Amos Rex

Amos Rexille erikoispalkinto Vuoden 2019 museogaalassa

Jaa

Suursuosion ensimmäisenä vuonnaan saavuttaneelle Amos Rexille myönnettiin museoalan erikoispalkinto. Suomen museoliiton ja Kansainvälisen museoneuvosto ICOM:n Suomen komitea jakoi Vuoden 2019 museopalkinnot eilen 16.5. Museopalkintogaalassa Tampereella. Erikoispalkinto on tunnustus, jonka raati voi halutessaan myöntää merkittävästä teosta museoalalla tai pitkäjänteisestä vaikuttamisesta museoalan kehittämiseksi.

Amos Rex oli myös yksi kolmesta Vuoden museo 2019 -palkinnon finalistista. Finalistipaikan ansaitsi rohkealla ja ainutlaatuisella seinättömän museon konseptillaan Lönnströmin taidemuseo Raumalta. Vuoden museo 2019 -tittelin voitti Satakunnan museo.

Amos Rexin museonjohtaja Kai Kartio kommentoi tunnustusta: ”Tunnustus kertoo siitä, että Amos Rex on onnistunut saavuttamaan jotain erityistä ensimmäisenä vuotenaan. Yleisön innostus on tietysti kaikista tärkeintä, mutta kollegoilta tuleva tunnustus lämmittää aivan erityisellä tavalla.”

Palkintolautakunta perustelee valintaansa seuraavasti: ”Amos Rexin avaaminen oli yksi museoalan näkyvimpiä uutisia vuonna 2018. Uusi kansainvälisen tason museotila toi keskelle Helsinkiä leikkisän, muuttuvan, yhdistävän ja kaupunkitilaa positiivisesti muuttavan elementin, joka kiinnostaa niin turisteja kuin kaupunkilaisiakin. Avajaisnäyttely jää historiaan kävijämäärillään, jonoillaan ja mediahuomiollaan niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Museo kasvoi ilmiöksi, joka toi merkittävää huomiota koko museoalalle.”

Ovensa 30.8.2018 avanneen Amos Rexin ensimmäinen näyttely Massless esitteli tokiolaisen taiteiljakollektiivi teamLabin kokonaisvaltaista digitaalista taidetta. Tänä vuonna Amos Rexissä on esitelty belgialaisen taidemaalari René Magritten (1898-1967) ja amsterdamilaisen taiteilijakollektiivi Studio Driftin töitä. Molemmat näyttelyt päättyvät tulevana sunnuntaina 19.5. Toukokuun 2019 alkuun mennessä Amos Rexissä oli ollut yli 400 000 kävijää.

Amos Rexin myötä Lasipalatsi entisöitiin vanhaan loistoonsa. Arkkitehtitoimisto JKMM:n suunnittelemassa kokonaisuudessa funkkishelmi täydentyi kumpuilevalla tapahtuma-aukiolla ja maanalaisilla 2200 neliön muuntautumiskykyisillä moderneilla näyttelytiloilla.

Amos Rex on yksityinen taidemuseo, jonka rakentamisen ja toiminnan rahoittaa Amos Andersonin perustama yleishyödyllinen yhdistys Föreningen Konstsamfundet.

Lehdistökuvat: https://amosrex.fi/lehdisto/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Amos Rex
Amos Rex
Mannerheimintie 22-24
00100 HELSINKI

museum@amosrex.fihttp://www.amosrex.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amos Rex

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme