Amnesty International

Amnesty jalkautuu kaduille Trumpin ja Putinin huippukokouksen aikana

Jaa

Presidentit Trump ja Putin tapaavat Suomessa salaisella agendalla. Amnesty International on päätellyt, että kyse täytyy olla ihmisoikeuksien huippukokouksesta. Tavoitteena on muistuttaa presidenttejä sekä muita viestimme näkeviä ihmisiä, että juuri näillä kahdella miehellä on mahdollisuus lopettaa ihmisoikeuksien heikentäminen omissa maissaan ja varmistaa, että ihmisoikeuksia kunnioitetaan kaikkialla. Amnesty näkyy ja kuuluu kaduilla sunnuntaina ja maanantaina.

Mainostaulut

We Welcome the Presidents to the Human Rights Summit. #TrumPutinHelsinki amnesty.fi

Amnesty sijoittelee yllä olevaa viestiä ympäri kaupungin, Helsinki-Vantaan lentokentän tuloaulasta lähtien. Viesti näkyy pitkin presidenttien oletettua kulkureittiä lentokentältä keskustaan.

Lisäksi näymme mainostauluissa Helsingin keskustan alueella. Tauluissa on seuraava teksti: Make Human Rights Great Again.

Taulut ovat käytössä sunnuntaina 15.7. ja maanantaina 16.7.

Postikortti Trumpille ja Putinille

Amnestyn sivuilla voi lähettää postikortin presidenteille. Postikorteissa presidentit toivotetaan tervetulleiksi ihmisoikeushuippukokoukseen ja heitä kannustetaan vastuulliseen johtajuuteen ja kunnioittamaan ihmisyyttä.

Postikortin voi lähettää osoitteessa www.amnesty.fi/TrumPutinHelsinki.

Helsinki Calling! -mielenilmaus sunnuntaina 15.7. kello 13–17

Amnesty osallistuu Helsinki Calling! -mielenilmaukseen ja haluaa osallistumisellaan kiinnittää huomiota Yhdysvaltojen ja Venäjän tärkeää rooliin ihmisoikeuskysymyksissä niin kotimaissaan kuin globaalilla tasolla.

Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson pitää tilaisuudessa puheen, jossa hän painottaa niitä mahdollisuuksia, joita Putinilla ja Trumpilla on toimia inhimillisen ja kunnioittavan politiikan esikuvina.

Amnestyn oma tapahtuma mielenilmauksesta: www.facebook.com/events/410505832778885/.

Amnestyn tempaus maanantaina 16.7. kello 9–13

Amnestyn aktivistit jalkautuvat kadulle yhdeksänmetristen banderollien kanssa ja jakavat kortteja, joissa kannustetaan ohikulkijoita lähettämään Trumpille ja Putinille postikortteja.

Tempaukset järjestetään samanaikaisesti Narinkkatorilla ja Elielinaukiolla Helsingin keskustassa maanantaina kello 9–13.

 

Valokuvat ja sosiaalinen media

Valokuvia on saatavilla Amnestyn Flickr-tilillä: www.flickr.com/photos/amnestyfinland/albums/72157671093520748. Albumia päivitetään sunnuntaina ja maanantaina.

Tapahtumia voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnuksilla #TrumPutinHelsinki ja #HelsinkiForHumanRights.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Amnesty International
Amnesty International
Hietaniemenkatu 7 A
00100 Helsinki

https://www.amnesty.fi/

Amnesty International on maailman suurin ihmisoikeusjärjestö, jonka toiminta perustuu yksittäisten ihmisten tuelle. Amnestylla on 7 miljoonaa tukijaa lähes kaikissa maailman maissa. Amnestyn tehtävänä on tehdä ihmisoikeudet tunnetuiksi, tutkia vakavia ihmisoikeusloukkauksia sekä kampanjoida niitä vastaan kaikkialla maailmassa. Tavoitteenamme on maailma, jossa ihmisoikeusjulistuksessa lausutut oikeudet ja vapaudet toteutuvat kaikille ihmisille. Amnestyn Suomen osasto perustettiin vuonna 1967. Amnestylla on Suomessa noin 40 000 tukijaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amnesty International

Amnesty: USA:n rajalla erotettujen perheiden määrä suurempi kuin annettu ymmärtää ­– 6000 perhettä neljässä kuukaudessa11.10.2018 16:30Tiedote

Peräti 6000 Yhdysvalloista turvaa hakenutta perhettä on erotettu neljän kuukauden aikana. Luku on suurempi kuin viranomaisten aiemmin myöntämä. Perheiden laittomien erottamisten lisäksi Meksikon rajalla on käännytetty ihmisiä antamatta heille mahdollisuutta hakea turvapaikkaa. Tämä politiikka on tuottanut tuhansille ihmisille äärimmäistä kärsimystä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme