Korkein hallinto-oikeus

Ändringar i högsta förvaltningsdomstolens publicerade beslut

Dela

Högsta förvaltningsdomstolens publicerade beslut delas från början av året 2022 in i årsboksbeslut och andra publicerade beslut. Så kallade korta referat publiceras inte längre.

Högsta förvaltningsdomstolen har sedan år 1918 publicerat referat av sina principiellt viktigaste beslut i en årsbok. Det traditionella namnet har behållits trots att ingen årsbok längre publiceras. Som årsboksbeslut publiceras beslut som har betydelse för lagtillämpningen i andra liknande fall eller som annars är av allmän betydelse.

Högsta förvaltningsdomstolen är inte bara en prejudikatsdomstol. Högsta förvaltningsdomstolen ska bevilja besvärstillstånd i ett ärende om ärendet har betydelse som prejudikat, om det finns särskilda skäl att bevilja besvärstillstånd på grund av att det i ärendet skett ett uppenbart fel, eller om det finns något annat vägande skäl för att bevilja besvärstillstånd. Alla beslut som publiceras som årsboksbeslut är inte prejudikat utan ärendena kan även annars vara betydelsefulla.

Högsta förvaltningsdomstolen publicerar i kategorin Andra publicerade beslut sådana enskilda beslut som bedöms ha samhälleligt, regionalt eller allmänt intresse och som inte med anledning av sin juridiska betydelse har publicerats som årsboksavgöranden.

Kontakter

Om

Korkein hallinto-oikeus
Korkein hallinto-oikeus
Paasivuorenkatu 3 / Paasivuorigatan 3
00530 Helsinki / Helsingfors

029 56 40200http://www.kho.fi

Inom förvaltningen utövas den högsta domsrätten av högsta förvaltningsdomstolen (HFD). De flesta ärenden högsta förvaltningsdomstolen avgör är besvär över förvaltningsdomstolsbeslut. Högsta förvaltningsdomstolens beslut kan inte överklagas. www.hfd.fi

Följ Korkein hallinto-oikeus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korkein hallinto-oikeus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum