Sinebrychoffin Taidemuseo

Andrea Angionen valokuvia Sinebrychoffin taidemuseossa 21.9.2017-28.1.2018

Jaa

Italialaisen valokuvataiteilija Andrea Angionen näyttelyssä ”Terribilis est locus iste” on esillä kahdeksan suurikokoista teosta. Tavalliset ihmiset ovat näiden dramaattisten valokuvateosten päätähtiä vieden ajatukset 1500-1600-lukujen suuriin mestareihin.

Andrea Angione: Pyhän Hieronymuksen kutsumus. Digitaalinen valokuva kankaalle, 170 x 119 cm.
Andrea Angione: Pyhän Hieronymuksen kutsumus. Digitaalinen valokuva kankaalle, 170 x 119 cm.

Andrea Angione on syntynyt Toscanan Orbetellossa vuonna 1977. Hän opiskeli dramaturgiaa, ohjaamista ja valokuvausta Grossetossa ja Firenzessä. Valmistumisensa jälkeen hän ohjasi useita lyhytelokuvia. Elokuva-alalla saadut kokemukset innostivat Andrea Angionen digitaalisen valokuvauksen pariin. Hän kehitti omaperäisen esitystavan, jossa voimakkaalla valon käytöllä korostetaan aiheiden asetelmallisuutta ja dramaattista tunnelmaa. Malleinaan Angione käyttää tavallisia ihmisiä.

Hänen ensimmäinen valokuvanäyttelynsä Terribilis est locus iste oli esillä Palazzo Barberinissa Roomassa ja Galleria Permanentessa Milanossa vuonna 2009. Angione haluaa yhdistää klassisen maalaustaiteen nykyajan digitaaliseen valokuvaan ja luoda jotakin ainutlaatuista ja uutta. Näin lopputulos asettuu visuaalisesti maalaustaiteen ja valokuvauksen välimaastoon. Vaikutteet Caravaggion taiteesta ovat teosten pohjalla, mutta sommitelmat kaikkine yksityiskohtineen, valon käyttö ja malleina toimivien henkilöiden ohjaus on Angionen oman luovan työskentelyprosessin tulosta.

Andrea Angionen työskentely on hidasta ja vaatii paljon valmistelutyötä. Tärkeintä on löytää aiheeseen sopivat mallit, asettaa heidät rooleihinsa ja luoda kokonaisuudelle oikeanlainen tunnelma. Näyttelyn nimi on niin ikään huolella valittu. Se löytyy pienen eteläranskalaisen Magdalan Marialle vihityn kirkon portin yläpuolelta, Rennes le Chateau nimisessä kylässä. Suomeksi käännettynä se tarkoittaa ”Tämä on kunnioitusta (tai pelkoa) herättävä paikka”. Raamatusta otettu sitaatti jatkuu suomeksi sanoilla ”Tässä on varmasti Jumalan huone ja Taivaan portti!”. Dramaattiset sanat sopivat Andrea Angionen luonteelle. Sinebrychoffin taidemuseon punaisen kellarin näyttelytila teki taiteilijaan vahvan vaikutuksen. Tilan tunnelma syventää teosten merkitystä ja tuo esille niiden yhtymäkohdat elämän mysteeriin, pyhyyden, kärsimyksen ja kuoleman välillä.

Kuvatiedot:
Andrea Angione: Magdalan Marian hurmio. Digitaalinen valokuva kankaalle,116 x 175 cm.
Andrea Angione: Pyhän Hieronymuksen kutsumus. Digitaalinen valokuva kankaalle,170 x 119 cm.

Lehdistökuvat: http://press.sinebrychoffintaidemuseo.fi

Pääsymaksu: 12 / 10 €, alle 18-v. ilmaiseksi. Meillä käy museokortti.
Opastilaukset: ma-pe klo 9-15 p. 0294 500 500, varaukset@kansallisgalleria.fi
Museo on avoinna: ti, to, pe 11-18, ke 11-20, la, su 10-17, ma suljettu

Yhteystiedot: Sinebrychoffin taidemuseo, Bulevardi 40, 00120 Helsinki, p. 0294 500 460, www.siff.fi

Sinebrychoffin taidemuseo, Ateneumin taidemuseo sekä nykytaiteen museo Kiasma yhdessä ovat Kansallisgalleria.

Facebook Siffmuseo   Instagram #Sinebrychoffartmuseum   Twitter @Sinebrychoffart

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Museonjohtaja Kirsi Eskelinen, p. 0294 500 490, Kirsi.Eskelinen@siff.fi
Intendentti Ira Westergård, p. 0294 500 473, Ira.Westergard@siff.fi

Kuvauspyynnöt: Markkinointisuunnittelija Eija Pekkanen, p. 0294 500 462, Eija.Pekkanen@siff.fi

Kuvat

Andrea Angione: Pyhän Hieronymuksen kutsumus. Digitaalinen valokuva kankaalle, 170 x 119 cm.
Andrea Angione: Pyhän Hieronymuksen kutsumus. Digitaalinen valokuva kankaalle, 170 x 119 cm.
Lataa
Andrea Angione: Magdalan Marian hurmio. Digitaalinen valokuva kankaalle, 116 x 175 cm.
Andrea Angione: Magdalan Marian hurmio. Digitaalinen valokuva kankaalle, 116 x 175 cm.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sinebrychoffin Taidemuseo
Sinebrychoffin Taidemuseo
Bulevardi 40
00120 Helsinki

0294 500 460http://www.sinebrychoffintaidemuseo.fi

AUKIOLOAJAT: www.siff.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sinebrychoffin Taidemuseo

Italia ja Orientti lumoavat Sinebrychoffin taidemuseossa17.10.2017 11:50Tiedote

Sinebrychoffin taidemuseo/Tiedote 17.10.2017. Italialainen Ippolito Caffi (Belluno 1809-1866 Lissa) oli kaupunkinäkymiin ja maisemiin erikoistunut taiteilija, seikkailija ja isänmaanystävä. Helmikuussa 2018 avautuva näyttely vie katsojan Venetsiaan, Roomaan, Napoliin, Ateenaan, Konstantinopoliin ja muihin Orientin kaupunkeihin, joiden näkymiä Caffi ikuisti. Näyttely esittelee 73 maalausta ja yhteensä 15 piirustusta ja vesivärityötä Fondazione Musei Civici di Venezian kokoelmista. Caffin tuotantoa esitellään nyt ensimmäistä kertaa näin laajasti Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme