Uusi puu

Anneli Jäätteenmäki: Monenlaista hyvää metsästä

Jaa

Metsä on olennainen osa suomalaista sielunmaisemaa. Metsässä on rauhaa, virkistystä ja ainutlaatuisia elämänmuotoja. Metsä tarjoaa myös aineellista hyvinvointia. Hoitamalla omaisuuttamme luomme vaurautta tinkimättä puhtaasta ympäristöstä.

"Maailman talouskasvu on tähän asti kulkenut käsi kädessä päästöjen kasvamisen kanssa. Nyt olemme pisteessä, jossa energiapiheimmät ja resursseja tehokkaimmin käyttävät teknologiat korjaavat potin. Siinä junassa me olemme ja tulemme jatkossakin olemaan mukana", toteaa europarlamentaatikko Anneli Jäätteenmäki haastattelussaan Uusi puulle.
Siirry videokanavalle

Suomen metsien kasvu ylittää reilusti vuotuisen hakkuumäärän. Hyödynnämme metsää kestävästi. Aktiivinen metsänhoito on ennen kaikkea ilmastoteko. Hyvin hoidettu ja kasvava metsä sitoo tehokkaasti hiilidioksidia ilmakehästä. Pitkäikäiset puutuotteet varastoivat hiiltä. Puupohjaiset kemikaalit ja biopolttoaineet taas vähentävät roimasti päästöjä fossiilisiin verrattuna.

Luonnonvarojen kestävä ja vastuullinen käyttö on ainoa tie eteenpäin. Maailman talouskasvu on tähän asti kulkenut käsi kädessä päästöjen kasvamisen kanssa.
Nyt olemme pisteessä, jossa energiapiheimmät ja resursseja tehokkaimmin käyttävät teknologiat korjaavat potin. Siinä junassa me olemme ja tulemme jatkossakin olemaan mukana.

Suomi on EU-maiden ja koko maailman ehdotonta kärkeä ekoinnovaatioissa. Puupohjaiset tuotteet korvaavat fossiilisia raaka-aineita pakkausmateriaaleina, kemianteollisuudessa ja energiantuotannossa. Biotalouden innovaatioita tehdään huomattavasti myös lääketeollisuudessa. Metsäbiotalouden myönteiset vaikutukset ovat moninaisia ja myös yllätyksellisiä. Puulla voidaan korvata muovia ja ehkäistä muovijätteen syntymistä. Kertakäyttöajattelu kuuluu roskiin. Tulevaisuuden vauraus luodaan kestävillä, kiertävillä ja puhtailla ratkaisuilla.

Suomella ja muilla Euroopan mailla on monimutkainen yhtälö ratkottavana. Täytyy leikata päästöjä, vähentää luonnonvarojen tuhlausta, edistää luonnon monimuotoisuutta ja samalla luoda vaurautta. Kannamme kortemme kekoon hyvillä metsänhoitotavoilla ja kehitämme huippuunsa niitä aloja, joilla olemme vahvoja. Metsäbiotalous on hyvinvointimme kannalta keskeisessä asemassa.

Anneli Jäätteenmäki
Euroopan parlamentin jäsen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Uusi puu
Uusi puu
Salomonkatu 17 A
00100 Helsinki

0445600006http://www.uusipuu.fi

Uusi puu on yli 20 suomalaisen organisaation yhteisö, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä puun käyttöön perustuvasta biotaloudesta ja antaa konkreettisia esimerkkejä puupohjaisista tuotteista ja niiden yhteiskunnallisesta merkityksestä.

www.uusipuu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uusi puu

Merja Kyllönen: Nähdään metsä puilta25.10.2017 10:34Tiedote

Metsäpolitiikka on pitkälle kansallisen päätösvallan alla. Moni muu asiakokonaisuus on kuitenkin sellainen, josta Suomelle tulee väistämättä myös metsien käsittelyyn vaikuttavia velvoitteita: ilmastopolitiikka, päästövähennysten taakanjako, maankäytön muutosten vaikutukset ilmastopolitiikkaan, uusiutuvan energian direktiivi. Pariisin ilmastosopimus on kaiken sateenvarjo: sen pohjalta syntyy uudet yhteiset päästövähennystavoitteet ns. päästökauppasektorin ulkopuolelle eli liikenteeseen, asumiseen, maatalouteen sekä maan- ja metsien käyttöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme