tarjoaa Foodinin käyttöön tuotantolaitoksen toiminnasta dataa, jonka avulla päätöksenteko ja kiinteistön johtaminen helpottuu.

Tiedote, 24.5.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on toimittanut luomuelintarvikkeita ja luonnontuotteita valmistavan Foodinin tuotantolaitokselle kiinteistönhallinnan kokonaisratkaisun.

Kiinteistönhallintajärjestelmän kautta Foodinilla pystytään seuraamaan tuotanto-olosuhteita, energiankulutusta ja aurinkopaneeleista saatavaa energiantuottoa.

Kiinteistönhallintajärjestelmän kautta Foodinille avautuu näkymä tuotantolaitoksen tapahtumiin. Erilaiset näkymät helpottavat tuotannon työntekijöitä havaitsemaan mahdollisia vikoja etukäteen ja reagoimaan niihin nopeasti.

– Halusimme Foodinille nykyaikaisen, energiatehokkaan ja kestävän ratkaisun, joka käyttää uusiutuvia energialähteitä, kuten maalämpöä ja aurinkoenergiaa. Nyt energiankäytön visualisoinnin myötä tuotantolaitoksella nähdään heti, jos energiankulutus lähtee nousuun. Myös tuotannonohjauksessa pystytään hyödyntämään energiatietoja, kertoo tehtaanjohtaja Arto Aarrelampi Foodinilta.

Foodinin elintarviketehtaalla Vaajakoskella hyödynnetään maalämpöä ja -viilennystä sekä hukkalämmön talteenottoa yhdessä tehtaan katolle asennetun aurinkopaneelijärjestelmän kanssa. Ratkaisujen ansiosta tuotantotehdas on hiilineutraali oman toimintansa osalta.

Tuotanto-olosuhteiden hallinnointi tehostuu

EcoStruxure-kiinteistönhallintajärjestelmän lisäksi Foodin otti käyttöönsä Schneiderin ratkaisuista myös kulunvalvonta- ja paloilmoitinjärjestelmän sekä energiamittaroinnin, valaistuksen ohjauksen ja sähkökalusteet.

– Kiinteistönhallintajärjestelmä toimii liimana kaikkien pienempien järjestelmien välillä. Sen avulla Foodinilla pystytään hallinnoimaan tuotantolaitoksen eri osa-alueita, kuten esimerkiksi tuotanto-olosuhteita ja energiaa, kertoo projektipäällikkönä toiminut Heikki Lievonen Schneider Electriciltä.

Älykkään ja helppokäyttöisen sekä korkeimmat turvallisuusstandardit täyttävän Security Expert -kulunvalvontajärjestelmän ja Esmi Sense FDP -paloilmoitinjärjestelmän turvaratkaisut Foodinille toteutti sähköiseen turvatekniikkaan erikoistunut Loihde Trust Oy. Loihde Trust on myös Schneiderin EcoXpert-kumppani. Sähkösuunnittelusta ja -urakoinnista kohteessa vastasi Sisämaan Sähköpalvelu. Urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden yhteistyöllä saatiin asiakkaalle ratkaisu, jossa komponenttien yhteensopivuus ja haluttu lopputulos varmistettiin jo ennen käyttöönottoa.

– Kiinteistön turvaratkaisuista kiinteistönhallintajärjestelmään on liitetty kriittisimmät hälytykset. Kohteeseen toimitetut järjestelmät mahdollistavat myös turvallisuusjärjestelmien integroimisen osaksi tuotantolaitoksen kiinteistönhallintaa, mikä mahdollistaa erilaisten toiminnallisten ohjauksien ohjelmallisen toteuttamisen eri järjestelmien välillä vaivattomasti, Lievonen sanoo.

Moderni ja avoin Security Expert -järjestelmä mahdollistaa laajennukset ja erilaiset integraatiot tarpeiden mukaan myös tulevaisuudessa.

Pilvipalvelun kautta järjestelmien hallinta onnistuu etänä

Foodinin kiinteistönhallintajärjestelmä on yhdistetty Schneider Electricin digitaaliseen alustapalveluun. Pilvipalvelun kautta tuotantolaitoksen olosuhteita voi seurata web-selaimella reaaliajassa ja missä vain. Alusta on ISO27001-tietoturvasertifioitu palvelu.

– Käyttäjä pystyy myös reagoimaan kiinteistöstä tuleviin hälytyksiin ja tekemään tarvittavat toimenpiteet etänä. Näin alustapalvelu tekee ylläpidosta tehokkaampaa, sanoo Lievonen.

Esmi Sense FDP -paloilmaisinjärjestelmä ja EcoStruxure Security Expert -kulunvalvontajärjestelmä on mahdollista liittää myös osaksi alustapalvelua.

– Kun Esmi Sense FDP -paloilmaisinjärjestelmää käytetään yhdessä EcoStruxure Fire Expert -sovelluksen kanssa, paloilmaisinjärjestelmää voidaan valvoa ja käyttää tietokoneelta, älypuhelimelta tai tabletilta missä ja milloin vain, kertoo Lievonen

 

Lisätietoja:
Heikki Lievonen, projektipäällikkö, Schneider Electric, heikki.lievonen@se.com
Arto Aarrelampi, tehtaanjohtaja, Foodin Oy, arto@foodin.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Foodinin tehdas Vaajakoskella. Kuva: Foodin Oy
Foodinin tehdas Vaajakoskella. Kuva: Foodin Oy
Lataa
Foodinin tuotantoa. Kuva: Foodin Oy
Foodinin tuotantoa. Kuva: Foodin Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Huipputunnustus Microsoftilta: Schneider Electric on vuoden 2022 energian ja kestävän kehityksen kärkikumppani1.7.2022 10:31:02 EEST | Tiedote

Schneider Electricin EcoStruxure™-ohjelmistoratkaisut erottuivat edukseen yli 3 900 ehdotuksen joukosta. Ehdotuksia saapui Microsoftille yli sadasta maasta. Energy & Sustainability 2022 Microsoft Partner of the Year -palkinnon voitto on uusi osoitus siitä, että Schneider Electricin ratkaisut ja palvelut auttavat asiakkaita saavuttamaan omat hiilineutraaliustavoitteensa. Tiedote, 1.7.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on voittanut Energy & Sustainability 2022 Microsoft Partner of the Year -palkinnon. Microsoft valitsi Schneider Electricin innovatiiviset EcoStruxure™-ohjelmistoratkaisut voittajaksi lukuisien kansainvälisten toimijoiden joukosta. Schneider Electric palkittiin edistyksellisistä asiakasratkaisuista ja -palveluista energian ja kestävän kehityksen alalla. Microsoftin Partner of the Year -palkinnoilla annetaan tunnustusta kumppaneille, jotka ovat kehittäneet ja ottaneet käyttöön poikkeuksellisen onnistuneita Microsoft-pohjaisia

Tunnustusta yhdenvertaisuudesta – Schneider Electric Equileapin sadan tasa-arvoisimman yrityksen listalla29.6.2022 09:30:00 EEST | Tiedote

Schneider Electric nousi 20. sijalle Equileapin kansainvälisessä 2022 Gender Equality -raportissa, jossa seurattiin sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista yrityksissä. Viidettä kertaa julkaistussa raportissa tarkasteltiin kansainvälisiä yrityksiä yhdeksällätoista mittarilla. Tiedote, 29.6.2022 – Schneider Electric on 20 parhaan yrityksen joukossa Equileapin viidennessä vuosittaisessa Gender Equality Global Report & Ranking -raportissa. Equileap listasi sata kansainvälistä yritystä, joissa sukupuolten tasa-arvo toteutuu parhaiten. Equileapin raportti tarjoaa kokonaiskatsauksen eri maiden ja liiketoiminta-alueiden tilanteeseen sukupuolten tasa-arvon saralla. Tasa-arvon toteutumista tarkasteltiin yhteensä 19 kriteerillä, kuten palkkatasa-arvo, naispuolisten työntekijöiden määrä yrityksessä ja mahdollisuus maksettuun vanhempainvapaaseen sekä käytössä olevat toimenpiteet ja toimintaohjeet häirinnän torjumiseksi. Equileapin arvioinnissa oli mukana 3 895 yritystä, jotka toimivat 23 maass

Kimmo Vehviläinen hankki kotiinsa hotellimukavuutta – piiloon lisätty äly tuo kiksejä arkeen28.6.2022 09:19:33 EEST | Tiedote

Valaistus on keskeinen tunnelmantekijä. Schneider Electricin Wiser-älykotiratkaisun avulla erilaisia tunnelmia luodaan yhtä nappia painamalla. Järjestelmän asentaminen käy helposti ja huomaamattomasti myös jälkiasennuksena. Automaattiset toiminnot luovat koteihin lisää viihtyisyyttä ja turvallisuutta ja älykodin ohjaus toimii kätevällä älypuhelinsovelluksella. Tiedote, 28.6.2022 – Nehän on eri ihmisillä erilaisia. Esimerkiksi, että on lempinojatuoli ja lukuvalo. Siihen vielä vaikka takkatuli ja pikku pöydällä vieressä kuppi kuumaa kaakaota, maalailee Kimmo Vehviläinen mielikuvaa viihtyisästä kodin tunnelmasta. Vehviläisen kotiin on asennettu Schneider Electricin Wiser-älykotiratkaisuja, jotka sopivat viihtyisyyttä ja hyvää tunnelmaa arvostavalle perheelle. Kovimmalla kulutuksella ovat kylpyhuoneisiin asennetut liiketunnistimella toimivat valaisimet, joiden avulla valot syttyvät ja sammuvat automaattisesti. – Tuntuu pieneltä jutulta, mutta on sellaista mieltä ylentävää arjen luksusta. Y

Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert 22.0 on entistä joustavampi ratkaisu ohjelmistokeskeiseen automaatioon21.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Uraauurtava ohjelmistokeskeinen automaatiojärjestelmä parantaa ratkaisevasti toiminnan tuottavuutta sekä investoinneista saatavaa hyötyä. Tiedote, 21.6.2022 – Energianhallinnan ja automaatioratkaisuiden suunnannäyttäjä Schneider Electric on lanseerannut EcoStruxure™ Automation Expert -järjestelmän version 22.0. Uuden version avulla seuraavan sukupolven automaatiovalmiuksia voidaan hyödyntää kappaletavara-automaatiossa, logistiikassa sekä veden ja jäteveden käsittelyssä entistä paremmin. EcoStruxure Automation Expert on maailman ensimmäinen avoin ohjelmistokeskeinen automaatiojärjestelmä, jonka käyttö on ennennäkemättömän joustavaa. Versiossa 22.0 järjestelmää on kehitetty entisestään parantamalla seuraavia ominaisuuksia: segmenttien komentojen ja energianhallintalaitteiden sisältökirjastoja laajennettu graafisen käyttöliittymän muutokset joustavaan koodinkehitykseen tietoturvaa parannettu entisestään Excel bulk-engineering -tuki DEXPI-liityntärajapinta PI&D-suunnitteluympäristöön laaje

Schneider Electricin uusilla EcoStruxure™-ratkaisuilla kohti kiinteistöjen hiilineutraaliutta20.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

EcoStruxure Building Operation 2022 helpottaa kiinteistöjen teknisten järjestelmien ja datan yhdistämistä sisäisesti ja ulkoisesti. Sen avulla kiinteistö voidaan myös integroida vaivattomasti uusiutuviin energianlähteisiin. SpaceLogic Insight -sensori kerää jäsenneltyä olosuhdedataa, mikä parantaa toiminnan tehokkuutta ja auttaa ympäristö- ja hyvinvointisertifikaattien hakemisessa. Tiedote, 20.6.2022 – Kestävän kehityksen, energianhallinnan ja automaation digitalisoinnin edelläkävijä Schneider Electric on lanseerannut kaksi uutta ratkaisua, jotka parantavat kiinteistöjen energiatehokkuutta, asumismukavuutta ja hiilineutraaliutta. EcoStruxure™ Building Operation 2022 on avoin ja helposti integroitava älykäs kiinteistönhallintajärjestelmä, ja SpaceLogic™ Insight -huonesensori mahdollistaa tilojen ja huoneiden käyttäjämääriin pohjautuvan olosuhteiden ohjaamisen ja valvonnan. EcoStruxure Building -ratkaisut tuovat asiakkaille jopa 40 %:n säästön1 energiankulutukseen, tehostavat tilojen käy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme