Skills Finland ry

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills: Suomen joukkueelle yksi kulta ja neljä pronssia

Jaa

Nuorten ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailu EuroSkills on päättynyt Budapestissa. Suomesta kilpailuun osallistui 25 nuorta oman ammattinsa huippuosaajaa. He saavuttivat yhteensä viisi mitalia ja kuusi Medallion for Excellence -tunnustusta lajin keskiarvoa paremmasta suorituksesta.

Suomen joukkueen parhaat pisteet ja kultamitalin floristiikassa sai Josefiina Kivero. Josefiina on koulutukseltaan puutarhuri ja floristi. Hän työskentelee Kukka-Ulvilassa ja suorittaa floristimestarin ammattitutkintoa Keudassa.

Pronssille ylsivät Kaisla Heimala kokkilajissa, Aino Takala lähihoitajalajissa, Joonatan Kivelä elektroniikassa ja Samu Lahti automaatioasennuksessa. Heimala on valmistunut kokiksi Perho Liiketalousopistosta ja työskentelee ravintola Savoyssa. Takala on valmistunut lähihoitajaksi ja ylioppilaaksi Stadin ammattiopistosta, ja työskentelee HYKS Sydän- ja keuhkokeskuksessa. Kivelä opiskelee OSAOssa sähkö- ja automaatioasentajaksi ja suorittaa samalla myös ylioppilastutkinnon. Lahti on valmistunut Sataedusta automaatioasentajaksi ja opiskelee nyt Tampereen ammattikorkeakoulussa sähkö- ja automaatiotekniikkaa.

Kilpailussa jaetaan lisäksi Medallion for Excellence -tunnustus kilpailijoille, jotka ovat saavuttaneet oman lajinsa keskiarvoa paremman tuloksen. Suomen joukkueesta tunnustuksen saivat:
maalaus- ja tapetointi: Reetta Härkonen, Riveria
verkkosivujen tuottaminen: Joel Koch, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
ravintolapalvelu: Suvi Minkkinen, Gradia
hiusmuotoilu: Karoliina Tolvi, Salon seudun ammattiopisto
huonekalupuuseppä: Isak Lukkarinen, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
autoasennus: Arttu Kivenmäki, Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu

Koko Suomen joukkueen pistekeskiarvo oli 689,41 ja joukkue sijoittui mitalipisteissä sijalle 7 yhteensä 28 maan joukosta.

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestettiin Budapestissa 25.–29.9.2018. Kilpailuun osallistui yli 500 nuorta osaajaa 28:sta Euroopan maasta. Lajeja kilpailussa oli 40, ja Suomi osallistui 22 lajiin. Suomen joukkueessa oli 25 kilpailijaa.

Suomi on osallistunut EuroSkills-kilpailuihin alusta saakka eli vuodesta 2008. Suomi oli perustamassa WorldSkills Europe -järjestöä ja on mukana sen hallituksessa. Vuosien kuluessa Suomi on saavuttanut EuroSkills-kilpailussa yhteensä 24 kultaa, 24 hopeaa, 28 pronssia ja 30 diplomia (suoritus yli lajin keskiarvon).

Kilpailijoiden haastattelupyynnöt ja lisätietoja

Joukkue lähtee kotimatkalle Budapestista sunnuntaiaamuna kello 11 ja saapuu Helsinkiin iltapäivällä kello 15.

Viestintäpäällikkö Katja Katajamäki, katja.katajamaki@skillsfinland.fi, 040 7320691.

Avainsanat

Kuvat

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Skills Finland ry
Simonkatu 12 B 24, 5. krs.
00100 HELSINKI

09 868 9680, skills@skillsfinland.fihttp://www.skillsfinland.fi/

Skills Finland ry yhteistyökumppaneineen valmentaa ja lähettää Suomen ammattitaitomaajoukkueen kansainvälisiin WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-kilpailuihin ja järjestää vuosittain kansalliset Taitaja-, TaitajaPLUS- ja Taitaja9-kilpailut. Skills Finland kehittää myös huippuosaajien valmennusjärjestelmää, kouluttaa kilpailuasiantuntijoita sekä tuottaa ammattitaitokilpailuihin liittyvää tutkimusta, tiedotusta ja julkaisuja. Yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skills Finland ry

Mästare-tävlingen är ett samarbete mellan utbildningen och arbetslivet21.5.2019 17:09:15 EESTTiedote

Mästare, FM-tävlingarna i yrkesskicklighet är en viktig plattform för diskussion mellan yrkesutbildningen och företagen, och evenemanget ordnas också i nära samarbete med företagslivet. Uppgifterna som man planerat tillsammans, domararbetet samt rekryteringsmöjligheterna ger mycket både åt läraren och företaget, men särskilt gynnar de den unga människa som siktar in sig på arbetslivet.

Taitaja-kilpailu on koulutuksen ja työelämän yhteistyötä21.5.2019 07:51:29 EESTTiedote

Tiistaina käynnistynyt ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja on tärkeä keskustelualusta ammatillisen koulutuksen ja yritysten välillä, ja tapahtuma järjestetäänkin tiiviissä yhteistyössä yrityselämän kanssa. Yhdessä suunnitellut tehtävät, tuomaripanos sekä rekrytointimahdollisuudet antavat paljon sekä opettajalle että yritykselle, mutta erityisesti niistä hyötyy työelämään suuntaava nuori.

Taitaja2019-kilpailu alkaa – olemme ammattien, koulutuksen ja työelämän näköalapaikalla!20.5.2019 09:26:54 EESTTiedote

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2019 alkoi maanantaiaamuna kilpailijoiden saapuessa Joensuu Areenalle valmistautumaan tiistaina alkavaan kilpailuun. Tapahtuma avataan Joensuun jäähallissa klo 14, jossa koulutuksen järjestäjien kilpailujoukkueet esittäytyvät. Taitaja2019-kilpailun järjestää Riveria yhdessä yli kolmensadan yhteistyökumppanin kanssa. Taitaja2019 käynnistyy tiistaina, jolloin kilpailuun tutustuu myös tapahtuman suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme