Amnesty International

Amnesty vetoaa hallitukseen: "Älkää kääntäkö selkäänne pakolaisille"

Jaa

Tuoreiden tietojen mukaan budjettiriihessä koolla oleva hallitus saattaa olla luopumassa ajatuksesta korottaa Suomen pakolaiskiintiötä. Amnesty vaatii hallitukselta inhimillistä pakolaispolitiikkaa.

Amnesty kommentoi Helsingin Sanomien uutista, jonka mukaan hallitus on hautaamassa ajatuksen pakolaiskiintiön nostamisesta.

Amnestyn Suomen osaston ihmisoikeustyön johtaja Niina Laajapuro sanoi:

”On todella huolestuttavaa, että hallitus saattaa olla viime hetkellä luopumassa ajatuksesta korottaa pakolaiskiintiötä.

”Kiintiön kautta Suomeen saapuu kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä, kuten kidutuksen ja väkivallan uhreja, vammaisia, lapsia ja yksinhuoltajaäitejä. Tarkkaa valintaprosessia luotsaavat asiantuntevat viranomaiset, mukaanlukien Suomen suojelupoliisi. Pakolaiskiintiö on turvallinen, järkevä ja inhimillinen tapa auttaa hädässä olevia.

”Vetoan hallitukseen: älkää kääntäkö selkäänne pakolaisille, jotka ovat kipeästi avun ja suojelun tarpeessa. Suomi on oikeusvaltio, jonka perusarvoihin kuuluvat ihmisoikeudet ja lähimmäisestä välittäminen. Pakolaiskiintiötä nostamalla toimisimme näiden arvojemme mukaisesti.”

Yli 40 järjestöä ja yli 11 000 allekirjoittajaa on vedonnut sisäministeri Paula Risikkoon pakolaiskiintiön korottamiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Milja Komulainen
Tiedottaja
Amnesty International, Suomen osasto
milja.komulainen@amnesty.fi
Hietaniemenkatu 7A, FIN-00100 Helsinki

Niina Laajapuro
Ihmisoikeustyön johtaja
Amnesty International Suomen osasto
niina.laajapuro@amnesty.fi
044 555 4911
Hietaniemenkatu 7A, FIN-00100 Helsinki

Tietoja julkaisijasta

Amnesty International
Amnesty International
Hietaniemenkatu 7 A
00100 Helsinki

https://www.amnesty.fi/

Amnesty International on maailman suurin ihmisoikeusjärjestö, jonka toiminta perustuu yksittäisten ihmisten tuelle. Amnestylla on 7 miljoonaa tukijaa lähes kaikissa maailman maissa. Amnestyn tehtävänä on tehdä ihmisoikeudet tunnetuiksi, tutkia vakavia ihmisoikeusloukkauksia sekä kampanjoida niitä vastaan kaikkialla maailmassa. Tavoitteenamme on maailma, jossa ihmisoikeusjulistuksessa lausutut oikeudet ja vapaudet toteutuvat kaikille ihmisille. Amnestyn Suomen osasto perustettiin vuonna 1967. Amnestylla on Suomessa noin 40 000 tukijaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amnesty International

Amnesty International: EU-maat osasyyllisiä kidutukseen ja ihmiskauppaan Libyassa12.12.2017 01:01Tiedote

Eurooppalaiset valtiot ovat vastuussa pakolaisten ja siirtolaisten epäinhimillisestä kohtelusta Libyassa, Amnestyn tuoreessa raportissa todetaan. Kymmeniä tuhansia ihmisiä on loukussa pidätyskeskuksissa, joissa he altistuvat kidutukselle ja pahoinpitelyille. Uusi todistusaineisto osoittaa, että Libyan viranomaisten toimet Italian lahjoittamalla aluksella johtivat 50 ihmisen hukkumiseen Välimerellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme