Amos Rex

Amos Rex öppnas igen 1.6.

Dela

Amos Rex öppnas måndagen 1.6. i enlighet med regeringens föreskrifter. Museibesökarnas och personalens trygghet garanteras genom begränsning av mängden besökare, föreskrifter för säkerhetsavstånd och hygien samt med hjälp av andra specialarrangemang. Under sommaren visas utställningen Generation 2020, vars utställningstid har förlängts ända till den 23 augusti.

När Amos Rex öppnas för publiken 1.6. sker det i enlighet med föreskriftsenliga säkerhetsåtgärder.
När Amos Rex öppnas för publiken 1.6. sker det i enlighet med föreskriftsenliga säkerhetsåtgärder.

När Amos Rex öppnas för publiken måndagen 1.6. sker det i enlighet med föreskriftsenliga säkerhetsåtgärder. Under sommaren har museigästerna möjlighet att på plats uppleva konst skapad av den unga kommande generationen i form av utställningen Generation 2020. Publikutrymmena och visningen av utställningsverken har omformats så att museibesöket är tryggt för gästerna. Verk som tidigare kunde vidröras av gästerna ställs nu ut på ett annat sätt och en del av verken kan ses bara på museets nätsidor.

Amos Rex öppethållningstider i juni och juli: vardagar kl 11–18, stängt på tisdagar, lördagar och söndagar kl 11–17. Generation 2020 visas ända till söndagen 23 augusti.

Konst har avnjutits digitalt över 160 000 gånger under den tid Amos Rex har varit stängt

Utställningen Generation 2020 hann ses av 39 000 personer innan museet tvingades stänga sina dörrar på grund av coronaepidemin. Medan museet höll stängt i mars och i april hittade folk Amos Rex kostnadsfria digitala upplevelser sammanlagt 160 000 gånger. Innehållet som finns på museets nätsidor och i olika kanaler på sociala medier fortsätter att vara utmärkta sätt att orientera sig inför museibesöket eller stifta bekantskap med utställningen för de grupper som uppmanats att hålla sig hemma: www.amosrex.fi/online.

På Amos Rex nätsidor finns ett urval av utställningens videoverk att beskåda i sin helhet, barnens egen museirunda och instruktioner för hur man gör konst hemma. Utställningen Generation 2020 kan upplevas i form av korta videoguidningar på Instagram TV (IGTV) och på Facebook. Guidningar finns förutom på finska och svenska också nu på engelska, franska, italienska, japanska, ryska, spanska och tyska: www.instagram.com/amoskonst/channel. Dessutom publicerar Amos Rex intervjuer med konstnärerna och presentationer av verken på Instagram.

Amos Rex erbjuder lärarna furstligt med material för att stöda dem i deras distansundervisning på nätet: www.amosrex.fi/sv/material-for-larare. För grupper som deltar i det riksomfattande projektet Taidetestaajat har det skapats ett alldeles eget virtuellt besök: www.amosrex.fi/taidetestaajat.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

När Amos Rex öppnas för publiken 1.6. sker det i enlighet med föreskriftsenliga säkerhetsåtgärder.
När Amos Rex öppnas för publiken 1.6. sker det i enlighet med föreskriftsenliga säkerhetsåtgärder.
Ladda ned bild

Om

Amos Rex
Amos Rex
Mannerheimintie 22-24
00100 HELSINKI

museum@amosrex.fihttp://www.amosrex.fi

Amos Rex är ett konstmuseum där det förflutna, nuet och framtiden sammanstrålar. Funkispärlan Glaspalatset och det nya museets utrymmen under dess böljande torg erbjuder 8 500 kvadratmeter yta för unika upplevelser både under och ovan jord och på Bio Rex vita duk. Amos Rex utställningsprogram sträcker sig från den senaste, ofta tekniskt experimentella samtidskonsten till 1900-talets modernism och forna kulturer.

www.amosrex.fi #amosrex

Följ Amos Rex

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Amos Rex

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum