Muoviteollisuus ry

Ämpäristöteossa 5.6.2018 kierrätetään kovamuoviset tuotteet Vaasassa, Lohjalla, Rajamäellä, Riihimäellä ja Heinolassa

Jaa

Muovi kuuluu kiertoon. 5.6.2018 järjestettävässä Ämpäristöteossa voi tuoda kierrätykseen kovamuoviset tuotteet viidellä paikkakunnalla.

- Ämpäristöteolla muistutamme muovin vastuullisesta käytöstä ja kierrätyksestä. Muoviroskaa pitää vähentää ja muovijätteiden hyödyntämistä materiaalina lisätä, sanoo Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä.

Ämpäristöteon järjestävät Muoviteollisuus ry:n jäsenyritykset Vaasassa, Lohjalla, Rajamäellä, Riihimäellä ja Heinolassa. Lähimmän keräyspisteen voi tarkistaa osoitteesta www.muovikuuluukiertoon. Jos Ämpäristöteko onnistuu, aiotaan siitä tehdä vuosittainen, valtakunnallinen tempaus.

Tee #ämpäristöteko – laita muovit kiertoon!

Ämpäristöteko sopii kaikille: kerää puhtaat, käytöstä poistetut kovamuovitavarat ja tuo ne keräyspisteeseen. Esimerkiksi lumikolasta on irrotettava metallinen varsi, lapiosta puinen kahva. Muovit kannattaa huuhdella tai pyyhkiä puhtaiksi. Ämpäristöteko on tarkoitettu vain kotitalouksien kovamuovisille tavaroille.

Kerätyt kovamuoviset tuotteet kuljetetaan Fortumille Riihimäelle, jossa ne ohjataan eteenpäin materiaalina tai energiana.

– Hyvin suunnitellut, laadukkaat kovamuoviset tuotteet kestävät käytössä jopa vuosikymmeniä. Tällä hetkellä käytöstä poiston jälkeen muovit hyödynnetään energiana, sillä toistaiseksi kovamuovisille tuotteille ei ole järjestetty jatkuvaa kierrätystä, Vesa Kärhä sanoo.

Kuluttajapakkausten kierrätys on järjestetty valtakunnallisesti vuoden 2016 alusta. Tällä hetkellä muovipakkauksista kierrätetään Suomessa 27,5 % markkinoille saatettavasta määrästä.

 

Muovi ei ole roskaa

Luonnonvarojen kokonaiskulutuksen näkökulmasta ei ole perusteltua lopettaa muovien käyttöä. Roskaamista on vähennettävä ja muovien kierrättämistä lisättävä. Muoveissa vastuullisuus tarkoittaa materiaalitehokkaita ratkaisuja, selkeään tarpeeseen ja pitkäaikaiseen käyttöön suunniteltuja tuotteita sekä uusia ratkaisuja.

Muovien aiheuttamien ympäristöhaittojen ratkaisuiksi on esitetty muovien kulutuksen vähentämistä.

– Useiden elinkaarianalyysien mukaan oikeissa tuoteryhmissä muovit tuottavat pienimmät kokonaisympäristövaikutukset. Positiiviset vaikutukset syntyvät mm. raaka-aineiden ja energian säästönä sekä hävikin ja energiatarpeen pienenemisenä jakelussa ja liikenteessä, sanoo Vesa Kärhä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesa Kärhä, toimitusjohtaja, Muoviteollisuus ry
puh. 040 559 7557, vesa.karha@plastics.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Muoviteollisuus ry
Muoviteollisuus ry
Eteläranta 10 / PL 4
00131 Helsinki

09 172 841http://www.plastics.fi
Muoviteollisuus ry on vuonna 1961 perustettu muovituotteita valmistavien yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö, Kemianteollisuus ry:n toimialajärjestö sekä Elinkeinoelämän keskusliiton jäsen. Muoviteollisuus ry osallistuu alansa kansainväliseen yhteistyöhön muun muassa PlasticsEuropen ja monen muun alan yhteistyöjärjestön kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Muoviteollisuus ry

Muoviteollisuus ottaa suuntaa muovitiekartasta16.10.2018 09:00:00 EESTTiedote

Suomen 16.10.2018 julkistettu kansallinen muovitiekartta on valmisteltu monen eri alueen asiantuntijan yhteistyönä. Myös paljon valmisteluryhmän ulkopuolista näkemystä on kerätty ja hyödynnetty sinänsä lyhyen prosessin aikana. Tuloksena on saatu aikaan tiivistetty kokoelma toimenpide-ehdotuksia, joilla muoveihin ja niiden käyttöön liittyviä asioita voidaan edistää. Muoviteollisuus ry kiittää tiekartan laajuutta ja sitä, että muovien hyödyt tunnistetaan.

Ämpäristöteko-tempaus laittoi kovamuoviset tuotteet kiertoon29.6.2018 09:48:03 EESTTiedote

Kesäkuun alussa viidellä paikkakunnalla järjestetty kovamuovisten tuotteiden keräystempaus, Ämpäristöteko, osoitti, että kuluttajilla on kiinnostusta kierrättää kovamuovisia tuotteita. Kuluttajien innostus kovamuovituotteiden kierrättämiseen oli erittäin rohkaisevaa. Tämä on ehdottomasti kehittämisen arvoinen malli matkallamme kiertotalouteen, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä.

Kierrätystempaus Vaasassa, Lohjalla, Rajamäellä, Riihimäellä ja Heinolassa - Ämpäristöteko laittaa kovamuoviset tuotteet kiertoon 5.6.29.5.2018 10:00:00 EESTTiedote

Muovi kuuluu kiertoon. Tiistaina, Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2018 viidellä paikkakunnalla järjestettävä Ämpäristöteko-tempaus antaa kuluttajille mahdollisuuden tuoda kierrätykseen kovamuoviset tuotteet. – Pulkan puolikas, muovinen terassituolinrähjä, vanhat pakastusrasiat ja rikkoutuneet ämpärit ovat hyviä esimerkkejä kovamuovituotteista, jotka voi tuoda keräyspisteisiin, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä.

Muoveista luopuminen olisi vahingollista ihmisille ja ympäristölle19.4.2018 09:00:00 EESTTiedote

- Muovien vastuullinen käyttäminen ei tarkoita muoveista luopumista. Luonnonvarojen kokonaiskulutuksen näkökulmasta ei ole mitenkään perusteltua lopettaa muovien käyttöä. Sen sijaan roskaamista on vähennettävä ja muovien kierrättämistä lisättävä, sanoo toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä. Muoveissa vastuullisuus tarkoittaa materiaalitehokkaita ratkaisuja sekä selkeään tarpeeseen ja pitkäaikaiseen käyttöön suunniteltuja tuotteita sekä uusia ratkaisuja. Luontoon muovi tai muutkaan roskat eivät tietenkään kuulu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme