Amnesty International

Amnesty jalkautuu kaduille Trumpin ja Putinin huippukokouksen aikana

Jaa

Presidentit Trump ja Putin tapaavat Suomessa salaisella agendalla. Amnesty International on päätellyt, että kyse täytyy olla ihmisoikeuksien huippukokouksesta. Tavoitteena on muistuttaa presidenttejä sekä muita viestimme näkeviä ihmisiä, että juuri näillä kahdella miehellä on mahdollisuus lopettaa ihmisoikeuksien heikentäminen omissa maissaan ja varmistaa, että ihmisoikeuksia kunnioitetaan kaikkialla. Amnesty näkyy ja kuuluu kaduilla sunnuntaina ja maanantaina.

Mainostaulut

We Welcome the Presidents to the Human Rights Summit. #TrumPutinHelsinki amnesty.fi

Amnesty sijoittelee yllä olevaa viestiä ympäri kaupungin, Helsinki-Vantaan lentokentän tuloaulasta lähtien. Viesti näkyy pitkin presidenttien oletettua kulkureittiä lentokentältä keskustaan.

Lisäksi näymme mainostauluissa Helsingin keskustan alueella. Tauluissa on seuraava teksti: Make Human Rights Great Again.

Taulut ovat käytössä sunnuntaina 15.7. ja maanantaina 16.7.

Postikortti Trumpille ja Putinille

Amnestyn sivuilla voi lähettää postikortin presidenteille. Postikorteissa presidentit toivotetaan tervetulleiksi ihmisoikeushuippukokoukseen ja heitä kannustetaan vastuulliseen johtajuuteen ja kunnioittamaan ihmisyyttä.

Postikortin voi lähettää osoitteessa www.amnesty.fi/TrumPutinHelsinki.

Helsinki Calling! -mielenilmaus sunnuntaina 15.7. kello 13–17

Amnesty osallistuu Helsinki Calling! -mielenilmaukseen ja haluaa osallistumisellaan kiinnittää huomiota Yhdysvaltojen ja Venäjän tärkeää rooliin ihmisoikeuskysymyksissä niin kotimaissaan kuin globaalilla tasolla.

Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson pitää tilaisuudessa puheen, jossa hän painottaa niitä mahdollisuuksia, joita Putinilla ja Trumpilla on toimia inhimillisen ja kunnioittavan politiikan esikuvina.

Amnestyn oma tapahtuma mielenilmauksesta: www.facebook.com/events/410505832778885/.

Amnestyn tempaus maanantaina 16.7. kello 9–13

Amnestyn aktivistit jalkautuvat kadulle yhdeksänmetristen banderollien kanssa ja jakavat kortteja, joissa kannustetaan ohikulkijoita lähettämään Trumpille ja Putinille postikortteja.

Tempaukset järjestetään samanaikaisesti Narinkkatorilla ja Elielinaukiolla Helsingin keskustassa maanantaina kello 9–13.

 

Valokuvat ja sosiaalinen media

Valokuvia on saatavilla Amnestyn Flickr-tilillä: www.flickr.com/photos/amnestyfinland/albums/72157671093520748. Albumia päivitetään sunnuntaina ja maanantaina.

Tapahtumia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnuksilla #TrumPutinHelsinki ja #HelsinkiForHumanRights.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Amnesty International
Amnesty International
Hietaniemenkatu 7 A
00100 Helsinki

https://www.amnesty.fi/

Amnesty International on maailman suurin ihmisoikeusjärjestö, jonka toiminta perustuu yksittäisten ihmisten tuelle. Amnestylla on 7 miljoonaa tukijaa lähes kaikissa maailman maissa. Amnestyn tehtävänä on tehdä ihmisoikeudet tunnetuiksi, tutkia vakavia ihmisoikeusloukkauksia sekä kampanjoida niitä vastaan kaikkialla maailmassa. Tavoitteenamme on maailma, jossa ihmisoikeusjulistuksessa lausutut oikeudet ja vapaudet toteutuvat kaikille ihmisille. Amnestyn Suomen osasto perustettiin vuonna 1967. Amnestylla on Suomessa noin 40 000 tukijaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amnesty International

Amnesty tutki: Raiskausrikosten uhrien oikeuksien toteutuminen on arpapeliä Suomessa6.3.2019 00:01:00 EETTiedote

Amnesty Internationalin Suomen osaston uusi tutkimus käsittelee rikosprosessien etenemistä seksuaalirikoksissa ja oikeuden toteutumista Suomessa. Tutkimuksessa ilmeni, että raiskauksen uhrien saama kohtelu vaihtelee: oikeuksien toteutuminen on arpapeliä. Suomen lainsäädäntö ja lainkäyttö eivät täytä niitä kansainvälisen oikeuden velvoitteita, joihin Suomi on sitoutunut. Viranomaisia on koulutettava raiskausrikosten uhrien kohtaamisesta sekä seksuaalisen väkivallan aiheuttamasta traumasta ja sen huomioimisesta rikosprosessissa. Suostumuksen puute on tunnistettava raiskauksen keskeiseksi tunnusmerkiksi.

Amnesty: Arabiemiraatit vieneet länsimaista toimitettuja aseita sotarikoksiin syyllistyneille puolisotilaallisille joukoille Jemeniin6.2.2019 02:01:00 EETTiedote

Amnestyn tuore tutkimus osoittaa, että länsimaista Arabiemiraatteihin vietyjä aseita on jaettu eteenpäin keskelle Jemenin sotaa puolisotilaallisille joukoille. Joukkojen tiedetään syyllistyneen sotarikoksiin ja muihin vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin. Suomi päätti marraskuussa 2018 ettei myönnä enää uusia asevientilupia saudikoalition osapuolille. Aiemmin samana vuonna myönnettyjen asevientilupien puolesta Suomi voi kuitenkin vielä toimittaa aseita keskelle Jemenin konfliktia. Amnesty vaatii kaikkia valtioita lopettamaan aseiden toimittamisen konfliktin osapuolille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme