Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Ankkalammen rakennuslupia koskeva päätöksenteko jatkuu

Jaa

Ankkalampi-päiväkotiketjun on todettu toimivan Helsingissä kymmenessä toimipisteessä ilman asianmukaisia rakennuslupia. Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto jatkaa asiaa koskevien esitysten käsittelyä kokouksessaan perjantaina 1.3.2019.

Punavuoren Ankkalammen (Pursimiehenkatu 12), Punavuoren Mini-Ankan (Pursimiehenkatu 14) ja Mechelininkadun Ankkalammen (Mechelininkatu 34b) toiminta nykyisissä tiloissa voi jatkua, jos tiloille haetaan ja myönnetään rakennusluvat sekä toteutetaan niiden määräykset määräaikaan mennessä. Muussa tapauksessa päiväkotitoiminta kyseisissä osoitteissa on esitysten mukaan lopetettava.

Tarvittavat toimenpiteet on toteutettava Punavuoren Ankkalammen osalta 1.5.2019 mennessä. Punavuoren Mini-Ankan ja Mechelininkadun tilojen kohdalla aikataulu ei ole yhtä kiireellinen, sillä aikaa toimenpiteille on tarkoitus antaa 1.9.2019 asti.

Edellisessä kokouksessaan ympäristö- ja lupajaosto jätti Pursimiehenkatu 12:ta koskevan esityksen pöydälle. Punavuoren Mini-Ankan ja Mechelininkadun Ankkalammen tiloja koskevat esitykset tulevat käsittelyyn ensimmäistä kertaa.

Kolme tilaa vailla rakennuslupaa

Mechelininkadun Ankkalammen ja Punavuoren Ankkalammen tilat ovat liikehuoneistoja, joiden muuttamiseksi päiväkotikäyttöön on myönnetty rakennusluvat vuosina 2015 ja 2012.

Luvat ovat rauenneet käyttämättöminä, sillä rakennusvalvonta ei ole saanut vaadittua ilmoitusta rakentamisen aloittamisesta eikä tehdyistä töistä. Päiväkotien toiminta on aloitettu ennen rakennusluvan myöntämistä. Ankkalampi Oy:ltä saatujen vastineiden mukaan rakennustyöt on tästä huolimatta toteutettu rauenneiden lupien mukaisesti.

Punavuoren Ankkalammen lisäryhmätiloja (Punavuoren Miniankka, Pursimiehenkatu 14) saa voimassa olevan rakennusluvan mukaan käyttää myymälänä ja varastona, eikä tilan muuntamiseksi päiväkotikäyttöön ole aiemmin myönnetty tai haettu rakennuslupaa.

Kaikille kolmelle kohteelle on haettu helmikuussa 2019 rakennuslupaa tilojen käyttötarkoituksen muuttamiseksi päiväkodiksi. Hakemukset ovat osin puutteellisia ja hakijaa on pyydetty täydentämään niitä.

Selvitykset jatkuvat muiden kohteiden osalta

Ankkalampi Oy on sulkenut selvityksen alla olevista kohteistaan yhden, Lauttasaaressa sijainneen Vattu2:n.

Neitojenrannan Mini-Ankkaa (Neitojenranta 1) varten on myönnetty 21.2.2019 määräaikainen lupa tilan käyttötarkoituksen muuttamiseksi päiväkodiksi.

Muiden kohteiden osalta selvitykset ja päätöksenteko ovat kesken.

Kiireellisimpiä toimia tarvitaan Pakilan Ankkalammen osalta (Koulumestarintie 15 / Piikintie 18). Pakilan Ankkalampea varten on voimassa oleva rakennuslupa, mutta rakentamista ei ole toteutettu sen mukaisesti. Rakennusvalvonta on antanut määräyksen päiväkotitoiminnan kieltämisestä 1.4.2019 alkaen, jos kohteessa ei siihen mennessä noudateta rakennusluvan määräyksiä.

Helsingin kaupunki suhtautuu vakavasti esille nousseeseen ongelmaan, jossa päiväkoteja on toiminut vailla asianmukaista rakennuslupaa. Kaupungin sisäisiä käytäntöjä on jo tarkennettu ja varmistettu, ettei päiväkotitoimintaa ole jatkossa mahdollista aloittaa ennen kuin tilalla on asianmukainen rakennuslupa. Yksityinen palveluntuottaja vastaa kaikista päiväkodin toimintaan ja tiloihin liittyvistä luvista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennusvalvontaan ja rakennuslupiin liittyvät kysymykset:
Sara Rintamo, rakennuslakimies
puh. 040 656 5223, sara.rintamo@hel.fi
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen liittyvät kysymykset:
Järvenkallas Satu, varhaiskasvatusjohtaja
puh. 09 310 43368, satu.jarvenkallas@hel.fi
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kruunusillat-hankkeen raitiotien rakentamisen vaiheistus ja enimmäishinnan korotus päätöksentekoon18.6.2021 09:32:32 EEST | Tiedote

Kruunusillat-hankkeen raitiotieosuuden toteutussuunnitelma ja tarkennettu kustannusarvio ovat valmistuneet. Uudessa toteutussuunnitelmassa raitiotien rakennustyöt esitetään tehtäväksi vaiheissa. Koska raitiotieosuuden kustannusarvio ylittää valtuuston hankepäätöksessään 2016 asettaman enimmäishinnan, rahoitus edellyttää kaupunginvaltuuston uutta hyväksyntää. Kruunusillat-hanke esittää, että raitiotien ja siihen liittyvien siltojen rakentaminen vaiheistetaan ja enimmäishintaa korotetaan 59 miljoonalla eurolla 326 miljoonaan euroon ensimmäisessä vaiheessa.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 17.6.202117.6.2021 17:46:31 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 17.6.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 12.8.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme