Amos RexAmos RexAmos Rex

Amos Rex, Viron taidemuseo ja Museo Egizio tuovat muinaisen Egyptin pohjoiseen

Jaa

Amos Rex, Viron taidemuseo ja Museo Egizio ilmoittavat ainutlaatuisesta yhteistyöstä. Lokakuussa 2020 aukeava näyttely "Egyptin loisto" jalkautuu samanaikaisesti kahteen tilaan – Helsingin Amos Rexiin sekä Tallinnan Kumu-taidemuseoon. Harvinainen kaksiosainen näyttely pohjautuu Italian Torinossa toimivan Museo Egizion kokoelmaan, joka on yksi tärkeimmistä muinaisen Egyptin taiteen ja kulttuurin kokoelmista Egyptin ulkopuolella.

Egyptin loisto on poikkeuksellinen projekti. Kahteen paikkaan jakautuvaan näyttelyyn tuodaan yli 500 esinettä Museo Egiziosta kertomaan Egyptin korkeakulttuurista sen pitkän historian varrelta aina sivilisaation ensivaiheista Ptolemaiosten valtakauteen. Aika ja taide punovat yhteisen juonen, joka kulkee kävijöiden mukana heidän tutustuessaan ensimmäisen vuosituhannen Egyptiin", Museo Egizion johtaja Christian Greco kertoo.

”Mielestämme Amos Rexissä ja Kumun taidemuseossa on tärkeää tuoda esille sekä todella vanhaa että kaikista nykyaikaisinta taidetta. Menneisyyden tunteminen auttaa meitä käsittelemään tulevaisuutta. On myös mielenkiintoista nähdä, mitä tasoja uusimmat teknologiat voivat tuoda muinaisen Egyptin näyttelyyn", Amos Rexin museojohtaja Kai Kartio kuvailee.

”Näyttelyissä tuodaan esiin yhtä Egyptin taiteen ja uskonnon kiehtovimmista piirteistä, eli tiukan konventionaalista ja symbolista tapaa käsitellä maailmaa.” Kumu-taidemuseon johtaja Kadi Polli kertoo.

Näyttelyt avataan peräkkäisinä päivinä; Amos Rexissä avajaisia vietetään 8. lokakuuta 2020 ja Kumun taidemuseossa 9. lokakuuta 2020.

Kaksiosainen näyttely Egyptin loisto on auki:
Amos Rex, Helsinki: 8.10.2020–17.1.2021
Kumun taidemuseo, Tallinna: 9.10.2020–31.1.2021

Lehdistökuvat: https://amosrex.fi/fi/press/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lid of the sarcophagus of Ibi, Late Kingdom, XXVI dynasty, 664610 BC. © Museo Egizio
Lid of the sarcophagus of Ibi, Late Kingdom, XXVI dynasty, 664610 BC. © Museo Egizio
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Amos Rex
Amos Rex
Mannerheimintie 22-24
00100 HELSINKI

museum@amosrex.fihttp://www.amosrex.fi

Amos Rex on taidemuseo, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus kohtaavat. Funkkishelmi Lasipalatsi ja uudet taidemuseotilat aaltoilevan aukion alla tarjoavat 10 000 neliötä ainutkertaisille elämyksille maan alla ja päällä sekä Bio Rexin valkokankaalla. Amos Rexin näyttelyohjelma ulottuu uusimmasta, usein kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismiin ja muinaisiin kulttuureihin.
www.amosrex.fi #amosrex

Viron taidemuseo, joka juhlii 100-vuotista taivaltaan vuonna 2019, on kehittynyt useaksi eri museoksi: Kumun taidemuseo, Kadriorgin taidemuseo, Mikkel-museo, Niguliste-museo ja Adamson-Eric -museo. Kumun taidemuseo on tärkeiden kansainvälisten taidenäyttelyiden päänäyttämö Virossa.
https://kumu.ekm.ee/en/

Museo Egizio, joka on perustettu vuonna 1824 Italian Torinossa, on maailman vanhin Egyptin muinaisjäänteille omistettu museo. Se hallinnoi toiseksi tärkeintä aihetta käsittelevää kokoelmaa Egyptin ulkopuolella. Lähes 200-vuotisen historiansa aikana museota on toistuvasti muunneltu, uudistettu ja uudelleenajateltu pyrkien tuomaan yhteen tieteellisen tutkimuksen sekä kävijöiden tarpeet.
https://museoegizio.it/en/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amos Rex

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme