Vaasan kaupunki - Vasa stad

Anmälan till sommarens simskolor börjar 18.5

Dela

Anmälan till Vasa simhalls sommarsimskolor börjar måndag 18.5.2020. Simskolorna ordnas med beaktande av det rådande undantagsläget och meddelade säkerhetsdirektiv. Till exempel minskas storleken på grupperna.

I enlighet med regeringens beslut öppnar också Vasa simhall 1.6. Simskoleperioderna är 2–12.6 och 15–26.6. 

Vi följer alla säkerhetsdirektiv som regeringen har meddelat, och t.ex. storleken på simskolegrupperna minskas. Normalt har en grupp 15–18 barn, nu är de mycket mindre. Vi inväntar ännu mera exakta direktiv från regionförvaltningsverket, berättar Vasa simhalls serviceförman Sari Kivelä

Anmälan till simskolorna görs via stadens nätbutik https://market.vaasa.fi.

Vi erbjuder både nybörjar- och fortsättningssimskolor. I nybörjarsimskolan övar man t.ex. på att bli van vid vattnet, att doppa sig, att flyta och glida samt att simma hund- och ryggsim för nybörjare, berättar Kivelä.

Grupperna samlas vardagar kl. 8-16. Simundervisning ordnas både på finska och svenska, simskolan kostar 63,80 euro. 

Simhallen öppnar 1.6, direktiv inväntas

Vasa simhall öppnar i början av juni och då följs regeringens säkerhetsdirektiv.

-Vi inväntar ännu direktiv från regionförvaltningsverket om bl.a. antalet kunder så att vi kan ge kunderna mera exakta anvisningar om vad som gäller. Gäller t.ex. restriktionerna på 50 personer för sammankomster hela simhallsbyggnaden eller bara vissa utrymmen av den. Vi har två stora bassänger, ett kafé och ett gym, säger Kivelä.

 Kivelä berättar att tiden då simhallen har varit stängd har utnyttjats för normala årsunderhåll.

Bland annat har kvinnornas bastur förnyats, fogarna har förnyats i duschrummen, utjämningsbassängerna har tvättats och alla maskiner har genomgåtts och service har gjorts på dem.

Kontakter

serviceförman Sari Kivelä, tfn 040 754 3669, sari.kivela@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Tapio Ollikainen är Brändö Företagscentrum Ab:s nya verkställande direktör för viss tid3.6.2020 09:42:03 EESTTiedote

I och med att verkställande direktören för Brändö Företagscentrum Ab Anne Volama gick i pension i våras beslutade bolagets styrelse att utse Tapio Ollikainen till ny verkställande direktör från och med den 1 juni. Direktörsuppdraget är tidsbundet till den 31 december 2020. Ollikainen har tidigare medverkat i bolagets styrelse och känner till bolaget och är därmed ett naturligt val som verkställande direktör. Samtidigt fortsätter han också som Vasa stads lokalitetsdirektör.

Palosaaren yrityskeskus Oy:n määräaikaiseksi toimitusjohtajaksi Tapio Ollikainen3.6.2020 09:38:01 EESTTiedote

Palosaaren yrityskeskus Oy:n toimitusjohtaja Anne Volaman siirryttyä eläkkeelle keväällä, yhtiön hallitus päätti nimittää uudeksi toimitusjohtajaksi Tapio Ollikaisen 1.6. alkaen. Toimitusjohtajuus on määräaikainen 31.12.2020 asti. Ollikainen on aikaisemmin toiminut yhtiön hallituksessa, joten hän tuntee yrityksen ja on siksi luonteva valinta toimitusjohtajaksi. Ollikainen jatkaa samanaikaisesti myös Vaasan kaupungin toimitilajohtajana.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum