Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ändringar i verksamheten vid Vasas hälsostationer till följd av coronaviruset

Dela

Om du misstänker att du har smittats av coronaviruset, ska du alltid först ta kontakt PER TELEFON med din egen hälsostation må–to kl. 8–16 och fr kl. 8–14.15, under andra tider: ring till det riksomfattande journumret 116 117.

Dammbrunnens hälsostation tfn 06 325 1703 och 06 325 1770
Gerby hälsostation tfn 06 325 1711
Korsnästågets hälsostation tfn 06 325 1691
Kyrkoesplanadens hälsostation tfn 06 325 1666
Lillkyro hälsostation tfn 06 325 8500

Brådskande mottagning av patienter med andra luftvägsinfektionssymtom koncentreras från onsdag 18.3.2020 till Huvudhälsostation, Dammbrunnsvägen 4. Ingång på husets norra gavel, från huvudingången till höger runt hörnet på byggnaden. Tillsvidare gäller detta inte de som bor i Lillkyro; de hänvisas fortfarande till den egna hälsostationen.

Till mottagningen ska man boka tid via sin egen hälsostation per telefon.

De symtom på övre luftvägsinfektion som sköts vid den brådskande mottagningen är: hosta, halsont, feber, andnöd, muskelvärk och huvudvärk.

– Eftersom det för en vanlig människa är svårt att veta, om de egna symtomen orsakas av influensa, coronavirus eller något annat virus som orsakar symtom av förkylningstyp, ombeds alla som behöver anvisningar om och vård av luftvägsinfektioner alltid först ringa till hälsostations tidsbokning, säger Vasa stads överläkare Leena Kettunen.

På övriga hälsostationer i Vasa sköts inga patienter med övre luftvägsinfektion från och med onsdag 18.3.2020. Övriga brådskande sjukdomsfall sköts tills vidare på den egna hälsostationen såsom också tidigare.I akuta sjukdomsfall bedömer en sjukskötare behovet av vård, ger anvisningar för vård hemma samt anvisar dig vid behov till läkarmottagning.

I fall som inte är brådskande ber vi dig ringa på eftermiddagen eller välja callbackmöjligheten.

Det är möjligt att hälsocentralernas icke-brådskande tidsbokningstider måste inhiberas under de kommande veckorna.Vi meddelar om detta separat till dem som har bokat en mottagningstid och vi informerar också om det på nätet.

Nyckelord

Kontakter

Mer information ger:
Överläkare Leena Kettunen, leena.kettunen@vaasa.fi, tfn 06 325 1626
Ledande överläkare, Markku Sirviö, markku.sirvio@vaasa.fi, tfn 040 544 0575

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum