EHYT

ånni-hanke: Monikulttuurinen Suomi haastaa myös päihdekasvatuksen

Jaa

Vuoden suurin päihdealan ammattilaistapahtuma Päihdepäivät valtaa Helsingin Kulttuuritalon 6.-7. kesäkuuta. Tapahtuman teemana on monimuotoinen päihdetyö.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan Kulttuurisensitiivistä päihdetyötä etsimässä -seminaaria keskiviikkona 7.6. klo 9.30-11.30 joko paikanpäälle, tai suorana verkossa Päihdepäivien Facebook-sivuilla.

Ajankohtainen seminaari tarkastelee ristiaallokkoa, jota syntyy silloin, kun muista maista ja muista kulttuureista tulevat ihmiset törmäävät suomalaiseen päihdekulttuuriin.

Seminaarin vetää viestinnän ammattilainen ja suvaitsevaisuuden edistäjänä tutuksi tullut Tino Singh.

– Ei kannata ajatella stereotyyppisesti, etteivät esimerkiksi muslimit juo alkoholia. Kyllä moni juo. Itse kyllä ihmettelen kovasti sitä, miten suomalaisnuoret saavat kotoa vanhemmiltaan alkoholia, Tino Singh pohtii.

Seminaarin on tuottanut Veikkaus Oy:n rahoittama ånni-hanke, joka tuo kulttuurisensitiivistä näkökulmaa päihdetyöhön ja tukee perheitä päihdekasvatuksessa.

– Monikulttuurisessa yhteiskunnassa myös päihdetyön tulee seurata aikaansa. Tarvitaan uusia toimintatapoja ja uusia kumppanuuksia.  Esimerkiksi maahanmuuttajayhteisöjen kanssa tehtävä yhteistyö tarjoaa paljon potentiaalia työllemme, kertoo ånni-hankkeen projektipäällikkö Leena Sipinen.

Kulttuurisensitiivistä päihdetyötä etsimässä, aamupäivän ohjelma (katsottavissa suorana Päihdepäivien Facebook-sivuilla):

9.30    Kulttuurisensitiivisen vuorovaikutuksen vahvistaminen
Melody Karvonen, monikulttuurisuuden asiantuntija, Suomen Vanhempainliitto


10.10    Kahden tulen välissä: venäläis- ja somalitaustaisen vanhempien näkemyksiä lasten päihdekasvatukseen liittyen
Elina Reponen, sosiaali- ja kulttuuriantropologi, Etnografinen tutkimustoimisto Kenno

10.40    Kulttuurien kaleidoskooppi – maahanmuuttajat ja suomalaiset juomatavat
Kati Kataja, erikoistutkija, THL

11.10    Uusia tapoja tehdä ehkäisevää päihdetyötä: yhteistyö maahanmuuttajayhteisöjen kanssa
Bashe Ali, aluetyöntekijä, EHYT ry/ånni-hanke

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

ånni-hanke: projektipäällikkö Leena Sipinen, p. 040 557 5057, leena.sipinen@ehyt.fi
Päihdepäivät: viestinnän suunnittelija Maaret Väkinen, p. 050 327 0009, maaret.vakinen@ehyt.fi

www.ånni.fi
YouTube > ånni hanke
www.facebook.com/kulttuurisensitiivinenpaihdetyo/
Twitter @anni_hanke

Linkit

Tietoja julkaisijasta

EHYT
EHYT
Elimäenkatu 27
00510 HELSINKI

ehyt@ehyt.fihttp://www.ehyt.fi

ånni-hankkeessa mukana: Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Koulutus Elämään -säätiö, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri, Music Against Drugs ry, Raittiuden Ystävät ry, Suomen Vanhempainliitto ja YMCA Finland.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta EHYT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme