Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT

Anni Huhtala on Talouspolitiikan arviointineuvoston uusi pääsihteeri

Jaa

Valtiovarainministeriö on nimittänyt VATT:n johtavan tutkijan Anni Huhtalan 15.8.2022 alkaen Talouspolitiikan arviointineuvoston uudeksi pääsihteeriksi. Neuvosto on VATT:n yhteydessä toimiva riippumaton asiantuntijaelin.

Johtava tutkija Anni Huhtala on nimitetty 15.8.2022 alkaen Talouspolitiikan arviointineuvoston pääsihteeriksi. Hän on toiminut neuvoston neuvonantajana helmikuusta 2022 alkaen. Tätä ennen Huhtala on työskennellyt VATT:ssa useissa eri tehtävissä vuodesta 2011. Hän toimi VATT:n tutkimusjohtajana vuosina 2011-2015 ja ylijohtajana vuosina 2015-2020.

Anni Huhtala on filosofian tohtori (PhD) ja Aalto-yliopiston ympäristö- ja luonnonvarataloustieteen dosentti. Tohtoriksi hän väitteli Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä vuonna 1994. Huhtalan erikoisalaa ovat ilmasto- ja ympäristöpolitiikka.

Lisätietoja:

Pääsihteeri Anni Huhtala (anni.huhtala@vatt.fi tai +358 295 519 414)

Talouspolitiikan arviointineuvosto:

Talouspolitiikan arviointineuvosto perustettiin vuonna 2014 talouspolitiikan tavoitteiden ja keinojen riippumatonta arviointia varten. Neuvoston tavoitteena on parantaa talouspolitiikan valmistelun ja päätöksenteon laatua sekä tuoda tutkimustietoon pohjautuva riippumaton näkökulma talouspoliittiseen keskusteluun. Neuvosto julkaisee vuosittain arvion harjoitetusta talouspolitiikasta.

Talouspolitiikan arviointineuvosto on koottu yliopistojen taloustieteen laitosten ja Suomen Akatemian ehdotusten perusteella. Arviointineuvostoon kuuluvat puheenjohtaja ja neljä muuta jäsentä. Puheenjohtajana toimii prof. Jouko Vilmunen. Muut jäsenet ovat prof. Hilde Bjørnland, prof. Seija Ilmakunnas, prof. Johanna Niemi ja prof. Jukka Pirttilä.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT
Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT
Arkadiankatu 7
00100 HELSINKI

https://vatt.fi

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) on taloustieteellisen tutkimuksen asiantuntijayksikkö. Teemme tieteellisesti korkeatasoista tutkimusta edistääksemme tietoon pohjautuvaa talouspolitiikkaa.

Tutustu työhömme tarkemmin: https://vatt.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtion taloudellinen tutkimuskeskus VATT

Uusi tutkimus: Lasten kotihoidon tuen vaikutukset ovat negatiivisia1.12.2022 13:00:00 EET | Tiedote

Tuoreen tutkimuksen mukaan lasten kotihoidon tuen vaikutukset ovat negatiivisia erityisesti äideille, mutta myös lapsille. Tämä vaikutus syntyy siitä, että kotihoidon tuki ei ole pelkästään tulonsiirto vaan myös ohjaa vanhempien päätöksiä pidempiin kotihoitojaksoihin ja pois työelämästä. Jos lapsiperheitä halutaan erityisesti tukea, olisi joku muu tukimuoto, joka ei ohjaa niin voimakkaasti kotihoitoon, vaikutuksiltaan vähemmän negatiivinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme