Amos Rex

Amos Rexin Generation 2020 -näyttely jatkuu kesän yli

Jaa

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan johdosta kesälle suunnitellut Karoliina Hellbergin, Tero Kuitusen ja Raimo Saarisen näyttely “Between Us” sekä Raija Malkan ja Kaija Saariahon näyttely “Blick” siirtyvät kesään 2021.

Kuva: Riku Pihlanto / Amos Rex
Kuva: Riku Pihlanto / Amos Rex

Kesä 2020: 

Generation 2020 avataan uudestaan yleisölle poikkeustoimien hellittäessä ja näyttelyä jatketaan kesän yli 23.8. saakka. Ennen museon sulkeutumista yli 39 000 kävijää kerännyt, yli kahdeksankymmenen 15–23-vuotiaan taiteilijan töistä koostuva Generation 2020 on kiehtova kurkistus nousevan tekijäpolven ajatuksiin ja taiteeseen. Näyttelyn teokset ovat yhä ajankohtaisempia näin maailmanlaajuisen kriisin keskellä. Taiteilijat käsittelevät ajassamme esiintyviä suuria ilmiöitä ja kysymyksiä usein henkilökohtaisten kokemustensa kautta.  

Toukokuulle suunniteltu Generation Festival toteutetaan Bio Rexissä Taiteiden yönä 20.8. Festivaali tarjoaa teoksia, jotka ovat nykyteatterin ja performanssin välimaastossa, ja niille on ominaista taiteilijan ja yleisön kohtaaminen.   

 

Amos Rex verkossa: 

Näyttelyn ollessa kiinni Amos Rex pysyy auki verkossa. Museon verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa pääsee nauttimaan taiteesta mm. usealla eri kielellä toteutettujen opastettujen kierrosten, live-taiteilijatapaamisten ja taideteoskatsausten kautta. Verkkosisällöt keskittyvät aikaamme sopiviin teemoihin, joita ovat esimerkiksi Absurdi aika, Hitaus ja Rohkea nuoruus. Sisällöt löytyvät verkosta osoitteessa www.amosrex.fi/online. Myös perheen pienimmille on oma kierros: www.amosrex.fi/oun-kierros.

Kesä 2021: Between Uja Blick 

Amos Rexin uusien ja 1930-luvun funkkistilojen halki kulkeva Between Us -näyttely järjestetään kesällä 2021Se tulee koostumaan taiteilijoiden Karoliina Hellbergin, Tero Kuitusen ja Raimo Saarisen varta vasten näyttelyä varten luoduista teoksista. Kuvataiteilija Raija Malkan ja säveltäjä Kaija Saariahon maalauksellinen, tilallinen ja musiikillinen “Blick” siirtyy myös vuodella eteenpäin. Näyttelyn nimi Blick (Katse) viittaa kuvataiteilija Wassily Kandinskyn 1912 julkaistuun runoon, joka sisältyy Kaija Saariahon näyttelyssä kuultavaan äänimaisemaan. 

  

Amos Rexin avaamisesta tiedotetaan erikseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Riku Pihlanto / Amos Rex
Kuva: Riku Pihlanto / Amos Rex
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Amos Rex
Amos Rex
Mannerheimintie 22-24
00100 HELSINKI

museum@amosrex.fihttp://www.amosrex.fi

Amos Rex on taidemuseo, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus kohtaavat. Funkkishelmi Lasipalatsi ja uudet taidemuseotilat aaltoilevan aukion alla tarjoavat 10 000 neliötä ainutkertaisille elämyksille maan alla ja päällä sekä Bio Rexin valkokankaalla. Amos Rexin näyttelyohjelma ulottuu uusimmasta, usein kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismiin ja muinaisiin kulttuureihin. 

www.amosrex.fi #amosrex

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amos Rex

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme