Kustannusosakeyhtiö Parvs

Andy Freebergin valokuvateos näyttää taidemaailman hämmästyttävistä näkökulmista

Jaa
Yhdysvaltalaisen Andy Freebergin hämmästyttävät, surrealistisen humoristiset ja ilkikuriset valokuvat taidemaailmasta on koottu kirjaksi. Freeberg on veitsenheittäjän tarkkuudella valinnut valokuviinsa uskomattomilta ja epätodelliselta vaikuttavia ohikiitäviä hetkiä, joita on usein lähes mahdotonta uskoa lavastamattomiksi.

Where Art Thou? -valokuvateos on retrospektiivinen katsaus Andy Freebergin (s. 1958) taidemaailmaa luotaavista teossarjoista, jotka ovat syntyneet viimeisen viidentoista vuoden kuluessa.

Freeberg on kuvannut esimerkiksi New Yorkin taidegallerioiden vastaanottotiskejä ja niiden taakse suojautuneita ihmisiä. Art Fare (Taideme$$ut) -sarjassaan Freeberg on kuvannut Miamissa, New Yorkissa ja Baselissa järjestettyjä taidemessuja ja niiden galleristeja työssään. Sarja Guardians (Vartijat) on kuvattu Pietarin ja Moskovan museoissa vuosina 2008–2009. Tuoreimmassa teossarjassaan Advisor (Konsultti) Freeberg siirtyy julkisesta tilasta yksityiseen: hän on kuvannut kalifornialaisten uusrikkaiden koteja ja taidekonsultteja, jotka koristelevat niitä taiteella.

Andy Freeberg asuu ja työskentelee San Franciscossa. Uransa alkupuolella Freeberg toimi fotojournalistina, ja hänen kuviaan julkaistiin esimerkiksi sellaisissa lehdissä kuin TimeFortuneRolling StoneVillage Voice ja Der Spiegel. Andy Freeberg on kuvannut paljon aikamme tunnetuimpia jazz-, pop- ja rock-muusikoita sekä muita tunnettuja julkisuuden henkilöitä. Vuodesta 2007 lähtien hän on keskittynyt yksinomaan kuvataiteilijan uraansa. Valokuvataiteilijana Freeberg on tutkija ja tarinankertoja, joka teoksillaan ja niiden huumorilla tekee näkyväksi kuvaamiensa taidemaailmoiden lainalaisuuksia.

Andy Freeberg tuli tunnetuksi suomalaisille viimeistään vuonna 2019 Helsingin Sanomien kuukausiliitteen julkaistua jutun taiteilijan ja hänen suomalaisen vaimonsa uskomattomasta rakkaustarinasta, jonka viidelle vuosikymmenelle ulottuvat käänteet vetävät vertoja saduille.

Andy Freeberg – Where Art Thou?
Kielet: suomi ja englanti
96 sivua
Parvs ja Serlachius-museot, 2022
Ilmestyy 22.3.2022

Kirjan artikkelien kirjoittajina ovat taidekriitikko, kuraattori ja galleristi Veikko Halmetoja, filosofi, aate- ja oppihistorian dosentti ja kirjailija Aleksanteri Kovalainen sekä Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen.

Näyttely Where Art Thou? – Andy Freebergin valokuvateoksia taidemaailmasta on avoinna Serlachius-museo Göstassa Mäntässä 26.3.–4.9.2022. Näyttelyn on kuratoinut Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Andy Freeberg: Where Art Thou? Parvs 2022
Andy Freeberg: Where Art Thou? Parvs 2022
Lataa
Andy Freeberg: Gladstone 2011 (Sentry), 300 ✕ 450 cm
Andy Freeberg: Gladstone 2011 (Sentry), 300 ✕ 450 cm
Lataa
Andy Freeberg: Los Altos, Driveway, 63 ✕ 42 cm
Andy Freeberg: Los Altos, Driveway, 63 ✕ 42 cm
Lataa
Andy Freeberg: Los Gatos, Family Room, 86 ✕ 120 cm
Andy Freeberg: Los Gatos, Family Room, 86 ✕ 120 cm
Lataa
Andy Freeberg: Marlborough, Art Basel (Art Fare), 40 ✕ 60 cm
Andy Freeberg: Marlborough, Art Basel (Art Fare), 40 ✕ 60 cm
Lataa
Andy Freeberg: Gagosian, Art Basel Miami Beach, 40 ✕ 60 cm
Andy Freeberg: Gagosian, Art Basel Miami Beach, 40 ✕ 60 cm
Lataa
Andy Freeberg: Michelangelo’s Moses and the Dying Slave, 86 ✕ 130 cm
Andy Freeberg: Michelangelo’s Moses and the Dying Slave, 86 ✕ 130 cm
Lataa
Andy Freeberg: Napa, Pool, 43 ✕ 64,5 cm
Andy Freeberg: Napa, Pool, 43 ✕ 64,5 cm
Lataa
Andy Freeberg: Nina Menocal, Armory Show, 40 ✕ 60 cm
Andy Freeberg: Nina Menocal, Armory Show, 40 ✕ 60 cm
Lataa
Andy Freeberg: Sean Kelly, Art Basel Miami Beach, 40 ✕ 60 cm
Andy Freeberg: Sean Kelly, Art Basel Miami Beach, 40 ✕ 60 cm
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Parvs
Kustannusosakeyhtiö Parvs
Uudenmaankatu 26 A 3a
00120 HELSINKI

https://parvs.fi/

Kustannusosakeyhtiö Parvs on taidekirjoihin ja arkkitehtuurijulkaisuihin erikoistunut helsinkiläinen kustantamo, joka on perustettu vuonna 2006.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Parvs

Uutuuskirja Devan Shimoyaman taiteesta27.3.2024 11:23:39 EET | Tiedote

Yhdysvaltalainen Devan Shimoyama (s. 1989) tutkii karnevalistisissa teoksissaan seksuaalisuuteen, rotuun ja sukupuoleen liittyviä teemoja. Hänen taiteessaan sulautuvat yhteen niin taiteilijan lapsuuden kokemukset, queer-identiteetti, mytologiat kuin taidehistoriakin. Tekniikoiltaan teokset ovat leikitteleviä: taiteilija yhdistelee maalauksiinsa ennakkoluulottomasti erilaisia materiaaleja, kuten kimalletta, kangasta ja strassikiviä, ja työstää myös isoja installaatioita.

Uutuuskirja Helene Schjerfbeckistä ja muodista6.2.2024 10:35:00 EET | Tiedote

Uusi taidekirja ja Villa Gyllenbergissä avautuva näyttely avaavat rakastetun taiteilijan Helene Schjerfbeckin (1862–1946) vähemmän tunnettua puolta: kiinnostusta muotiin ja vaatteisiin. Schjerfbeck rakasti paitsi maalaustaidetta myös muotia ja muodikkaita vaatteita. Asut ja tekstiilit olivatkin usein keskeisessä osassa hänen maalauksissaan. Pinnalliseksi ja ohimeneväksi mielletty muoti on yleensä nähty vastakohtana syvälliselle ja kestävälle taiteelle, eikä taiteen ja muodin yhteyttä ei ole aiemmin juurikaan tutkittu. Moderni taide ja muoti kietoutuivat kuitenkin toisiinsa monin tavoin. Schjerfbeckin lisäksi monet muutkin aikakauden taiteilijat – esimerkiksi Albert Edelfelt, Jalmari Ruokokoski ja Olga Gummerus-Ehrström – kuvasivat muotia teoksissaan. Etenkin ranskalaista muotia seurattiin tuon ajan Suomessa.

Teemu Mäki pohtii esseekirjassaan taiteen tehtävää19.12.2023 17:45:35 EET | Tiedote

Miksi taidetta tehdään? Miten sitä nautitaan? Mikä on taiteen yhteiskunnallinen tehtävä? Mikä on taiteen julkisen rahoituksen oikeutus ja päämäärä? Mitä on avantgarde ja mitä on kriittinen taide? Onko taiteella todellista yhteiskunnallista merkitystä ja pitääkö sellaista vaikuttavuutta taiteelta vaatia? Mitä on viime vuosina yliopistoissa omaksi oppiaineekseen noussut taiteellinen tutkimus? Entä mikä on taiteen suhde tietoon, filosofiaan, politiikkaan, kuolemaan, ilmastonmuutokseen ja posthumanismiin?

Parvs-kustantamolta uusi esseekirjasarja ”Kirjoituksia taiteesta ja arkkitehtuurista”19.12.2023 17:08:46 EET | Tiedote

Parvs-taidekirjakustantamon uudessa kirjasarjassa ”Kirjoituksia taiteesta ja arkkitehtuurista” julkaistaan ansioituneiden taiteen ja arkkitehtuurin tutkijoiden esseitä ja muita valikoituja kirjoituksia. Joukossa on sekä uusia tekstejä että arkistojen helmiä. Kolmen ensimmäisen osan kirjoittajina ovat taidekriitikko Marja-Terttu Kivirinta, taidehistorian professori emerita Riitta Nikula sekä tietokirjailija ja taiteilija Harri Kalha.

Helena Hännisen teos ”Nimeään kantava” käy läpi Gösta Serlachiuksen taidesäätiön 90-vuotisen historian 1910-luvulta nykypäivään13.12.2023 13:40:42 EET | Tiedote

Gösta Serlachiuksen taidesäätiö perustettiin vuonna 1933 hoitamaan, ylläpitämään ja kartuttamaan vuorineuvos Gösta Serlachiuksen (1876–1942) keräämää taidekokoelmaa. Säätiön tehtäviksi määriteltiin myös museon rakentaminen ja ylläpito sekä Mäntän kaunistaminen taiteella. Säätiö syntyi teollisuusmiehenä uransa tehneen Gösta Serlachiuksen taideharrastuksen vuoksi ja on vähitellen kasvanut arvostetuksi toimijaksi suomalaisessa taidemaailmassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye