Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Anna aikaasi - ryhdy tukihenkilöksi lapselle

Jaa

Helsinki järjestää infotilaisuuden tukihenkilötoiminnasta kiinnostuneille torstaina 14.9. klo 17. Oletko kiinnostunut? Tule mukaan.

Tule kuulemaan, miten voit antaa aikaasi ja tehdä yksinkertaisella tavalla hyvää. Ryhtymällä turvalliseksi aikuiseksi voit tuottaa iloa ja mahdollistaa onnistumisen kokemuksia lapselle tai nuorelle ja sitä kautta olla mukana rakentamassa parempaa tulevaisuutta. Tukihenkilönä  tarjoat lapsen rinnalla turvallisen aikuisen läsnäoloa.

Tukihenkilön ja lapsen tukisuhteesta saattaa syntyä elämänmittainen ystävyys. Tukihenkilöt ovat kokeneet toimintansa antoisaksi ja palkitsevaksi vapaaehtoistyöksi.

Tukihenkilöt tapaavat tuettaviaan noin kahdesti kuukaudessa. Sinun ei tarvitse osata mitään erityistä – riittää että olet oma itsesi. Toimintaan voivat lähteä mukaan avarakatseiset aikuiset, joilla on tasapainoinen elämäntilanne ja oma elämänhallinta kunnossa. Tukihenkilöiden toivotaan voivan sitoutua tukisuhteeseen pitkäksi aikaa. Toimintaan mukaan haluaville järjestetään soveltuvuushaastattelu. Sosiaalialan ammattilaiset valmentavat toimintaan ja ovat vapaaehtoisen tukena. Kaikki tuettavat lapset ja nuoret asuvat Helsingissä.

Tukihenkilöitä on Helsingissä yli 230. Omaa tukihenkilöä odottaa tällä hetkellä useita lapsia ja nuoria, iältään 7-18-vuotiaita. Suurin tarve on miestukihenkilöille. Lähtisitkö sinäkin mukaan tähän vaikuttavaan toimintaan?

Helsingin kaupunki on järjestänyt tukihenkilötoimintaa vuosikymmenien ajan. Tukihenkilötoiminta on tärkeää ja arvostettua vapaaehtoistoimintaa. 

Tule mukaan!

Tilaisuus tukihenkilötoiminnasta järjestetään to 14.9. klo 17 – 19 Hakaniemessä osoitteessa Säästöpankinranta 2 a/ 5. krs.

Ilmoittautumiset ke 13.9. mennessä osoitteeseen ls-tukihenkilotoiminta@hel.fi. Mukaan voi tulla, vaikka ei olisi ilmoittautunutkaan ennakkoon.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoa

Piia Vanhatalo, p. 09 310 43794

Mari Mehtonen, p. 09 310 43112

ls-tukihenkilotoiminta@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 19.9.19.6.2018 22:19Tiedote

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 19.6. kokouksen päätötiedote on verkossa. Lautakunta hyväksyi tässä kokouksessa muun muassa kaupunginhallitukselle annettavan lausunnon huumeriippuvaisten turvallisista käyttötiloista. Lautakunta jätti pöydälle tiedoksi saamansa selvitystyön tulokset, jotka koskivat vaihtoehtoisien keinojen löytämistä leipäjonoille. Lautakunta jatkaa asian käsittelyä kesätauon jälkeen elokuussa. Lautakunnan syyskauden ensimmäinen kokous on tiistaina 14. elokuuta.

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut juhannuksena 201819.6.2018 14:11Tiedote

Terveysneuvontaa 24 h ­– puh. 09 310 10023 Terveysneuvonnasta saa tietoa Helsingin terveyspalveluista ja sairauksien hoito-ohjeita ympäri vuorokauden (24 h) tavallisen puhelun hinnalla. Henkeä uhkaavat tilanteet - soita 112 Vakavissa ja henkeä uhkaavissa sairaus- ja onnettomuustapauksissa saa apua ympäri vuorokauden numerosta 112. Terveysasemat Terveysasemat ovat auki torstaina 21.6. klo 8–16. Kalasataman ja Vuosaaren terveysasemilla ei ole torstaina 21.6. iltavastaanottoja klo 16–20. Terveysasemat ovat kiinni juhannuksena 22.–24.6. Päivystys - päivystysapu 116 117 palvelee 24 h Oman terveysaseman ollessa kiinni kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan päivystyksessä. Aikuiset (16 vuotta täyttäneet) Haartmanin päivystyssairaala, Haartmaninkatu 4, rakennus 12 ja Malmin päivystyssairaala, Talvelantie 6 J. Soita maksuttomaan päivystysapupalveluun p. 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden. Lapset Lasten ja nuorten sairaala, Lastenklinikka,

Yhdessä enemmän – Vuosaaren perhekeskus ja terveys- ja hyvinvointikeskus starttaavat kesäkuussa15.6.2018 11:05Tiedote

Vuosaaren sote-palvelut ovat uudistuneet. Olemme 18.6. lähtien perhekeskus ja terveys- ja hyvinvointikeskus. Vuosaaren keskus tarjoaa kattavasti sosiaali- ja terveyspalveluja kaiken ikäisille. Asiakkaat saavat Vuosaaressa yhteen sovitetut palvelut yhden oven periaatteella aiempaa helpommin ja sujuvammin. Eri alojen ammattilaiset työskentelevät yhdessä asiakkaan parhaaksi. Vuosaaren keskuksen tiloja on remontoitu perhekeskuksen ja terveys- ja hyvinvointikeskuksen toiminnoille paremmin soveltuviksi. Rakennukseen on tehty uusia ryhmätiloja sekä lisätty tilojen monikäyttöisyyttä. Vuosaaressa jo aiemmin sijainneet palvelut kuten terveysasema- ja neuvolapalvelut jatkavat tutussa osoitteessa Kahvikuja 3. Nykyiset palvelut täydentyvät kesäkuussa psykiatriapalveluilla, kun psykiatrian poliklinikka muuttaa Itäkeskuksen Tallinnanaukiolta Vuosaareen. Myöhemmin tänä vuonna Vuosaareen muuttavat itäisen Helsingin aikuisten vammaisten palvelut. Perhekeskus Vuosaaren perhekeskus kokoaa yhteen helsinkil

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme