Espoon kaupunki - Esbo stad

Ämmässuolle suunniteltavan tuulivoimalan kaavoitus on käynnistynyt 

Jaa

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY valmistelee tuulivoimalan rakentamista Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen Espooseen. HSY on hakenut Ämmässuon alueelle asemakaavamuutosta, joka mahdollistaisi tuulivoimalan rakentamisen. Espoon kaupunkisuunnittelukeskus on käynnistänyt tuulivoimalahankkeen kaavoitusprosessin, jonka arvioidaan kestävän noin kaksi vuotta. Espoolaisilla on mahdollisuus ottaa kantaa kaavamuutokseen helmikuussa, kun se tulee ensimmäisen kerran nähtäville.

Ämmässuon tuulivoimala lähihavainnekuva Ämmässuolta. Ramboll.
Ämmässuon tuulivoimala lähihavainnekuva Ämmässuolta. Ramboll.

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja valmisteluaineisto ovat nähtävillä 8.2. –9.3.2021, jolloin niistä voi jättää mielipiteen kaupungin kirjaamoon.  Aineistoon voi tutustua kaupungin verkkosivustolla tai teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelussa (Tekniikantie 15, Otaniemi). Kaupunkisuunnittelukeskus järjestää kaavamuutosta koskevan asukastilaisuuden verkossa torstaina 11.2.2021 klo 17.00–19.00.  

Kaupunkisuunnittelukeskus valmistelee selvitysten ja saadun palautteen pohjalta kaavaehdotuksen, joka tulee nähtäville loppuvuodesta 2021. Kaavamuutoksen hyväksymiskäsittely on vuoden 2022 aikana. Jos Espoon valtuusto hyväksyy kaavamuutoksen, HSY harkitsee vielä ympäristöselvitysten pohjalta, rakennetaanko tuulivoimala Ämmässuon ekoteollisuuskeskukseen. 

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuulivoimalahanke: Helsingin seudun ympäristöpalvelut, rakennuttamispäällikkö Juha Lipsanen, juha.lipsanen@hsy.fi, puh. 040 551 1032. Kaavoitus: Espoon kaupunkisuunnittelukeskus 

Asemakaavapäällikkö Ossi Keränen, ossi.keranen@espoo.fi, puh.050 347 5632 

Asemakaavainsinööri Johanna Nuotio, johanna.nuotio@espoo.fi, puh. 043 825 5221. 

 

Kuvat

Ämmässuon tuulivoimala lähihavainnekuva Ämmässuolta. Ramboll.
Ämmässuon tuulivoimala lähihavainnekuva Ämmässuolta. Ramboll.
Lataa
Ämmässuon tuulivoimala havainnekuva Ämmässuolta. Ramboll.
Ämmässuon tuulivoimala havainnekuva Ämmässuolta. Ramboll.
Lataa
Ämmässuon tuulivoimala kuvasovite Espoonkartanon peltoalueelta. Ramboll.
Ämmässuon tuulivoimala kuvasovite Espoonkartanon peltoalueelta. Ramboll.
Lataa
Ämmässuon tuulivoimala kuvasovite Kauhalan peltoalueelta Ramboll.
Ämmässuon tuulivoimala kuvasovite Kauhalan peltoalueelta Ramboll.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esboborna berättade aktivt om sina önskemål för stadens framtid4.3.2021 17:33:43 EETTiedote

I fjol höstas utfördes flera enkäter under rubriken Mitt Esbo. Med hjälp av dem samlade staden in information om vad invånarna tänker om Esbo – vad som är bra och vad staden borde satsa på i framtiden. Enkäterna samlade in över 10 000 svar och speciellt aktivt svarade unga skolelever och studerande. Svaren utnyttjas för att uppdatera stadens strategi, Berättelsen om Esbo, och för att utveckla stadsmiljön.

Espoolaiset kertoivat ahkerasti toiveitaan kaupungin tulevaisuudesta4.3.2021 17:33:00 EETTiedote

Viime syksynä toteutetuilla Mun Espoo -kyselyillä kerättiin asukkaiden ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin ja mihin tulisi panostaa tulevaisuudessa. Kyselyt keräsivät yhteensä yli 10 000 vastausta ja erityisesti nuoret koululaiset ja opiskelijat ovat päässeet laajasti kertomaan ajatuksistaan. Vastauksia hyödynnetään kaupungin strategian, Espoo-tarinan, päivityksessä ja kaupunkiympäristön kehittämisessä.

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat kokoava kalenteri saa jatkoa 3.3.2021 08:43:07 EETTiedote

Espoossa on testattu uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kokeilu on onnistunut niin hyvin, että kalenterin käyttö jatkuu ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Tavoitteena on, että laajenee pysyväksi, koko pääkaupunkiseudun yrittäjätapahtumat kattavaksi kalenteriksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme