Avain

Ameriikan lapset -kirja kurkistaa suomalaislasten elämään Amerikassa

Jaa

Sata vuotta sitten moni suomalainen hyppäsi valtavien valtamerilaivojen kyytiin ja suuntasi kohti Pohjois-Amerikkaan. Millainen oli uusi maa ja minkälaiseksi muotoitui arki vieraassa paikassa?

Karoliina Suoniemi: Ameriikan lapset. Kansi: Emmi Kyytsönen.
Karoliina Suoniemi: Ameriikan lapset. Kansi: Emmi Kyytsönen.

Karoliina Suoniemen koko perheen tietokirja "Ameriikan lapset" kertoo lapsentajuisesti Suomesta Yhdysvaltoihin lähteneiden perheiden arjesta ja kurkistaa hiukan myös nykypäivän amerikansuomalaisten elämään. Tapaat myös tosielämän mielenkiintoisia suomalaissiirtolaisia, kuten aikanaan maailman pisimmän miehen Louis Moilasen tai Amerikan hanuriprinsessa Viola Turpeisen.

Millaista mahtoi olla siirtolaisten ja heidän lastensa elämä uudessa maassa? Ainakin piti opetella eri kieli ja uudet tavat, toisaalta uudessakin kotimaassa käytiin koulussa, poimittiin marjoja, leikittiin ja laulettiin, joskus jopa saunottiin. Muuttoon uuteen maahan liittyy monia asioita, joita ei tule äkkiseltään ajatelleeksi.

Karoliina Suoniemi on tamperelainen opettaja ja kirjailija. Hänen isovaarinsa Kustaa lähti 17-vuotiaana Yhdysvaltoihin ja Karoliina alkoi selvittää, millaista isovaarin elämä rapakon takana oikeastaan oli. Sen myötä löytyi uusia sukulaisia, alkoi taittua amerikansuomi eli fingelska sekä syntyi tämä kirja.

Kirjaa elävöittää Emmi Kyytsösen kaunis kuvitus. Samalta kaksikolta on aiemmin ilmestynyt teokset: Ihan oikeat viikinkiajan lapset (Avain,  2019) ja Tehdaskaupungin lapset (Avain, 2020).

Teos: Ameriikan lapset : suomalaisten elämää Amerikassa
Kirjoittaja: Karoliina Suoniemi
Kuvitus & kansi: Emmi Kyytsönen
ISBN: 9789523043084
Julkaisupäivä: 1.10.2021

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Avain, viestintäjohtaja Vilja Perttola,
vilja.perttola@avain.net, puh. 040 755 3319

Arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

Karoliina Suoniemi: Ameriikan lapset. Kansi: Emmi Kyytsönen.
Karoliina Suoniemi: Ameriikan lapset. Kansi: Emmi Kyytsönen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme