Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Anna aikaasi - ryhdy tukihenkilöksi lapselle

Jaa

Helsinki järjestää infotilaisuuden tukihenkilötoiminnasta kiinnostuneille torstaina 14.9. klo 17. Oletko kiinnostunut? Tule mukaan.

Tule kuulemaan, miten voit antaa aikaasi ja tehdä yksinkertaisella tavalla hyvää. Ryhtymällä turvalliseksi aikuiseksi voit tuottaa iloa ja mahdollistaa onnistumisen kokemuksia lapselle tai nuorelle ja sitä kautta olla mukana rakentamassa parempaa tulevaisuutta. Tukihenkilönä  tarjoat lapsen rinnalla turvallisen aikuisen läsnäoloa.

Tukihenkilön ja lapsen tukisuhteesta saattaa syntyä elämänmittainen ystävyys. Tukihenkilöt ovat kokeneet toimintansa antoisaksi ja palkitsevaksi vapaaehtoistyöksi.

Tukihenkilöt tapaavat tuettaviaan noin kahdesti kuukaudessa. Sinun ei tarvitse osata mitään erityistä – riittää että olet oma itsesi. Toimintaan voivat lähteä mukaan avarakatseiset aikuiset, joilla on tasapainoinen elämäntilanne ja oma elämänhallinta kunnossa. Tukihenkilöiden toivotaan voivan sitoutua tukisuhteeseen pitkäksi aikaa. Toimintaan mukaan haluaville järjestetään soveltuvuushaastattelu. Sosiaalialan ammattilaiset valmentavat toimintaan ja ovat vapaaehtoisen tukena. Kaikki tuettavat lapset ja nuoret asuvat Helsingissä.

Tukihenkilöitä on Helsingissä yli 230. Omaa tukihenkilöä odottaa tällä hetkellä useita lapsia ja nuoria, iältään 7-18-vuotiaita. Suurin tarve on miestukihenkilöille. Lähtisitkö sinäkin mukaan tähän vaikuttavaan toimintaan?

Helsingin kaupunki on järjestänyt tukihenkilötoimintaa vuosikymmenien ajan. Tukihenkilötoiminta on tärkeää ja arvostettua vapaaehtoistoimintaa. 

Tule mukaan!

Tilaisuus tukihenkilötoiminnasta järjestetään to 14.9. klo 17 – 19 Hakaniemessä osoitteessa Säästöpankinranta 2 a/ 5. krs.

Ilmoittautumiset ke 13.9. mennessä osoitteeseen ls-tukihenkilotoiminta@hel.fi. Mukaan voi tulla, vaikka ei olisi ilmoittautunutkaan ennakkoon.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoa

Piia Vanhatalo, p. 09 310 43794

Mari Mehtonen, p. 09 310 43112

ls-tukihenkilotoiminta@hel.fi

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote 17.11.17.11.2017 15:00Tiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta pitää seuraavan kokouksensa tiistaina 21. marraskuuta klo 16.15. alkaen. Lautakunta käsittelee tässä kokouksessa muun muassa seuraavia asioita. Suurten kaupunkien sosiaali- ja terveyspalvelut ja niiden kustannusvertailu Lautakunnalle esitellään kuuden suurimman kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen ja niiden kustannusten vertailu vuodelta 2016 (Kuusikkovertailut). Vertailussa ovat mukana Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku. Kuusikossa vertaillaan kehitysvammahuollon, vanhusten, vammaisten, toimeentulotuen ja lastensuojelun palveluja sekä päihde- ja mielenterveyspalveluja. Lautakunnalle esitellään myös suurten kaupunkien terveydenhuollon asiakaskohtaisten kustannusten vertailu viime vuodelta. Tässä vertailussa ovat Helsingin lisäksi kymmenen muuta kaupunkia, muun muassa Espoo ja Vantaa. Helsingin terveydenhuollon kokonaiskustannukset alenivat edellisestä vuodesta 1,3 prosenttia. Asukasta kohti laskettuna kustannukset olivat 2 323 e

Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 16.11.17.11.2017 00:50Tiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan 16.11. kokouksen päätöstiedote on verkossa. Lautakunta antoi tässä kokouksessa pyydetyn lausunnon kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan valinnanvapautta koskevasta lakiluonnoksesta. Kaupunginhallitus käsittelee lausuntoa 27.11. ja mahdollisesti 4.12. Valtuusto käsittelee sitä 13.12. Kaupunginhallitus antaa pyydetyn lausunnon sosiaali- ja terveysministeriölle 15.12.2017 mennessä. alkuperäinen lausuntoehdotus

Sosiaali- ja terveyslautakunnan ennakkotiedote3.11.2017 12:52Tiedote

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan seuraava kokous on tiistaina 7.11. klo 17.15. alkaen. Lautakunta jatkaa tässä kokouksessa omaishoidon tuen myöntämisperusteiden käsittelyä. Lautakunta jätti asian 24.10. pöydälle. Omaishoidon tukea uudistetaan Helsingissä on kesän ja syksyn aikana valmisteltu uusia omaishoidon tuen myöntämisperusteita yhdessä järjestöjen kanssa. Järjestöt ja Helsingin vammais- ja vanhusneuvostot antoivat uudistuksesta omat lausunnot, ja ne otettiin huomioon valmistelussa.  Uusissa ehdotetuissa myöntämisperusteissa otetaan aikaisempaa selkeämmin huomioon omaishoidon henkinen kuormittavuus. Lisäksi esitetään, että omaishoitaja voisi jatkossa käydä tietyin ehdoin kokopäivätyössä ja hoidettava viettää päivittäin 8 - 9 tuntia kodin ulkopuolella, esimerkiksi koulussa, ilman että hoitopalkkio laskee. Näitä uudistuksia myös järjestöt toivoivat.  Esitetyt uudet omaishoidon tuen palkkiot olisivat ensi vuoden alusta 1679, 775 ja 427 euroa kuukaudessa. Palkkiot olisivat s

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme