Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Annantalossa järjestetty Taideneuvoloita jo kymmenen vuotta

Jaa

Taideneuvola innostaa ja opastaa helsinkiläisiä vanhempia ja lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä. Neuvola antaa ideoita myös taiteen kohtaamiseen kotona arjen keskellä. Tänä vuonna Taideneuvola on toiminut kymmenen vuotta.

Annantalon Taideneuvola, kuva Anne Rossi-Horto
Annantalon Taideneuvola, kuva Anne Rossi-Horto

Synttärien kunniaksi syksyn ohjelmassa on suosittuja opetussisältöjä vuosien varrelta. Taideneuvolan opetukseen voi osallistua silloin kun se itselle sopii, kaikilla kerroilla tai vain joillain.

Taideneuvolat on tarkoitettu 3–6-vuotiaille lapsille aikuisen kanssa ja niihin on vapaa pääsy eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen, mukaan mahtuu 30 ensimmäistä.

SYKSYN TAIDENEUVOLAT
ma 16.9. klo 10 & 12.30 Mosaiikkileikkejä
ma 23.9. klo 10 & 12.30 Kuka kopistaa sillallani?
ma 30.9. klo 10 & 12.30 Lähdetään mattomatkalle!
ma 7.10. klo 10 & 12.30 Räks! – Mitä munasta kuoriutuu?
ma 21.10. klo 10 & 12.30 Jälkiä seinällä, mutaa maassa
ma 28.10. klo 10 & 12.30 Unilintu, Onnenlintu vaiko Pyryharakka?
ma 4.11. klo 10 & 12.30 Piirretty tila
ma 11.11. klo 10 & 12.30 Valmistaudutaan vuosikymmenen pirskeisiin!
su 17.11. klo 13 Hohtoa, hilettä ja meininkiä! Taideneuvolan työpajapäivä yllärimausteilla
ma 18.11. klo 10 & 12.30 Sokerinmakea Colosseum
ma 25.11. klo 10 Satureliefi savesta
ma 2.12. klo 10 & 12.30 Ruokakaapin kautta
ma 9.12. klo 10 & 12.30 Annan päivän paperipaja

Annantalon taideopetuksessa opiskellaan taiteen ilmaisukieltä ja tekniikoita ja ollaan vahvasti kiinni ympäröivässä kulttuurissa. Annantalon opettajat ovat ammattitaiteilijoita ja/tai taidepedagogeja. Vuosittain Annantalon opetukseen osallistuu n. 10 000 helsinkiläistä lasta ja nuorta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Annantalon vastaava kuvataideopettaja Erja Mehto
09 310 37176, 050 377 0970
erja.mehto@hel.fi

Anne Malmström, viestintäsuunnittelija
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan viestintä ja markkinointi
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

Annantalon Taideneuvola, kuva Anne Rossi-Horto
Annantalon Taideneuvola, kuva Anne Rossi-Horto
Lataa
Annantalon Taideneuvola, kuva Anne Rossi-Horto
Annantalon Taideneuvola, kuva Anne Rossi-Horto
Lataa
Annantalon Taideneuvola, kuva Mauri Tahvonen
Annantalon Taideneuvola, kuva Mauri Tahvonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Annantalo on lasten, nuorten ja perheiden taidekeskus Helsingissä. Annantalossa annetaan taideopetusta, pidetään näyttelyitä ja järjestetään esityksiä, tapahtumia ja työpajoja. Annantalo on tapahtumapaikka myös lastenkulttuuria edistäville seminaareille ja koulutuksille.

Annantalo, Annankatu 30, 00100 Helsinki
Postiosoite: PL 10417, 00099 Helsingin kaupunki
www.annantalo.fi
Annantalo Facebookissa
Annantalo Instagramissa
Annantalo Twitterissä

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The BioArt exhibition Criss-Crossing Ecologies leads viewers to deeper questions about the ecosystem.31.7.2020 14:04:05 EESTPress release

This August, six internationally renowned BioArt artists come together to form the Criss-Crossing Ecologies exhibition at Annantalo. The environmental crisis has amplified the need to examine and reflect on our living environment – also through art. The exhibition is aimed for children and young people, providing opportunities to encounter and discuss complex and difficult topics responsibly, as a part of a multidisciplinary cultural education.

Utställningen Kors och tvärs om ekologin leder med hjälp av biokonst till djupare frågor kring ekosystemet31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

I Annegårdens galleri öppnas i augusti utställningen Kors och tvärs om ekologin med internationellt kända konstnärer. Miljökrisen har väckt ett behov av att undersöka och tänka kring vår levnadsmiljö, också genom konsten. Utställningen på Annegården är riktad till barn och unga och erbjuder möjligheter att bemöta komplicerade och svåra ämnen med hjälp av tvärkonstnärlig och -vetenskaplig kulturfostran.

Poikkipolkuja ekologiaan -näyttely johdattaa biotaiteen keinoin syvempiin kysymyksiin ekosysteemistä31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

Annantalon galleriassa avautuu elokuussa kansainvälisesti tunnettujen biotaiteilijoiden näyttely Poikkipolkuja ekologiaan. Ympäristökriisi on herättänyt tarpeen tutkia ja miettiä elinympäristöämme myös taiteen kautta. Annantalon erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu näyttely antaa mahdollisuuksia kohdata monimutkaisia ja vaikeitakin aiheita osana vastuullista poikkitaiteellista ja -tieteellistä kulttuurikasvatusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme