Schneider Electric

Älykäs sähkökeskus mahdollistaa matalammat elinkaarikustannukset

Jaa

Gistelen ja Schneider Electricin kumppanuus vahvistaa älykkään sähkönjakelun markkinaa

  • Kiinteistöjen energiatehokkuuteen voidaan vaikuttaa huomattavasti älykkäiden sähkökeskusten avulla, sillä sähkökeskuksesta saadaan kaikki kiinteistön sähkönkäytön optimointiin tarvittava tieto.
  • Sähkökeskusten asiantuntija Gistele Oy on Suomessa ensimmäinen Digital Panel EcoXpert, joka valmistaa ja toimittaa energiatehokkuuden mahdollistavia älykkäitä sähkökeskuksia ja sähkönjakelun järjestelmiä.
  • Syventyneen yhteistyön myötä asiakkailla on nyt tarjolla enemmän tukea uusimman teknologian hyödyntämisessä energiahallinnassa.

Tiedote, 19.4.2023 – Suomessa kiinteistöt kuluttavat noin 40 prosenttia kaikesta käyttämästämme energiasta, ja nopeasti kohonneet energianhinnat ovat herättäneet tarpeen olla entistä tietoisempia siitä, miten kiinteistöt sähköä kuluttavat. Kiinteistöissä kaikki sähkö kulkee sähkökeskuksen kautta, ja digitalisoitu sähkökeskus pystyy jalostamaan keskuksen tuottamaa tietoa hyödynnettäväksi muihin kiinteistöjärjestelmiin.

– Keskusten älyominaisuudet tarjoavat keskeistä tietoa kiinteistön energian käytöstä. IT-verkkoon liitetyistä keskuksista saadaan esille tärkeää tietoa siitä, mihin sähköä kuluu, missä voidaan säästää ja ennen kaikkea niistä saadaan tukea ennakoitavien huoltotoimien suunnitteluun. Tämä keskusten tarjoama potentiaali kiinteistöjen energianhallinnassa on suurimmassa osassa kiinteistöjä hyödyntämättä. Vanhanaikaisten sähkönjakelun järjestelmien kanssa energiatehokkuusvaatimuksiin on myös hyvin haastavaa vastata, koska niistä ei saa sähkönkäytön optimointiin tarvittavia tietoja, kertoo Gistele Oy:n toimitusjohtaja Peter Johansson.

Älyominaisuudet tarjoavat keskeistä tietoa kiinteistön toiminnasta, sillä ne auttavat pienentämään sähkön kokonaiskulutusta ohjaamalla energiankäyttöä niille ajankohdille, kun sähkö on edullista ja sitä on runsaasti saatavilla.

– Kiinteistön omistajalle älykkäät järjestelmät tuottavat sekä säästöjä että käytönaikaista tehokkuutta. Älykäs sähkökeskus kykenee seuraamaan omaa kuntoaan hyvinkin tarkasti ja ennakoimaan huollon tarvetta, jolloin huoltojen suunnittelu helpottuu ja odottamattomilta katkoilta vältytään. Lisäksi älykäs järjestelmä osaa seurata kiinteistöä ja tuottaa tietoja sekä konkreettisia ehdotuksia sen tehokkuuden parantamiseen, kertoo Gistelen suunnittelupäällikkö Kimi Siili.

Äly hyötykäyttöön

Jotta älykkäästä sähkökeskuksesta saa kaiken irti, täytyy älykkyyttä voida pystyä hyödyntämään. Datan helppolukuisuutta saa ja pitää vaatia.

– Ei riitä, että on älykäs keskus – älyn tuottamien tulosten pitää olla helposti hyödynnettävissä ja luettavissa.  Etenkin tässä Schneider Electricin kumppanuus on meille arvokas, sillä Digital Panel -ratkaisulla voimme tarjota loppukäyttäjälle sähkökeskuksesta kerättävän tiedon reaaliajassa ja helppokäyttöisessä muodossa, sanoo Gistelen myyntijohtaja Tapio Aro-Heinilä.

– Järjestelmämme mahdollistaa sen, että sähkökeskukset viestivät suoraan kiinteistönhoitajalle. Tiedot näkee digitaalisena vaikka älylaitteen näytöltä. Lisäksi sähkökeskuksen dokumentaatio on erikseen määriteltävien henkilöiden saatavilla digitaalisessa muodossa, eli aina saatavilla ja päivitettävissä. Sähkökeskuksen tiedot ovat myös luettavissa keskuksen kyljestä löytyvän QR-koodin avulla. Näin kiinteistön huoltaja ja kiinteistönomistaja pääsevät aina kiinni ajan tasalla olevaan tietoon heti paikan päällä, eikä tietoa tarvitse enää kerätä paperisena ja liikutella henkilöltä toiselle, kertoo Schneider Electricin kumppanuuksista vastaava Tuomas Mattila.

Älykäs sähkökeskus tukee matalampia elinkaarikustannuksia

Älykkäisiin sähkökeskuksiin investointi voi usein pohdituttaa kiinteistönomistajaa.

– Älykkäät sähkökeskukset tehostavat kiinteistöjen toimintaa niin huomattavasti, että kertakustannus tulee maksamaan itsensä takaisin. IoT-valmis sähkökeskus nopeuttaa asennusta, käyttöönottoa ja järjestelmäluovutusta kiinteistön rakennusvaiheessa. Järkevintä on suunnitella uusiin rakennuksiin alusta asti älykkäitä toimintoja – kalliimmaksi tulee, jos muutoksia halutaan tehdä kesken rakentamisen tai suunnittelun, sanoo Johansson.

– Schneider Electricin ja Gistelen yhteistyö hyödyttää loppukäyttäjää huomattavasti. Voimme yhdessä tarjota uusimman teknologian parasta osaamista, Mattila kiteyttää.

Yhteistyö mahdollistaa loppukäyttäjälle parhaan hyödyn

Gistele on mukana Schneider Electricin EcoXpert-ohjelmassa, jonka myötä yritys saa käyttöönsä edistyksellisintä teknologiaa, ja sen henkilöstö saa erikoisosaamista älykkäiden sähkökeskusten rakentamisessa. Gistele kokoaa keskukset itse Schneiderin komponentteja käyttämällä.

– Olemme tehneet yhteistyötä jo kauan, ja nyt yhteistyö syvenee EcoXpert-ohjelman kautta. Ohjelman ansiosta sähkösuunnittelijat ja -urakoitsijat saavat koulutusta digitaalisten keskusten suunnitteluun, rakentamiseen, määrittämiseen, testaamiseen ja käyttöönottoon. Gistelestä tulee ensimmäinen sertifioitu Digital Panel EcoXpert-kumppanimme Suomessa, joka valmistaa älykkäitä sähkökeskuksia. Sertifikaatti kertoo Gistelen laadusta ja osaamisesta sekä Schneiderille että loppuasiakkaalle, sanoo Tuomas Mattila.

– Valmistamme sähkökeskuksia niin teollisuuteen kuin pientaloihin ja kaikkeen siltä väliltä. Älykkäät sähkökeskukset sopivat kaikkiin kohteisiin, rajoitetta tälle ei ole. Kumppanuus Schneider Electricin kanssa tarjoaa yhä leveämmät hartiat toteuttaa erikokoisia projekteja, toteaa Johansson.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Peter Johansson, Gistele Oy

puh. 02 211 4242, peter.johansson@gistele.fi

Kumppanuusvastaava Tuomas Mattila, Schneider Electric

puh. 040 829 4224, tuomas.mattila@se.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Loviisan Asuntomessujen Lilla Hygge on kuin luotu älykotoiluun1.6.2023 13:28:38 EEST | Tiedote

Tiedote, 1.6.2023 – Kirjailija Hannele Lampelan ja psykoterapeutiksi opiskelevan Markus Lampelan perheen unelmien kotikaupunki löytyi puolitoista vuotta sitten Loviisasta, joka sijaitsee meren rannalla Porvoon ja Kotkan puolivälissä. Loviisassa oli perheen kaipaamaa idyllistä tunnelmaa, jota löytyy myös heidän vakituisesta lomakohteestaan Kalajoen hiekkasärkiltä. Elokuussa Lampelat pääsevät muuttamaan uuteen kotiinsa Loviisanlahden itäiselle rannalle, mutta sitä ennen heidän talonsa Lilla Hygge on osa vuoden 2023 Asuntomessuja. Messualueena on tänä vuonna Kuningattarenranta, josta on vain lyhyt kävelymatka Loviisan historialliseen vanhaan kaupunkiin ja keskustaan. Messualueella on pientaloja, rivitaloja, kerrostalo ja jopa kelluvien asuintalojen kortteli, jossa on tilaa yhdeksälle kelluvalle kodille. Lampeloiden tie asuntomessujen rakentajaperheeksi kulki pienen mutkan kautta. – Minua kiehtoi ajatus messutalosta, joten vakoilin messujen verkkosivuja ja taivuttelin Markusta suunnitelman

Innovatiivinen APC Smart-UPS Ultra on ratkaisu hybridi-IT-ympäristöjen haasteisiin25.5.2023 11:43:53 EEST | Tiedote

Kompakti APC Smart-UPS Ultra 5kW on alan kevyin 2U-kokoinen 1-vaiheinen 5 kW:n UPS. APC Smart-UPS Ultra hyödyntää seuraavan sukupolven puolijohde- ja litiumioniteknologiaa, mikä helpottaa IT-laitteistolle tarkoitetun tilan tehokasta käyttöä. Tiedote, 25.5.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin 1-vaiheinen 5 kW:n APC™ Smart-UPS™ Ultra on innovatiivinen ratkaisu hybridi-IT-infrastruktuurin haasteisiin. APC Smart-UPS Ultra -sarjan uusin lanseeraus Suomessa hyödyntää EcoStruxure™-ratkaisua etävalvontaan, -hallintaan ja -palveluihin. APC Smart-UPS Ultra 5kW on alan ensimmäinen 2U-kokoinen 1-vaiheinen 5 kW:n UPS, ja litiumioniakkujensa ansiosta se on myös markkinoiden kevyin teholuokassaan. – Reunalaskenta yleistyy kovaa vauhtia, ja hybridi-IT-ympäristöjä hallinnoivat ammattilaiset kaipaavat tehokkaampia ja joustavampia ratkaisuja kokonaiskustannuksiltaan alhaisempaan hintaan. APC Smart-UPS Ultra 5 kW vastaa asiakkaiden haasteisiin ja reunalask

Mediakutsu: Loviisan Asuntomessut, mediatilaisuus 25.5.202323.5.2023 08:12:00 EEST | Kutsu

Älykkäitä ja ekologisia talokohteita Asuntomessuilla Tervetuloa Loviisan asuntomessualueelle tutustumaan älykkäisiin ja ympäristöystävällisiin talokohteisiin. Schneider Electric on tuottanut ratkaisuja kahteen messualueen kohteeseen, Lilla Hyggeen ja Villa Auroraan. Dekotalo Lilla Hygge on kaksikerroksinen puutalo, joka on suunniteltu nelihenkisen perheen tarpeisiin. Perheen arkea helpottamassa on Wiser-älykotijärjestelmä, joka tuo hallittavuutta talon toimintoihin. Wiseriin on muun muassa liitetty valaistuksenohjaus, jota voi ohjata puhelimella ja perinteisesti seinäpainikkeista. Wiserin avulla taloon voi luoda erilaisia valaistustiloja. Asukkaiden arkea helpottamaan on esimerkiksi asennettu aamiaiskaappiin älykäs pistorasia, jolla voi ohjata keittiön kaikkia laitteita. Älykästä ja skaalautuvaa Wiseria on helppo päivittää tulevaisuudessa vastaamaan aina sen hetkisiä tarpeita. Villa Aurora on hirsitalo, jonka tuleville asukkaille ekologisuus on tärkeä arvo. Talossa on hyödynnetty ELKO

Mediakutsu: Energiamurroksen liiketoimintamahdollisuudet ti 23.5. Espoossa2.5.2023 15:59:28 EEST | Kutsu

Innovation Day Suomi 2023, Espoo Tiistai 23.5.2023 klo 9.00–15.00 Minkälaisia liiketoimintamahdollisuuksia energiamurros tuo mukanaan? Muuttuvassa energiaympäristössä toimiminen vaatii enemmän kuin uusien energialähteiden käyttöönottoa. Digitalisaatio ja sen mahdollistama energiankäytön optimointi on tehtävä osana vihreää siirtymää, josta voi tulla yksi tärkeimmistä Suomen talouden vetureista. Schneider Electricillä on ilo kutsua median edustajat Innovation Day Suomi 2023 -tapahtumaan tiistaina 23. toukokuuta kello 9–15 kuulemaan energiamurroksen mukanaan tuomista mahdollisuuksista. Tapahtuma järjestetään Schneider Electricin pääkonttorilla Espoon Leppävaarassa. Tutustu päivän ohjelmaan täältä. Osallistua voit myös vain osaan päivästä. Tapahtumassa järjestetään myös medialounas, jossa voit tavata aiheen huippuasiantuntijoita. Innovation Day -tapahtumassa Danske Bankin Jaakko Jukarainen puhuu vastuullisuuden korostumisesta rahoituksessa ja OX2:n Veli-Pekka Alkula kertoo energiamuutokses

Easy UPS 3-Phase Modular on skaalautuva ja helppokäyttöinen 3-vaiheinen varavoimajärjestelmä26.4.2023 12:29:30 EEST | Tiedote

Modulaarinen 3-vaiheinen UPS-järjestelmä ja sen Live Swap -tehomoduulit turvaavat pieniä ja keskisuuria datakeskuksia ja liiketoimintakriittisiä sovelluksia. Järjestelmä tarjoaa luotettavaa, skaalautuvaa varakapasiteettia ja luokkansa tasaisinta tehonsyöttöä kompaktissa koossa. Schneider Electricin Green Premium -merkki takaa pienemmän ekologisen jalanjäljen. Tiedote, 26.4.2023 – Energianhallinta- ja automaatioratkaisujen digitalisaation edelläkävijä Schneider Electric on tuonut markkinoille kestävän ja vakaan Easy UPS 3-Phase Modular -varavoimajärjestelmän. Se suojaa kriittisiä prosesseja ja laitteita varmistamalla häiriöttömän sähkönsyötön, ja tarjoaa samalla riippumattoman kolmannen osapuolen sertifioiman Live Swap -ominaisuuden tehomoduuleille. Easy UPS 3-Phase Modular on saatavilla 50–250 kW:n teholuokissa, ja se mahdollistaa skaalautuvan N+1-kytkennän. Järjestelmä on EcoStruxureTM-yhteensopiva, joten sitä voi valvoa etänä. Easy UPS 3-Phase Modular kuuluu Schneider Electricin Gree

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme