Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Anna aikaasi - ryhdy tukihenkilöksi lapselle

Jaa

Helsinki järjestää infotilaisuuden tukihenkilötoiminnasta kiinnostuneille torstaina 14.9. klo 17. Oletko kiinnostunut? Tule mukaan.

Tule kuulemaan, miten voit antaa aikaasi ja tehdä yksinkertaisella tavalla hyvää. Ryhtymällä turvalliseksi aikuiseksi voit tuottaa iloa ja mahdollistaa onnistumisen kokemuksia lapselle tai nuorelle ja sitä kautta olla mukana rakentamassa parempaa tulevaisuutta. Tukihenkilönä  tarjoat lapsen rinnalla turvallisen aikuisen läsnäoloa.

Tukihenkilön ja lapsen tukisuhteesta saattaa syntyä elämänmittainen ystävyys. Tukihenkilöt ovat kokeneet toimintansa antoisaksi ja palkitsevaksi vapaaehtoistyöksi.

Tukihenkilöt tapaavat tuettaviaan noin kahdesti kuukaudessa. Sinun ei tarvitse osata mitään erityistä – riittää että olet oma itsesi. Toimintaan voivat lähteä mukaan avarakatseiset aikuiset, joilla on tasapainoinen elämäntilanne ja oma elämänhallinta kunnossa. Tukihenkilöiden toivotaan voivan sitoutua tukisuhteeseen pitkäksi aikaa. Toimintaan mukaan haluaville järjestetään soveltuvuushaastattelu. Sosiaalialan ammattilaiset valmentavat toimintaan ja ovat vapaaehtoisen tukena. Kaikki tuettavat lapset ja nuoret asuvat Helsingissä.

Tukihenkilöitä on Helsingissä yli 230. Omaa tukihenkilöä odottaa tällä hetkellä useita lapsia ja nuoria, iältään 7-18-vuotiaita. Suurin tarve on miestukihenkilöille. Lähtisitkö sinäkin mukaan tähän vaikuttavaan toimintaan?

Helsingin kaupunki on järjestänyt tukihenkilötoimintaa vuosikymmenien ajan. Tukihenkilötoiminta on tärkeää ja arvostettua vapaaehtoistoimintaa. 

Tule mukaan!

Tilaisuus tukihenkilötoiminnasta järjestetään to 14.9. klo 17 – 19 Hakaniemessä osoitteessa Säästöpankinranta 2 a/ 5. krs.

Ilmoittautumiset ke 13.9. mennessä osoitteeseen ls-tukihenkilotoiminta@hel.fi. Mukaan voi tulla, vaikka ei olisi ilmoittautunutkaan ennakkoon.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoa

Piia Vanhatalo, p. 09 310 43794

Mari Mehtonen, p. 09 310 43112

ls-tukihenkilotoiminta@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 13.2.13.2.2018 21:55Tiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 13.2. kokouksen päätöstiedote on verkkosivuillamme. Lautakuntakunta jätti tässä kokouksessa seuraavat hankinnat pöydälle: kehitysvammaisten ja autismiskirjon henkilöiden asumispalvelujen hankinta kehitysvammaisten ja autismiskirjon henkilöiden työ- ja päivätoiminnan hankinta ja kuntouttavan työtoiminnan hankinta. Kokouksen esityslista liitteineen löytyy verkosta.

Kampanja: Toimi ennen kuin väkivalta karkaa käsistäsi13.2.2018 10:21Tiedote

Helsingin kaupunki kampanjoi yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa tänä keväänä lähisuhdeväkivaltaa vastaan teemalla Toimi ennen kuin väkivalta karkaa käsistäsi. Kampanjan avaustilaisuus on perjantaina 16.2. klo 9.00 Empiresalissa, Vanha Raatihuone, Aleksanterinkatu 20, Helsinki. Tervetuloa! Kampanjan käynnistää sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa. Tilaisuudessa julkistetaan muun muassa kampanjaan liittyvä video, jota esitetään Finnkinon elokuvateattereissa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Tietoa kampanjasta löytyy 16.2. alkaen kaupungin nettisivulta www.kotiväkivalta.fi Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen. Lisätietoja Kaisu Ketola, sosiaali- ja kriisipäivystyksen johtava sosiaalityöntekijä/ Helsingin lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöryhmän puheenjohtaja puh. 09 310 43064 kaisu.ketola@hel.fi

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote 9.2.9.2.2018 15:14Tiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan seuraava kokous on tiistaina 13. helmikuuta klo 16.15 alkaen. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa seuraavia asioita. Kilpailutuksella palveluja kehitysvammaisille ja työttömille Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyisi periaatteet, joilla hankitaan kilpailutuksella kehitysvammaisille ja autisminkirjon henkilöille asumis- sekä päivä- ja työtoiminnan palveluja. Lisäksi esitetään, että lautakunta hyväksyisi myös periaatteet, joilla hankitaan työttömille kuntouttavaa työtoimintaa. Kuntouttavan työtoiminnan avulla halutaan parantaa työttömän työllistymien edellytyksiä ja elämänhallintaa. Kehitysvammaisten palvelut esitetään hankittavaksi neljäksi vuodeksi, kuntouttavan työtoiminnan kahdeksi vuodeksi. Kilpailutuksissa palveluja ei sitouduta hankkimaan tiettyä määrää, vaan niitä hankitaan asiakkaiden yksilöllisten tarpeiden mukaan. Lisätietoja:ostopalvelupäällikkö Minna Eronen, p. 09 310 24859, minna.eronen@hel.fi (kehitysvammaisten

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme