Amnesty International

Amnestyn vuosiraportti julkaistaan 22.2. – Suomelle moitteita tiedustelulaista ja turvapaikanhakijoiden oikeuksista

Jaa

Vuoden 2017 ihmisoikeustilannetta kattavasti käsittelevä Amnestyn vuosiraportti julkaistaan torstaina 22.2.

Amnesty Internationalin vuosiraportti kattaa 159 maan ihmisoikeustilanteen. Yli 300 ihmistä sai surmansa ihmisoikeuksia puolustaessaan viime vuonna.

Maailman johtajat Trumpista Orbaniin lietsoivat vihaa, vähättelivät oikeuksia ja sivuuttivat rikokset ihmisyyttä vastaan. Samaan aikaan tuhannet nousivat puolustamaan ihmisoikeuksia ja saivat aikaan muutoksia esimerkiksi Chilen aborttilainsäädäntöön ja tasa-arvoiseen avioliittolakiin Taiwanissa.

”Ihmisoikeusjulistus täyttää joulukuussa 70 vuotta. Nyt on oikea hetki palata julistuksen ytimeen: kaikkien ihmisten yhdenvertaisuuteen ja ihmisarvoon. Näistä arvoista on tehtävä politiikan lähtökohta kaikkialla”, sanoo Salil Shetty, Amnesty Internationalin pääsihteeri.

Amnesty International on Suomen osalta kiinnittänyt huomiota tiedustelulainsäädännön uudistamiseen, turvapaikanhakijoiden oikeuksien heikentämiseen, naisiin kohdistuvan väkivallan palveluiden riittämättömyyteen ja translain puutteisiin.

Amnestyn vuosiraportin embargo on 22.2. klo 7.01. Tiedote julkaistaan alkuviikosta.

Raporttiin voi tutustua ennakkoon osoitteesta: kaisa.vakiparta@amnesty.fi.

Samasta osoitteesta voi sopia haastatteluista Amnestyn Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johanssonin kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaisa Väkiparta
Tiedottaja
Amnesty International, Suomen osasto
040 833 1532
kaisa.vakiparta@amnesty.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Amnesty International
Amnesty International
Hietaniemenkatu 7 A
00100 Helsinki

https://www.amnesty.fi/

Amnesty International on maailman suurin ihmisoikeusjärjestö, jonka toiminta perustuu yksittäisten ihmisten tuelle. Amnestylla on 7 miljoonaa tukijaa lähes kaikissa maailman maissa. Amnestyn tehtävänä on tehdä ihmisoikeudet tunnetuiksi, tutkia vakavia ihmisoikeusloukkauksia sekä kampanjoida niitä vastaan kaikkialla maailmassa. Tavoitteenamme on maailma, jossa ihmisoikeusjulistuksessa lausutut oikeudet ja vapaudet toteutuvat kaikille ihmisille. Amnestyn Suomen osasto perustettiin vuonna 1967. Amnestylla on Suomessa noin 40 000 tukijaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amnesty International

Lähisuhdeväkivallan sovittelussa vakavia riskejä uhrin kannalta – järjestöt jättivät kannanoton Saarikolle12.12.2018 09:00Tiedote

Yhdeksän järjestöä jätti kannanoton lähisuhdeväkivallan sovitteluun perhe- ja peruspalveluministeri Annikka Saarikolle keskiviikkona 12.12. Järjestöt toteavat kannanotossaan, että lähisuhdeväkivallan sovitteluun sisältyy vakavia riskejä uhrin kannalta eivätkä sovitteluprosessit ole tuoneet muutosta tilanteeseen. Kannanotossa järjestöt esittävät, että lähisuhdeväkivallan sovittelusta nykyisessä muodossaan tulisi luopua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme