Amos Rex

Amos Rex ja Danske Bank tuovat lisätyn todellisuuden museokokemukseen

Jaa

Amos Rex tulee tarjoamaan keväästä 2019 alkaen museokäyntiä rikastavia lisätyn todellisuuden elämyksiä yhteistyössä Danske Bankin kanssa. Flashback on niistä ensimmäinen – aikamatka Lasipalatsin ja sen ympäristön menneisyyteen. Syksystä 2019 alkaen sisältökokonaisuudet tulevat tukemaan näyttelysisältöjä.

Lisätyllä todellisuudella (AR, Augmented Reality) tarkoitetaan teknologiaa, jossa digitaalista sisältöä tuodaan näkyviin osaksi todellista maailmaa esimerkiksi mobiililaitteen avulla. Flashback on kokonaan puhelimen kautta koettava aikamatka, joka valottaa Lasipalatsin ja samalla Helsingin historian vaiheita ainutlaatuisella tavalla. Seikkailussa oppaana toimii Seksikäs Suklaa, joka on suomalainen mediapersoona, tubettaja, juontaja sekä artisti.

Flashback on nähtävissä ilmaisen Arilyn-sovelluksen kautta Lasipalatsissa sijaitsevia tarroja skannaamalla 13. maaliskuuta alkaen. Ensimmäisen sisältökokonaisuuden näkeminen ei vaadi museokäyntiä, vaan se on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille koettavaksi milloin tahansa.

Ensimmäisessä sisältökokonaisuudessa yhdistyy sekä tulevaisuus että menneisyys: Amos Rex ja Danske Bank ovat halunneet tuoda vaiherikkaan historian omaavan Lasipalatsin tarinan suuren yleisön tietoisuuteen, kokeellista teknologiaa hyödyntävällä tavalla.

Danske Bank toimii pääyhteistyökumppanina sisältökokonaisuuden mahdollistajana. Yhteistyön ytimessä ovat molemmille tärkeät teemat: Digitaalisuuden hyödyntäminen sisältöjen ja palveluiden käytettävyyden kehittämisessä ja elävöittämisessä sekä taide-elämysten mahdollistaminen erityisesti lapsille ja nuorille. 

Sisällön ja teknisen toteutuksen on tuottanut suomalainen Arilyn. Sisältö on suunniteltu yhteistyössä Amos Rexin, Danske Bankin ja Arilynin kanssa. 

Amos Rex x Danske Bank: Flashback on nähtävissä 13.maaliskuuta alkaen Lasipalatsin ympäristössä.

Video:
https://vimeo.com/323391823

Lisätietoja, tarrojen sijainnit ja ohjeet:
amosrex.fi/ar

danskebank.fi
arilyn.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Amos Rex
Amos Rex
Mannerheimintie 22-24
00100 HELSINKI

museum@amosrex.fihttp://www.amosrex.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amos Rex

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme