Finanssivalvonta

Anneli Tuominen nimitetty EKP:n valvontaneuvostoon

Jaa

Euroopan keskuspankki (EKP) on nimittänyt Anneli Tuomisen edustajakseen valvontaneuvostoonsa (Supervisory Board) viisivuotiskaudeksi. Anneli Tuominen työskentelee tällä hetkellä Finanssivalvonnan johtajana.

Valvontaneuvosto vastaa EKP:n pankkivalvontatehtävien suunnittelusta ja toteutuksesta. Valvontaneuvostossa on neljä EKP:n edustajaa päätoimisina sekä edustajat kaikista 21 kansallisesta toimivaltaisesta viranomaisesta. Tuominen on aikaisemmin toiminut Finanssivalvonnan edustajana valvontaneuvostossa.

Valvontaneuvoston puheenjohtaja on Andrea Enria ja varapuheenjohtaja Frank Elderson. Tuomisen ohella EKP:n nimittäminä jäseninä toimivat Edouard Fernandez-Bollo, Kerstin af Jochnick ja Elizabeth McCaul. Tuominen seuraa tehtävässä Pentti Hakkaraista, jonka määräaikainen nimitys päättyy 31.1.2022.

Katso myös:

EKP:n valvontaneuvosto

EKP:n lehdistötiedote 16.12.2021

Lisätiedot:

Anneli Tuominen. Haastattelupyynnöt koordinoi Viestinnän mediapäivystys, puhelin 09 183 5030 arkisin klo 9–16.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Finanssivalvonta
Finanssivalvonta
PL 103, Snellmaninkatu 6
00100 Helsinki

09 183 51https://www.finanssivalvonta.fi/

Finanssivalvonta on rahoitus- ja vakuutusvalvontaviranomainen, jonka valvottavia ovat muun muassa pankit, vakuutus- ja eläkeyhtiöt sekä muut vakuutusalalla toimivat, sijoituspalveluyritykset, rahastoyhtiöt ja pörssi. Edistämme finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssivalvonta

Finnish financial sector's capital position as at 30 September 2021: only minor changes3.12.2021 10:05:00 EET | Press release

The Finnish financial sector's capital position remained good across all sectors also in the third quarter of 2021. The banking sector's capital ratio decreased slightly, whereas in the employee pension, life and non-life insurance sectors solvency strengthened. The risks in the operating environment relate particularly to the COVID-19 pandemic, as insufficient vaccination coverage and new virus variants mean continued uncertainty.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme