Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ändringar i priset för måltider för seniorer i Vasa fr.o.m. 1.1.2022

Dela

Vasa stad har hittills erbjudit seniorer förmånligare måltider. Från början av år 2022 erbjuds seniorerna inte längre dessa momsfria måltider. Måltidsmöjligheten som TeeSe Botnia erbjuder i de nuvarande objekten kvarstår, men priset ändras i början av året.

Fr.o.m. 1.1.2022 kan seniorer tyvärr inte längre erbjudas momsfria, förmånligare måltider för 7,50 €. TeeSe Botnia erbjuder dock även i fortsättningen möjligheten att köpa lunch på de bekanta ställena för 9,10 €, som innehåller 14 % moms.

Förändringen beror på att servicen i enlighet med socialvårdslagen i årsskiftet övergår till Österbottens välfärdsområde. Vasa stad har tidigare frivilligt kompletterat verksamheten enligt socialvårdslagen genom att erbjuda förmånligare måltider även till de seniorer som inte har lagbaserad rätt till det. Eftersom Vasa stad inte längre kommer att ansvara för de lagbaserade måltiderna, avstår man även från den frivilliga verksamheten. Förändringen gäller inte dem, för vilka måltidsservice ingår i stödtjänsterna.

På grund av förändringen sköter TeeSe Botnia måltidsservicen fr.o.m. 1.1.2022 med ett nytt pris.

- Seniorernas måltidsmöjligheter på bekanta verksamhetsställen kvarstår, även om priset stiger en aning. Vi önskar fortfarande seniorerna varmt välkomna att njuta av god mat och bra sällskap, uppmuntrar matservicedirektör Minna Jokinen från Teese Botnia.

Kontakter

Minna Jokinen, direktör, matservicen, TeeSe Botnia, tfn 040 529 6387, minna.jokinen@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I Gamla Hamnen har försvarsmaktens övningsmaterial hittats – vilken verkan det har på byggandet på småhusområdet reds ut20.1.2022 09:12:18 EET | Tiedote

I Gamla Hamnens område har hittats gammalt övningsmaterial från försvarsmakten, såsom rökgranater och övningsammunition. Gamla Hamnen har planlagts som småhusområde och syftet är att anläggandet av infrastruktur i området ska inledas i början av detta år. Vasa stad reder tillsammans med polisen och försvarsmakten ut vilka verkningar fynden har på byggtidtabellerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum