Hartela

Ankka, haka ja pyramidit peruskiveen Valkeakoskella

Jaa

Asunto Oy Valkeakosken Majakan peruskivi muurattiin 24.3. Asuinrakennuksen perustuksiin talletettiin kaupunkilaisten ehdottamia lähihistorian teemoja muistoksi jälkipolville.

Asunto Oy Valkeakosken Majakka nousee upealle paikalle järven rantaan, aivan Valkeoakosken ydinkeskustaan. Rakennus täydentää valmistuessaan kolmen talon kokonaisuuden. Kohteen rakennustyöt aloitettiin tammikuussa 2017 ja rakennus valmistuu maaliskuussa 2018. Asuntoja Majakka-rakennukseen tulee yhteensä 43 kappaletta.

Lähihistorian havinaa peruskiven kapseliin

Hartela kysyi Valkeakosken kaupunkilaisilta, mitä he sijoittaisivat rakennuksen perustuksiin merkkinä jälkipolville omasta ajastamme kaupungissa. Ehdottomiksi suosikeiksi nousivat ankka, haka ja pyramidit.

Ankka edustaa iloista ja jo perinteeksi muodostunutta Ankanuitto -tapahtumaa Valkeakoskella. Hakalla taas on syvät ja tunteikkaat juuret paikkakunnalla. Viime vuonna purettu Hannu Sirenin Askel -pyramidi veistos puolestaan puhutti edelleen kaupunkilaisia ja tämä koettiin teemaksi, joka halutaan jakaa myös jälkipolville.

Lisäksi lieriöön on talletettu päivän sanomalehdet, tämän vuoden kolikoita sekä muita peruskiven muuraajien tuomia esineitä.

Peruskiven muurauksen suorittivat Valkeakosken kaupungin, Valkeakosken Osuuspankin sekä Hartela Länsi-Suomen edustajat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluejohtaja Antti Marttila puh. 010 561 2508

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Hartela
Hartela
Ilmalantori 1
00240 HELSINKI

010 5613 000http://www.hartela.fi

Hartela kuuluu suurimpiin valtakunnallisiin rakennusyhtiöihin. Rakennamme asuntoja ja toimitiloja sekä kehitämme kiinteistöjä ja alueita. Suomalainen perheyhtiö työllistää noin 600 rakentamisen ammattilaista. Konserniin kuuluvat Turun ja Tampereen seudulla sekä Satakunnassa ja Länsi-Uudellamaalla toimiva Hartela Länsi-Suomi Oy, pääkaupunkiseudulla ja ympäristökunnissa sekä Lahdessa toimiva Hartela Etelä-Suomi Oy sekä Oulun talousalueella toimiva Hartela Pohjois-Suomi Oy. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hartela

Vihreän toimistorakentamisen lippulaiva Ilmalassa sai tunnustuksen26.9.2018 09:30Tiedote

Ilmalan Asema -toimitilakiinteistön ekologiset ratkaisut ovat saaneet merkittävän kansainvälisen tunnustuksen. Hartelan kehittämälle ja rakentamalle toimitilarakennukselle on myönnetty LEED-ympäristösertifikaatin korkein ja harvinaisin Platina-luokitus. LEED-sertifikaatti on yhdysvaltalainen vihreiden kiinteistöjen sertifiointijärjestelmä, jonka avulla pyritään vähentämään rakentamisen ja kiinteistöjen käytön aikaista ympäristökuormitusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme