Salon kaupunki

Älyliikennepalveluilla uusia ratkaisuja juniorien ja seniorien arjen sujuvoittamiseen

Jaa

Suomi on harvaan asuttu maa. Kaupunkien maantieteellinen laajuus ja väestöntiheyden pienuus aiheuttavat julkisen sektorin palveluverkon toimivuudelle haasteita eri puolilla Suomea. Salo, kuten monet muutkin kaupungit, on samojen haasteiden edessä ja ratkaisuja haetaan ennakkoluulottomilla ja innovatiivisilla ratkaisuilla ja palvelumalleilla.

Salon kaupunki on käynnistänyt älykaupunkihankkeen, jossa tähdätään seniorien ja juniorien elämänlaadun parantamiseen joukkoliikennettä ja liikenteen palveluketjuja kehittämällä. Liikennepalveluita uudistetaan vastaamaan paremmin muuttuvia palvelutarpeita.

”Kehitämme kuljetus- ja palveluverkkoa joustavammaksi, kattavammaksi ja tehokkaammaksi yhdistelemällä eri toimintoja. Esimerkiksi tiivistämällä yhteistyötä yksityisten liikennepalvelutarjoajien kanssa pystymme lisäämään liikennepalvelutarjontaa ja parantamaan palvelun laatua ja oikea-aikaisuutta”, kertoo johtava liikennepalveluasiantuntija Tanja Ahola Salon kaupungilta.

Kehityshankkeen kohderyhmillä, nuorilla ja ikäihmisillä, on keskenään hyvin samankaltaisia liikennepalveluihin liittyviä haasteita, joita nykyisellä liikennejärjestelymallilla ei pystytä ratkaisemaan. Liikkuminen esimerkiksi kodin ja koulun, vapaa-ajan toimintojen ja erilaisten asiointipalveluiden välillä on hankalaa johtuen muun muassa pitkistä välimatkoista. Oikeiden kehityskohteiden varmistamiseksi loppukäyttäjiä osallistetaan hankkeen suunnitteluun jo alkuvaiheessa.

Hankintamenettelyksi on valittu yhteiskehittämisen mahdollistava innovaatiokumppanuusmenettely. ”Tavoitteena on yhteiskehittämishankinnan myötä saada käyttöömme kaupungin ja asiakkaiden tarpeisiin räätälöity palvelumalli ja samalla tarjota valittaville yrityksille kokeilualusta tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Innovaatiokumppanit pääsevät kehittämään uusia ratkaisuja ja palvelumalleja yhteistyössä kaupungin ja loppukäyttäjien kanssa ja saavat kehittämistyöstä tärkeän referenssin”, kuvailee Salon kaupungin erityisasiantuntija Peter Nisula hankkeen hyötyjä.

Kuljetus- ja palveluverkkojen yhdistelemiseksi ja ketjuttamiseksi hankkeessa pilotoidaan ja hankitaan alustaratkaisu ja sen hyödyntämisen edellyttämää kuljetuspalveluiden ja asiakastietojen digitalisointia ja standardisointia. ”Suorien liiketoimintavaikutusten lisäksi myös välilliset vaikutukset ovat merkittävät. Kehitettävät alusta- ja rajapintaratkaisut mahdollistavat palveluista syntyvän datan hyödyntämisen, mikä synnyttää edelleen uutta liiketoimintaa”, kuvailee johtava asiantuntija Piia Moilanen Business Finlandista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Salon kaupunki, erityisasiantuntija Peter Nisula p. 044-778 7710 tai peter.nisula@salo.fi
Business Finland, johtava asiantuntija Piia Moilanen p. 029-505 5748 tai piia.moilanen@businessfinland.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Salon kaupunki
Salon kaupunki
Tehdaskatu 2
24100 SALO

02 7781 (vaihde)http://www.salo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Salon kaupunki

Salo CyberTalks -seminaari: Kunnat ja organisaatiot entistä suurempien kyberuhkien äärellä – uhkakuvista huolimatta mahdollisuus todelliseen kilpailuetuun28.1.2020 16:47:35 EETTiedote

Salo IoT Campuksella tänään pidetty Salo CyberTalks kokosi jälleen salin tupaten täyteen kiinnostuneita kuulijoita. Paikalla oli lähes parisataa elinkeinoelämän, koulutuksen ja kyberturvallisuuden asiantuntijaa keskustelemassa kyberuhkien tuomista haasteista kunnille, organisaatioille ja tavallisille kuntalaisille. Tilaisuuden pääpuhuja, kyberterrorismin ja -turvallisuuden huippuasiantuntija Rami Efrati, toi terveiset Israelin Tel Avivista, josta on tullut kyberturvallisuuden startup - ja monikansallisten yritysten R&D-keskittymä. Seminaarista kantautuva viesti on selkeä: kunnat tulevat tulevaisuudessa olemaan yhä useampien ja kehittyneempien hyökkäysten kohteena. Vaikka osa tietoturvaloukkauksista on pieniä, pitää elintärkeiden toimintojen turvaamiseksi varautua digitaalisiin uhkiin jo etukäteen. Helppoa tämä ei kunnille ole, mutta panostamalla koulutukseen ja monialaiseen yhteistyöhön voi kyberturvallisuuden tuomat haasteet kääntää myös kilpailueduksi.

MEDIAKUTSU: Salo CyberTalks 202021.1.2020 12:34:06 EETKutsu

Arvoisa median edustaja, Tervetuloa Salo CyberTalks 2020 –tilaisuuteen tiistaina 28.1.2020 klo 12-18. Salo CyberTalks on alan asiantuntijoille ja organisaatioille sekä muille kyberturvallisuudesta kiinnostuneille järjestettävä vuosittainen kutsuvierastilaisuus, jossa kuullaan mielenkiintoisia esityksiä ja keskustellaan päivänpolttavista kyberturvallisuusaiheista. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii tuttuun tapaan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva. Tapahtumassa esitellään myös kyberturvallisuusalan tuotteita, palveluja, demoja ja koulutusta yritysten ja muiden alan organisaatioiden ständeillä. Ständeihin voit tutustua ennen tilaisuuden alkua klo 11 alkaen, kahvitauolla sekä cocktailtilaisuuden aikana. Tapahtumapäivänä Salo IoT Campuksen Siilo coworking-tila, joka sijaitsee lähellä auditoriota, on vapaassa käytössä. Lisäksi Salo IoT Campuksella järjestetään tapahtumapäivänä kaksi avointa kampuskierrosta klo 10:30 ja 17:30. Kierrokselle lähdetään kampuksen pä

Salo esitteli älykaupunkihankettaan Lontoossa12.4.2019 12:30:00 EESTTiedote

Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna kutsuttiin Lontoossa järjestettyyn Smart to Future Cities -tapahtumaan kertomaan kiinnostusta herättäneestä älykaupunkihankkeesta. Salon käynnissä oleva hanke pääsi kansainvälisessä tapahtumassa kovaan sarjaan, sillä muut esitellyt älykaupunkihankkeet tulivat muun muassa Taipeista, Hampurista, Edinburghistä ja Liverpoolista. Kaupunginjohtaja kertoi puheessaan Salon tavoitteesta kehittyä Suomen älykkäimmäksi kaupungiksi. Nyt alkuvaiheessa Salossa ollaan muun muassa pilotoimassa Wifi 6 –standardiin perustuvaa maailman nopeinta langatonta verkkoa. Hankkeelle on jo haettu EU-rahoitusta ja hankkeen toteuttaa paikallinen tietoliikenneyritys Lounea Huawein teknologialla. - Toimiva teknologia ja strateginen kumppanuus ovat hankkeen onnistumisen ehdottomia edellytyksiä. Olemme paitsi Suomen tasolla myös globaalisti tarkasteltuna edistyksellisiä, mistä hyötyvät suoraan kaupunkilaiset. Salon noteeraaminen globaalissa älykaupunkiverkostossa on osoitus siitä, että

Salo Cyber Talks -seminaari: Suomella ei ole varaa hukata mahdollisuuttaan kyberturvallisuuden kärkimaana29.1.2019 15:30:00 EETTiedote

Salo IoT Campukselle kokoontui tänään lähes 200 elinkeinoelämän, koulutuksen ja ky-berturvallisuuden asiantuntijaa pohtimaan kyberturvallisuuden mahdollisuuksia Suo-melle Salon kaupungin järjestämässä Cyber Talks -seminaarissa. Lopputulos seminaa-rista oli selvä: puheenvuoroissa painotettiin, että pysyäkseen kehityksen kärjessä Suomi tarvitsee lisää alan osaajia elinkeinoelämään ja julkiselle sektorille. Kyberturval-lisuus pitää nähdä voimavarana, jonka osaaminen tuo Suomelle uusia mahdollisuuksia niin osaamisklusterina kuin taloudellisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme